Final Fantasy -julkaisija taas voitolliseksi – länsimaisia verkkopelejä tulossa / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy -julkaisija taas voitolliseksi – länsimaisia verkkopelejä tulossa

12.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Peliyhtiö Square Enix on onnistunut nostamaan itsensä jälleen voittojen makuun. Ilmoitettuaan vuosi sitten karvaasta 13,7 miljardin jenin nettotappioista, on yhtiö nyt tiedottanut, että sen maaliskuussa päättynyt viimeisin tilikausi nettosi sille nyt mukavat 6,6 miljardia jeniä (n. 46,9 milj. euroa).

Toisin kuin vuosi sitten, on Square Enix osoittanut nyt tyytyväisyyttä konsoli- pc-pelimyynteihinsä. Vaikka varsinaisia myyntilukuja ei ole julkistettu, vakuuttelee yhtiö, että niin Final Fantasy X/X-2 HD Remaster -kokoelma, uusin Thief, Tomb Raider: Definitive Edition kuin myös Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ovat pärjänneet suotuisasti. Pelit saivat yhtiön jopa nostamaan tulosennustettaan hiljattain juuri ennen sen virallisen tilinpäätöksen valmistumista.

Huhtikuussa Square tiedotti, että Final Fantasy XIV on koonnut kasaan kaikkiaan kaksi miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää.

Nyt käynnissä olevalta tilikaudelta Square Enix odottaa varsin vastaavanlaisia tuloksia, joskin kepein varauksin. Yhtiön mukaan sillä on seuraavaksi hihassaan erityisesti muutama suuren mittakaavan verkkopeli, joiden kehityksestä ovat vastanneet länsimaiset studiot. Square on myös ilmoittanut harkitsevansa edelleen tuovansa massiiviroolipeli Dragon Quest X:n Japanin ulkopuolelle, joskin ensisijaisesti ajatus taitaa koskea lähinnä Kiinaa. Lähitulevaisuudessa Final Fantasy XIV tullaan saamaan nimittäin myös Kiinan maaperälle.

Myös mobiilialustat ovat Square Enixille edelleen suuri kiinnostuksen kohde. Paikkoin Japanissa julkaisunsa on saamassa muun muassa Final Fantasy: Agito.

Lähde: Square Enix (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Toivottavasti ainakin Thief saa jatkoa, tosin teknisin parannuksin :P

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa

Ainakin noista listan peleistä Realm Reborn on mielestäni se onnistunein :)

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

uusin patsi ff14 oli aika meh. ei oo kovin mielenkiintoista grindata ilvl100 kamoja ja 2nd coili ei ole suosittu ( ainakaan party findereissä ) lisää ct ja uutta pvptä

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus

Yhtiön mukaan sillä on seuraavaksi hihassaan erityisesti muutama [b]suuren mittakaavan verkkopeli[/b], joiden kehityksestä ovat vastanneet länsimaiset studiot.

Lainaus

Myös [b]mobiilialustat[/b] ovat Square Enixille edelleen suuri kiinnostuksen kohde

Onhan se hyvä mennä sinne, mistä rahaa tulee, mutta silti...