FIFA seurasi Call of Dutya - Share play -ominaisuus poistettiin / Uutiset / pelaaja.fi

FIFA seurasi Call of Dutya - Share play -ominaisuus poistettiin

14.11.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
11

Electronic Arts on poistanut FIFA 15 -pelin Share play -ominaisuuden sen PlayStation 4 -versiosta. Share play -ominaisuuden avulla PS4-pelaajat voivat pelata keskenään samaa peliä ainoastaan yhden pelilevyn avulla. Käytännössä siis toisella ei tarvitse olla peliä lainkaan.

Viime kuussa julkaistu ominaisuus on otettu ilolla vastaan pelaajien keskuudessa. Pelien julkaisijat eivät kuitenkaan luonnollisesti pompi tasajalkaa onnesta, sillä share-ominaisuuden takia ne menettävät riihikuivaa rahaa. Ainakin 14 peliä onkin viimeisimmän kuukauden aikana poistettu Share play -palvelusta eri pelijulkaisijoiden toimesta. Pelien joukossa ovat esimerkiksi Call of Duty: Advanced Warfare, Minecraft sekä Wolfenstein: The New Order.

Lähde: Gamespot.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Ei hitto noitten julkaisijoiden kanssa. Toi on hieno ominaisuus ku kaverin kaa pelattiin Zen pinballia yks lauantai molemmat omilta sohvilta peli limskan kera mut ei siitä pian oo iloo ku tekijät rampauttaa sen peleiltään..

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Täyttä paskaa julkaisijoilta. On peliteollisuus sellasessa syöksykierteessä että morjes. Uutta romahdusta odotellessa.

Käyttäjän Norsupaastainen kuva
Norsupaastainen

Noh mitä voi EA:lta odottaa, saatikaan Activisionilta. Molemmat peliyhtiöt pelkän profitin perässä, ei ne ajattele itse pelaajia. Nämä yhtiöt eivät ole sellaisia pelaajilta pelaajille yhtiöitä, kuten esim cdpr.

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV
Lainaus käyttäjältä Norsupaastainen

Noh mitä voi EA:lta odottaa, saatikaan Activisionilta. Molemmat peliyhtiöt pelkän profitin perässä, ei ne ajattele itse pelaajia. Nämä yhtiöt eivät ole sellaisia pelaajilta pelaajille yhtiöitä, kuten esim cdpr.

ha nykyää kukaa ei ajattele pelaajia.

Itelle iha sama ku en käyttäisi kuitenkaa.

Käyttäjän Jyge_ kuva
Jyge_

itse sony vois sanoa tähän jotain koska just ku tlui toi päivitys jota hehkutettiin niin sitä ei pystykkään käyttää :D no mullehan ihan sama ku en kyseisiä pelejä omista mutta toimispa tuo gta v:ssä :D

Käyttäjän Norsupaastainen kuva
Norsupaastainen
Lainaus käyttäjältä Gta IV

Lainaus käyttäjältä NorsupaastainenNoh mitä voi EA:lta odottaa, saatikaan Activisionilta. Molemmat peliyhtiöt pelkän profitin perässä, ei ne ajattele itse pelaajia. Nämä yhtiöt eivät ole sellaisia pelaajilta pelaajille yhtiöitä, kuten esim cdpr.
ha nykyää kukaa ei ajattele pelaajia.

Itelle iha sama ku en käyttäisi kuitenkaa.

Et ole tainnut tutustua sen tarkemmin cd projekt redin toimintaan?

Käyttäjän iekki kuva
iekki

Pelien tekeminen maksaa rahaa. Ei ne niitä ilmaseks tee. Onko se nii vaikee ymmärtää?

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Sonylta tainnu olla ihan oma idea tämä share play kun tuntuu ettei pelintekijät itse ole siitä kiinnostuneita. Olisiko ehkä pieni markkinatutkimus ollut ensin paikallaan? Toivotaan että yksinoikeuspeleissä tämä ominaisuus olisi edes kunnossa.

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Eiköhän vika ole ihan siinä että kehittäjät ei ole päässeet testaamaan Share play ominaisuutta kunnolla. Mitä nyt epävarmaa toimintoa pelaajille antamaan. Villi veikkaus että vuoden päästä tulevissa jatko-osissa Share play paukkuu täyttä häkää.

Ei sillä ettenkö uskoisi että kyseessä olisi vain rahojen menetyksen pelko, mutta ymmärrettäväähän sekin on. Ei ne hyväntekeväisyyteen noita pelejä kuitenkaan tee.

Käyttäjän Ujo Piimä kuva
Ujo Piimä (ei varmistettu)

Olisi hauska tietää, kenen aivopierun tuotetta tämä Share play on? Meinaan sehän johtaa vain siihen, että rahat pelaajilta kerätään toisella tavalla. Toinen selviää pelaamisesta ilmaiseksi, mutta samalla taas joku toinen pelaaja maksaa tämän toisen pelaajan ilmaisen huvin vaikkapa mikromaksujen muodossa jossain ihan muussa pelissä.