Fanitekoinen Donald Trump -propagandavideo toi yhteen Mass Effectin ja USA:n presidenttikisan – EA ei lämmennyt

Donald Trumpin Twitter-tilillä nähtiin maanantaina peliaiheista materiaali, kun fanitekoinen propagandavideo toi yhteen USA:n presidentinvaaliit ja Mass Effectin. EA ei asiasta oikein vain tykästynyt.

4.4.2016 23:03

Pelijätti Electronic Arts on päätynyt poistattamaan YouTubesta fanitekoisen Donald Trump -propagandavideon tekijänoikeuksiinsa vedoten. Kyseinen video oli editoitu Trumpin kannalta ainakin näöllisesti varsin ylistävään muotoon, minkä ohella sen taustalle oli laitettu pauhaamaan vanha Mass Effect 2:n traileri, jossa sekä kuullaan musiikkia pelistä että myös Martin Sheenin ääninäyttelemän Illusive Man -hahmon puhetta.

Trumpin kampanjatiimissä videosta pidettiin ilmeisesti runsaastikin, sillä se nostettiin esille jopa Trumpin virallisella Twitter-tilillä. Vaikka YouTuben omilla sivuilla video ei olekaan enää nähtävillä, voi sitä vielä ainakin kirjoitushetkellä ihmetellä juurikin Trumpin Twitter-tilin kautta. Myös Twitterissä video näyttää käyvän parhaillaan tosin läpi jonkinlaista tutkintaa tekijänoikeuksiin liittyen.

Pelilehti Game Informerille antamassa lausunnossaan EA on kertonut, että se ryhtyi toimiin YouTubessa yhtiön immateriaalioikeuksien luvattoman käytön takia. Samalla se nosti myös esille, ettei se tue yhtiön hallinnoiman materiaalin käyttämistä poliittisissa kampanjoissa.

Myös muun muassa Mass Effect -suunnittelija Manveer Heir on antanut huomiota videolle ja sen saamalle julkisuudelle. Mies on reagoinut tapahtuneeseen sekä huvittuneissa että myös hieman negatiivisissakin merkeissä.

Lähde: Game Informer

Lisää luettavaa