Final Fantasy Agito saamassa lokalisointikäsittelyn, Type-0:n länsijulkaisu harkinnassa

Square Enix -tuottaja Hajime Tabata on varma, että hiljattain julkistettu Final Fantasy Agito tullaan vielä lokalisoimaan Japanin ulkopuolisia markkinoita varten. Länsijulkaisua tämä ei kuitenkaan vielä suoraan tarkoita.

21.9.2013 09:45

Final Fantasy Agiton saapuminen länteen voi vielä tapahtua. Square Enixin viime viikolla julkistama mobiilipeli tulee tuottajansa Hajime Tabatan mukaan saamaan varsin varmasti lokalisointikäsittelyn, joskaan se ei vielä tarkoita mitään varmaa itse länsijulkaisun kannalta.

Haastattelussaan USGamer-sivuston kanssa Tabata valaisi, että yhtälailla PSP:n Final Fantasy: Type-0 -toimintaroolipelistä pääosa on jo käännetty englanniksi ja monille muille eurooppalaisille kielille, mutta peliä ei silti ole Japanin ulkopuolella julkaistu. Type-0:n kohdalla syyt julkaisun puutteeseen olivat Tabatan mukaan logistisia.

Aivan täysi mahdottomuus Type-0:n länsijulkaisu ei ilmeisesti sekään vielä kuitenkaan ole. Koska sekä Agito että Type-0 hyödyntävät samoja universumeja ja hahmoja, kokee Tabata, että pelit kannattaisi nauttia lähes rinnakkain, minkä myötä häntä kiinnostaisikin tuoda peli ostettavaksi vielä lännen PlayStation Store -kauppapaikoille. Muuttuneiden taskukonsolimarkkinoiden ja innokkaiden fanien johdosta Square ilmeisesti harkitseekin ratkaisua vielä ainakin jossain määrin.

Japanissa Final Fantasy Agito nähdään tulevan talven aikana. Alkujaan nimellä Final Fantasy Agito XIII tunnettu Type-0 nähtiin maassa puolestaan jo vuonna 2011.

Lähde: USGamer

Lisää luettavaa