Final Fantasy III kääntyy pc-peliksi vielä tässä kuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy III kääntyy pc-peliksi vielä tässä kuussa

25.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Final Fantasy -pelien tarjonta pc:llä on kohentumassa ensi viikolla. Latauskauppapaikka Steamiin hiljattain auennut Final Fantasy III:n tuotesivu on päivittynyt tovi sitten salakavalasti ja paljastanut, että kolmas pääosa suositusta roolipelisarjasta tupsahtaa kauppapaikalle toukokuun 27. päivä.

Square Enix on aikeissa kaupata Final Fantasy III:a Steam-pelaajille noin 13 euron hintaan. Kukkaroaan avaamalla käsiinsä saa vuonna 2007 julkaistuun Final Fantasy III:n DS-versioon pohjautuvan version pelistä, eli luvassa on 3D-grafiikalla ehostettu kokemus, joka on hieman sisältörikkaampi kuin alkujaan vuonna 1990 Famicomilla nähty versio.

Pc:tä varten pelin ulkoasu on myös hieman tarkennettu, minkä lisäksi se tukee niin Steam-saavutuksia kuin -keräilykorttejakin.

Final Fantasy III on ensimmäisen sarjan osa, joka käytti hyödykseen pelihahmojen ammattien vaihtoa tukevan järjestelmän. Lännessä peli on julkaistu aiemmin DS:n ohella myös PSP:lle, Ouyalle ja iOS- ja Android-mobiililaitteille.

Lähde: Final Fantasy III (Steam)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Jotenkin tuntuu siltä että Square Enixin taktiikka mobiilialustoilla on ollut portata mahdollisimman vähällä vaivalla jo julkaistuja pelejä ja sitten pyytää alustan standardin reilusti ylittäviä hintoja. Muutama peli mitä itseltä löytyy on Androidilla aivan kauheaa käännöstyötä ja muutama muu peli (parhaat esimerkit Chrono Trigger ja Final Fantasy Dimensions), missä ovat ottaneet 2D pelien assetit ja lyöneet ne suoraan ilman filttereitä peliin, lopputulos näyttää kaikelta muulta kuin hyvältä koska peli itsessään on uskomattoman sumea kuva ja täysin terävä HUD jollain Arial fontilla. Sitten pitäisi maksaa 10€ tuollaisesta ja toivoa että se edes toimii hyvälläkään laitteella. Itsellä ei ole ongelmaa maksaa yli 2€ mobiilipelistä, mutta jos laatu on tuota niin enemmänkin Square on se yhtiö joka on tappamassa maksumallia mobiililaitteissa!

3D pelissä ongelma ei ehkä ole niin suuri, mutta voin jo kuvitella asetusten olevan minimaaliset. Voi myös olla että Square päätti tuoda pelin Windows Storeen että peli olisi saatavilla myös Windows 8 kannettavilla laitteilla, mutta sama mitä Ouya versiossa, niin miksei samalla toisi peliä Steamiin ja rahasta hieman lisää? Kuitenkin porttaus jo tehty, joten vie 5min saada se toisellekin alustalle.

Nostoja