Feikki-Minecraft höynäytti tiensä App Storen myydyimpien pelien listoille

Applen App Storessa myytiin tovin aikaa Yhdysvaltojen puolella uudeksi Minecraftiksi väitettyä peliä, joka oli kaikkea muuta kuin mitä asiakkaille luvattiin.

9.1.2016 05:15

Applen App Storen yhdysvaltalaiset käyttäjät joutuivat hiljattain nihkeän huijauksen kohteeksi Minecraft Pocket Edition 2 -nimisen pelin ilmaannuttua myyntiin kauppapaikalle. Noin 11 dollarin hintainen sovellus lupasi yksinomaan jo nimellään tietysti paljon, mutta myös tuotteen kuvauksessa sen ylistettiin olleen kokemus, joka veisi Minecraftin aivan uudelle tasolle.

App Storessa annetut lupaukset eivät kuitenkaan vastanneet millään tavalla totuutta. Pelisivusto Eurogamer nappasi epämääräisen tuotoksen nimittäin testiinsä ja huomasi sen olleen teknisesti epävakaa jämäpeli, jossa Mortal Kombatista varastettu Scorpion-hahmo väisteli tämän päälle käyneitä zombeja hyvin simppelin pelattavuuden vauhdittamana.

Torstain tienoilla Eurogamer ottikin yhteyttä Minecraftia hallinoivaan Mojang-studioon, joka ilmoitti valmistelleensa valitusta pelistä Applelle niin tekijänoikeus- kuin tavamerkkirikkeisiinkin vedoten. Nyt kirjoitushetkellä peli onkin saatu poistettua kauppapaikalta. Ennen lähtöään se ehti raporttien mukaan olla saatavilla kuitenkin niinkin kauan, että se onnistui nousemaan kuluneella viikolla Yhdysvalloissa App Storen myydyimpien maksullisten pelien listalla jopa neljännelle sijalle asti negatiivisista käyttäjäarvioistakin huolimatta.

Minecraft Pocket Edition 2 oli Eurogamerin mukaan tuotu App Storeen käyttäen julkaisijanimeä ”Scott Cawthorn”, jolla on varsin todennäköisesti yritetty tarkoituksellisesti jäljitellä Five Nights at Freddy’s -pelejä tehneen Scott Cawthonin nimeä. Feikkinimen alla App Storessa olikin julkaistu myös vastaavanlaisia vedätyssovelluksia esimerkiksi myös Five Nights at Freddy’siin ja Mortal Kombatiin liittyen.

Tämä ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun vähänkään vastaavaa käyttäjien linssiin viilaamista on tapahtunut mobiilialustojen sovelluskaupoissa. Onkin suorastaan hämmentävää, miten varsinkin Minecraft Pocket Edition 2:n kaltainen tuote voi edelleenkin livahtaa Applen sovelluskauppaan. Nykyisellään App Storen ylläpidossa luulisi soivan edes jonkinlaiset hälytyskellot, kun Minecraftin kaltaista hyvin tunnettua nimeä käytetään näinkin epämääräisen julkaisun yhteydessä.

Vielä on epäselvää, onko Pocket Edition 2:n ostajille tarjottu mahdollisuutta saada rahojaan takaisin tuotteesta.

Lähde: Eurogamer, Reddit

Lisää luettavaa