Fanit raivostuivat Uncharted 4:n saamasta huonosta arvosanasta – adressi pystyyn / Uutiset / pelaaja.fi

Fanit raivostuivat Uncharted 4:n saamasta huonosta arvosanasta – adressi pystyyn

16.05.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
30
Fanit raivostuivat Uncharted 4:n saamasta huonosta arvosanasta

Viime viikolla ilmestynyt Uncharted 4: A Thief's End ei ole saamastaan riemuvastaanotosta huolimatta säästynyt kritiikiltä.

Vaikka vastarannan kiiskit ovat täysin luonnollinen ilmiö, eivät pelin fanit näytä nielleet soraääniä kovin mielellään. Noitavainon kohteeksi joutui viikonloppuna Washington Postin kyllästyneeseen sävyyn kynäilty peliarvostelu, joka polkee maanrakoon paitsi sarjan tuoreimman osan, myös koko sitä edeltäneen trilogian. Uncharted 4 näyttää tekstin perusteella lyöneen huteja toimittajan silmissä niin esteettisellä kuin pelimekaanisellakin osastolla.

Toimittajan kanssa eri mieltä olevat fanit ovat nyt panneet pystyyn epävirallisen adressin, joka pyrkii pyyhkimään tekstin arvostelujen keskiarvoa mittaavalta Metacritic-sivustolta. Metacriticin laskelmat antavat pelille huimat 93 pistettä sadasta, mutta ilmeisesti keskiarvo nousisi vielä pisteellä ilman Washington Postin poikkeusarvosanaa.

– Mies saa ilmaista mielipiteensä, mutta arvosteluihin tulisi suhtautua kunnioituksella ja ammattitaidolla. Metacriticin kaltaisten suurten ja tärkeiden verkkosivujen ei tulisi ottaa häntä vakavasti. Arvostelu tahraa pelin virheettömän maineen täysin syyttä, adressin aloittanut Dimitris Xorikos perustelee näkemystään.

Kampanjoitsijoiden puolustukseksi mainittakoon, ettei Metacriticin vihatun arvostelun kylkeen liimaaman 40 pisteen arvosanan alkuperä ole täysin selvillä, sillä Washington Post itse ei pisteytä arvostelujaan verkkosivuillaan. Lisäksi lehti on julkaissut kriittisen arvostelun ohella toisen, vaihtoehtoisen tekstin, joka ylistää peliä tavallisempaan tapaan maasta taivaisiin.

Noin vuorokauden toiminnassa ollut adressi on jo kerännyt yli 2500 nimeä, ja se on saanut tukea muun muassa myös pelin toista pääosaa näytelleeltä ääninäyttelijälegenda Troy Bakerilta. Washington Post ja Metacritic ovat kuitenkin toistaiseksi jättäneet sen julkisesti huomiotta.

Adressia voi tutkailla halutessaan täältä.

Lähde: Washington Post, Petition.org, DualShockers

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Wili kuva
Wili

Olen täysin samaa mieltä arvostelijan kanssa mielipide tasolla, mitä tulee arvostelun otsikkoon. Toivottavasti Washington Postilla on sen verran munaa, etteivät taivu tällaisen säälittävän ulinan edessä. Koko Uncharted sarjan "fanitus" lähentelee diktatuuria, joka on itsessään aika huvittavaa. Nelonen on ehkä vähän alakanttiin, mutta mielipiteensä kullakin. Kaiken näkemäni perusteella Uncharted 4 leijuu 7/10 lukemissa.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99
Lainaus

Arvostelu tahraa pelin virheettömän maineen

Just.
Jos pelistä tykkää, niin tottakai sitä saa ylistää ja kehuskella, mutta kyllä tällä pelillä on virheetön maine kaukana. Uskomaton peli, mutta löytyy siitä kuitenkin ongelmia mitä ei voi jättää huomioimatta. Pari lukua tuntuu todella ankealta, uusi ammuskelumekaniikka välillä tuottaa ongelmia ja pelin ensimmäisillä luvuilla alhainen jälleenpelattavuusarvoa hitauden takia. Eilen tuli aloitettua toinen läpipeluu murskaavalla ja kaikki alun cutscenet skippasin sekä ryntäsin 6. lukuun asap. Muutaman keskustelun käytyä moni tuntui olevan samaa mieltä.
Kuitenkin helposti PS4:n parhaimmistoa, vaikkakin Until Dawn on yhä oma suosikki. Naughty Gods teki sen jälleen.

Ja ei noilla adresseilla saa lähes mikään pääse läpi, varsinkaan jokin noin turhanpäiväinen aihe.

Käyttäjän jeesus666 kuva
jeesus666
Lainaus käyttäjältä Wili

Olen täysin samaa mieltä arvostelijan kanssa mielipide tasolla, mitä tulee arvostelun otsikkoon. Toivottavasti Washington Postilla on sen verran munaa, etteivät taivu tällaisen säälittävän ulinan edessä. Koko Uncharted sarjan "fanitus" lähentelee diktatuuria, joka on itsessään aika huvittavaa. Nelonen on ehkä vähän alakanttiin, mutta mielipiteensä kullakin. Kaiken näkemäni perusteella Uncharted 4 leijuu 7/10 lukemissa.

Kannattaisi varmaan pelata sitä peliä ennekuin rupeaa arvostelemaan

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Fanit ovat aina parhaita. :D

Peli vielä kesken reilusti, mutta olen todella nauttinut kyllä pelaamisesta. Helpoimmalla vaikeusasteella nautin hienoista maisemista ja kiipeilystä. Jälleenpeluuarvoa tällä ei kyllä mahdollisesti ole kovinkaan paljoa minulle. Todennäköisesti menee vaihtoon kesän aikana.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

En ole pelannut enkä halua puuttua arvostelijan mielipiteeseen, mutta arvostelu itsessään on yksinkertaisesti huono. Siinä referoidaan vain tarinaa ja luetellaan erilaisia ympäristöjä, joissa Nathan kavereineen seikkailee. Ammuskelusta, ongelmanratkaisusta ja muista pelillisistä ominaisuuksista mainitaan tuskin sanallakaan. Hiiteen moiset sanomalehtien toimittajat, jotka arvostelevat pelejä elokuvina!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ongelma lienee selvästi se, että ei tuo peli millään ole tuon alhaisen arvosanan arvoinen vaikka miten katseltaisiin. Siinä mielessä tuossa adressissa on siis järkeä hyvinkin paljon. Itse näkisin, että tuon arvosanan (40/100) saavaa peliä ei kannattaisi ostaa edes alekorista ja jos joku maksaisi, että tuon ottaa hyllyään rumentamaan, pitäisi sitäkin miettiä hetken aikaa. Uncharted 4 on huonoimmillaankin 7/10, tai ehkä 6/10 vielä menisi jos osaisi perustella miksi noin huonon arvosanan pelille heittää.

Omia mieltymyksiään saa arvostelija tietenkin omata mutta jos ei pysty arvostelemaan peliä puolueettomasti niin kannattaa jättää tekemättä kokonaan. Suurin osa ihmisistä varmasti ajattelee kuten minä: 40/100 arvosanan pelillä on arvoa yhtä paljon kuin hyöryävällä kasalla peräsuolen tuotosta. Uncharted 4 todellakin on enemmän arvoinen ja vaikka peliä ja/tai peligenreä kuinka vihaisi, pitäisi arvostelijan se omien mieltymysten takaa huomata.

Lainaus käyttäjältä Shunichiro

Pidin kolmesta ensimmäisestä Unchartedista, mutta nelonen on minunkin mielestäni seiskan peli.

Nimenomaan seiska on vielä ihan hyvin perusteltavissa ja hyväksyttävissä mutta 40/100. Mieti nyt millaista paskaa sellaisen pelin pitäisi olla. Ei siinä toimisi yhtään mikään.

Käyttäjän Wili kuva
Wili
Lainaus käyttäjältä jeesus666

Kannattaisi varmaan pelata sitä peliä ennekuin rupeaa arvostelemaan

Vietin PS3 vuosina pelisarjan kanssa sen verran paljon aikaa, että tiedän katsomalla jo pelkkää gameplayta, pidänkö pelistä vaiko en. Ainoa uudistus näyttää olleen ruoska. Muuten kierrätetään samaa settiä kuin aikaisemminkin, joka taas olisi johtanut tylsistymiseen omalla kohdallani. Ei jaksa. Tarinan takia tätä(kään) osaa tuskin pelataan. Ja jos pelataankin, se on itselleni liian vähän liian myöhään.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Hei, ihan oikeasti jos peli on huono ei sitä pelasta adressit eikä mikään muukaan, ei helv...sony pojjaat vauhdissa taas. Ja toisekseen kuinka moni pelaa peliä graffojen takia? Ei hyvää päivää vaan teille. Yleensä (ainakin minä) ostan pelin pelattavuuden, tarinan ja pelin toimivuuden takia, en graffojen, toki auttaa asiaa. Vai voiko joku sanoa että Zelda (snes, nes) pelit huonoja kun graffat paskoja....KÄSI YLÖS.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Sonyn fanipojat ovat kyllä säälittävintä sakkia. Pidin kolmesta ensimmäisestä Unchartedista, mutta nelonen on minun mielestäni seiskan peli. Suosikkini PS4-ekslusiiveista on edelleen Until Dawn.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro
Lainaus käyttäjältä zappah

Lainaus käyttäjältä ShunichiroPidin kolmesta ensimmäisestä Unchartedista, mutta nelonen on minunkin mielestäni seiskan peli.Nimenomaan seiska on vielä ihan hyvin perusteltavissa ja hyväksyttävissä mutta 40/100. Mieti nyt millaista paskaa sellaisen pelin pitäisi olla. Ei siinä toimisi yhtään mikään.

Öh, viittasin seiskalla kyllä ensimmäiseen kommentoijaan, en Washington Postin arvosteluun.

Nostoja