Far Cry 2 ei yritä olla Crysis / Uutiset / pelaaja.fi

Far Cry 2 ei yritä olla Crysis

30.05.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
40

Ubisoft Montrealilla työskentelevä kehittäjä kertoo, etteivät he yritä tehdä Far Cry 2:sta Crysiksen kaltaista räiskintäpeliä. Ensimmäisen Far Cryn kehittäneen Crytekin kehittämä Crysis julkaistiin pc:lle viime vuoden lopulla. Sitä on kehuttu erityisesti sen grafiikan osalta. Far Cry 2 ei kuitenkaan tähtää samaan.

"Emme pitäneet Crysista kiintopisteenämme", pelin taiteellinen johtaja Alex Amancio kertoo. "Pidämme Crysista loistavana pelinä. Koko tiimimme pitää siitä. Tiedämme myös, että Far Cry 2:ta tullaan vertaamaan Crysikseen, mutta pelit ovat niin erilaisia, ettei vertailu välttämättä onnistu."

Amancio kertoo miten Ubisoft päätti ohjata Far Cryn uuteen suuntaan niin ympäristöjen kuin ominaisuuksien osalta. Tätä ei kuitenkaan tehty Crysiksen takia, vaan siksi, että se nähtiin jatko-osan luonnollisena seuraavana askeleena.

Lähde: CVG

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Far Cry 2 tulee olemaan paljon parempi peli kuin Crysis, se on aivan varma asia!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Todella turhaa kommentointia yllä....

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Enpö kyllä usko että näillä peleillä loppupeleissä tulee olemaan paljon yhteistä.Crysis vaikutti todella mielenkiintoiselta peliltä, oikeastaan pelkästään sen grafiikan takia, mutta peli oli loppujen lopuksi pieni pettymys.FC2 taas panostaa ympäristöön, ja muun muassa tuuleen.

Hyvää tavaraa varmasti tulossa, itse ainakin pidin valtavasti ensimmäisestä FC:sta, ja jos lisää samanlaista tavaraa saadaan, osto voi hyvinkin tapahtua.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Crysiksessä alieneita, Far Cry 2:ssa ei.

FC2 teh winner.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mitä on tullut seurattua eri keskustelupalstoja ynnä muita pelialan sivustoja, niin Kyllä Crysiksen haukkujia riittää. Taitaa vaan suurin osa näistä haukkujista olla niitä, jotka ei peliä ole koskaan edes pelanneetkaan. Sen takia ettei heillä ole varaa sellaiseen koneeseen tai komponentteihin joilla Crysis pyörii. Tätä samaa on huomannut myös konsoleiden kohdalla. Tyypit huutelee: "PS3 on ihan paska koska se on kallis." Tuskin Crysis olisi saanut 91 metacriticissä 56 arvostelun myötä, jos se olisi täysin paska tekele.

http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/crysis?q=Crysis

Käyttäjän Jonttu_ kuva
Jonttu_

Crysis oli hyvä peli mutta uskon että Far Cry 2 tulee olemaan parempi. Kuten uutisessa sanottiin pelejä ei voi verrata kunnolla toisiinsa.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Näillä on myös sekin ero,jolla Far Cry eroaa edukseen on se että se pyörii kuulemanmukaan jopa 4 vuotta vanhalla koneella tai ainakin vanhemmalla,ettei koneen tarvitse olla viimeistä huutoa oleva tykki.

On myös hyvä ettei Far Cry tähtää pelkästään grafiikalla mässäilyyn vaan pitää myös muutkin osa-alueet tärkeinä. Saattoi Crysiskin tehdä näin,mutta uskon että FC 2 tekee sen astetta tai paria paremmin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Crysiksen suurin vetovoima piilee grafiikassa. Mikäli peliä joutui pelaamaan matalilla asetuksilla, latistui pelikokemus huomattavasti ja huomasi sen olevankin vain ihan perus räiskintää.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ensimmäinen Far Cry kyllä oli loisto peli (miinuksena mutantit, mutta eivät loppujen lopuksi niin suuri miinus) ja siksipä odotinkin/odotankin paljon molemmilta sen "jälkeläisistä". Alun perinkin Far Cry 2:sta odotin kyllä enemmän kuin Crysistä. FC2:n realistisuus ja mielenkiintoinen miljöö kiinnostavat huomattavasti enemmän kuin Crysiksen scifitsuipailut. Ei sillä, että olisi Crysistä vastaan mitään erikoisempaa, demokokeilun perusteella nyt ei pitkälle päässyt, kun kone kaatu, mutta näillä lyhyillä kokemuksilla ihan hyvältä vaikutti... kun kuvittelee vielä karkkigrafiikoille. Se vaan, jos Crysis on putkijuoksumainen, eikä sitä sisältöä oikein ole (kuten sanotaan), niin eipä niitä grafiikoita kauaa jaksa vaan katella. FC2:ssa tuntuvat olevan sisältö ja grafiikat molemmat hyvässä balanssissa. Ja muutenkin monia hienoja ja mielenkiintoisia pelillisiä uudistuksia. Todennäköisesti tulee kuitenkin, joskus paremman koneen hommattua, hankittua molemmat kyseisistä peleistä...viimeistään sitten jostain alelaarista.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Ja hyvä niin.