Final Fantasy -julkaisija sujauttaa jalkansa joukkorahoitusoven väliin / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy -julkaisija sujauttaa jalkansa joukkorahoitusoven väliin

8.10.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Pelien joukkorahoitus on ollut huima ilmiö viimeisen puolentoista vuoden ajan ja miksipäs ei: parhaimmassa mahdollisessa tilanteessa kehittäjät saavat haltuunsa tukun rahaa työstääkseen haluamansa pelin ilman huolta julkaisijoista.

Japanilaispelitalo Square Enix kokee kuitenkin, että suuremmatkin yhtiöt voisivat liittyä osaksi joukkorahoitusprosesseja. Tämän ajatuksen myötä se julkisti tiistaina yhteistyössä joukkorahoituspalvelu Indiegogon kanssa Collective-ohjelman, jonka tarkoituksena on auttaa rahoitusmallista kiinnostuneita kehittäjiä saavuttamaan unelmansa.

Collective toimii siten, että kehittäjät voivat ilmaiseksi tietyt ehdot hyväksymällä antaa peli-ideansa pelaajista koostuvan yhteisön arvioitavaksi. 28 päivän palautteenannon jälkeen Square katsoo itse, josko annettu palaute on tarpeeksi positiviista, ja arvioi sitten, olisiko kehittäjillä rahkeita tehdä sitä, mitä he lupaavat.

Ongelmien ilmetessä Square pyrkii myös neuvomaan, mitä kehittäjien olisi syytä tehdä asialle.

Mikäli kaikki nämä vaiheet menevät läpi, voi peliprojekti aloittaa rahankeruun Indiegogon kautta tietäen samalla, että Square Enix on tarjoamassa sille tukea esimerkiksi digitaalisen jakelukanavan muodossa. Pelisivusto Gamasutran haastattelun mukaan Square pyrkii myös varmistamaan, että valmiin pelin myynneistä suurin lohko menee nimenomaan kehittäjien taskuihin.

Mitä Square ikinä Collectiven kautta itse tienaa on tarkoitus käyttää ohjelman itsensä rahoittamiseen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Collectiven kautta Square on tarjoamassa kehittäjille mahdollisuuden työstää pelejä, jotka hyödyntävät jotakin vanhempaa Eidos Interactivelle kuuluvaa pelisarjaa. Varmaa ei kuitenkaan vielä ole, mitä pelisarjoja Square tarkalleen uskaltaakaan antaa kehittäjien käyttöön.

Lisätietoja ohjelmastaan Square Enix on jakamassa marraskuun GDC Next -tapahtumassa.

Lähde: Gamasutra, Square Enix Collective

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anazooni kuva
Anazooni

Onpa siisti idea, squaren hyväntekeväisyys kuulostaa liaan hyvältä ollakseen totta, joten en odota liikoka projektilta

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

"Meiltä on ideat loppu" -Square Enix

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4
Lainaus käyttäjältä peelopuu

"Meiltä on ideat loppu" -Square Enix

No jaa. Sanoisin pikemminkin että Squarella on polttava tarve uudistua, ja tämä on yksi ratkaisuista. Mielestäni aika jännittävän kuuloista, mutta saa nyt nähdä kuinka toimii käytännössä.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

mikähän se peli on jonka antavat pikkufirmojen käsiin? Onko veikkauksia.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Mikäs siinä, tässä taas yksi vaihtoehto lisää saada omia pelejä maailmalle. Square-enix kaltaisen julkaisian leivissä ei ole ehkä ihan niin indie mitä voisi olla, mutta saapavathan vähän näkyvyyttä squaren kautta sekä mahdollisesti jotain etuja mitä julkaisija saattaa tarjota (kääntäjät, rahoitus, yms.)

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Epäitsenäinen itsenäinen peli.

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Syntyiköhän tämä päätös samassa pöydässä, missä mm. Tomb Raiderille lyötiin kohtuuttomat myyntiodotukset.