Feikki-Minecraft höynäytti tiensä App Storen myydyimpien pelien listoille / Uutiset / pelaaja.fi

Feikki-Minecraft höynäytti tiensä App Storen myydyimpien pelien listoille

9.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Applen App Storen yhdysvaltalaiset käyttäjät joutuivat hiljattain nihkeän huijauksen kohteeksi Minecraft Pocket Edition 2 -nimisen pelin ilmaannuttua myyntiin kauppapaikalle. Noin 11 dollarin hintainen sovellus lupasi yksinomaan jo nimellään tietysti paljon, mutta myös tuotteen kuvauksessa sen ylistettiin olleen kokemus, joka veisi Minecraftin aivan uudelle tasolle.

App Storessa annetut lupaukset eivät kuitenkaan vastanneet millään tavalla totuutta. Pelisivusto Eurogamer nappasi epämääräisen tuotoksen nimittäin testiinsä ja huomasi sen olleen teknisesti epävakaa jämäpeli, jossa Mortal Kombatista varastettu Scorpion-hahmo väisteli tämän päälle käyneitä zombeja hyvin simppelin pelattavuuden vauhdittamana.

Torstain tienoilla Eurogamer ottikin yhteyttä Minecraftia hallinoivaan Mojang-studioon, joka ilmoitti valmistelleensa valitusta pelistä Applelle niin tekijänoikeus- kuin tavamerkkirikkeisiinkin vedoten. Nyt kirjoitushetkellä peli onkin saatu poistettua kauppapaikalta. Ennen lähtöään se ehti raporttien mukaan olla saatavilla kuitenkin niinkin kauan, että se onnistui nousemaan kuluneella viikolla Yhdysvalloissa App Storen myydyimpien maksullisten pelien listalla jopa neljännelle sijalle asti negatiivisista käyttäjäarvioistakin huolimatta.

Minecraft Pocket Edition 2 oli Eurogamerin mukaan tuotu App Storeen käyttäen julkaisijanimeä "Scott Cawthorn", jolla on varsin todennäköisesti yritetty tarkoituksellisesti jäljitellä Five Nights at Freddy's -pelejä tehneen Scott Cawthonin nimeä. Feikkinimen alla App Storessa olikin julkaistu myös vastaavanlaisia vedätyssovelluksia esimerkiksi myös Five Nights at Freddy'siin ja Mortal Kombatiin liittyen.

Tämä ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun vähänkään vastaavaa käyttäjien linssiin viilaamista on tapahtunut mobiilialustojen sovelluskaupoissa. Onkin suorastaan hämmentävää, miten varsinkin Minecraft Pocket Edition 2:n kaltainen tuote voi edelleenkin livahtaa Applen sovelluskauppaan. Nykyisellään App Storen ylläpidossa luulisi soivan edes jonkinlaiset hälytyskellot, kun Minecraftin kaltaista hyvin tunnettua nimeä käytetään näinkin epämääräisen julkaisun yhteydessä.

Vielä on epäselvää, onko Pocket Edition 2:n ostajille tarjottu mahdollisuutta saada rahojaan takaisin tuotteesta.

Lähde: Eurogamer, Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Noita kopioita ja muita valepeljä ainakin play storesta löytyy paljon.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Mobiilipelaajat on suurimmalta osalta idiootteja. Tämä vain vahvistaa asiaa entisestään. Ja nämä kehittäjät tietää sen, ei kai ne muiten tällaista yrittäis.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä snaketus

Mobiilipelaajat on suurimmalta osalta idiootteja. Tämä vain vahvistaa asiaa entisestään. Ja nämä kehittäjät tietää sen, ei kai ne muiten tällaista yrittäis.

Selkeä enemmistö mobiilipalvelujen käyttäjistä ei seuraa pelialaa ollenkaan tai ole muutenkaan välttämättä aktiivinen peli-ihminen, joten heillä ei ole juurikaan mahdollisuuksia aina erottaa feikkitapausta oikeasta. Suurien ja suosittujen kauppapaikkojen pitäisi olla oletuksena sen verran luotettavia tarjonnaltaan, että tällaisia tapauksia ei yksinkertaisesti saisi päästää ylläpitäjien toimesta myyntiin ollenkaan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Sen lisäksi että ostajat ovat vähemmän alaa tuntevia, ovat he myös usein lapsia, joka selittänee myös paljon tätä typeryyttä.

-"Iskä, osta mulle tuo Minecraft 2"
-"Ok, Pentti-Jalmari."

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Minecraft, FNAF, COD ja DayZ kloonien ja yhdistelmien määrä niin app storessa kuin google playssa on kyllä jotain aivan hämmästyttävää, varsinkin kun niistä suurin osa on todellakin siellä top ja samankaltaisten listoilla.

Tämä kyllä vetää korren sillä että että käyttää niin minecraftia kuin FNAFia, mutta sitten ei kuitenkaan ole lähellekään kumpaakaan :D

Mutta todellakin jos noista kaupoista haluaa löytää jotain ihan oikeasti pelattavaa, kannattaa katsella suosituksia ulkoisilta sivustoilta (Lara Croft GO on muuten tosi hyvä, käykää ostamassa jos vaikka square tajuaisi julkaista lisää tuollaisia huonosti portattujen final fantasyjen sijaan). Ja tästä syystä ihmiset jotka etsivät sisältöä suoraan niistä onnistuvat saamaan itsensä juuri näihin tekeleisiin.