Final Fantasy -klassikot 1-6 palaavat Pixel Remaster -uusiojulkaisuina / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy -klassikot 1-6 palaavat Pixel Remaster -uusiojulkaisuina

14.06.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Final Fantasy, Pixel Remaster, Square Enix, Final Fantasy VI, Final Fantasy 6, FFVI, JRPG, Square, Squaresoft,

Ensimmäiset kuusi Final Fantasy -sarjan pääosaa ovat saamassa uuden julkaisun pc:llä ja mobiililaitteilla. Tämä tapahtuu niin sanotun Pixel Remaster -brändäyksen alla, joskin toistaiseksi on vielä epäselvää, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa.

Julkistus tapahtui osana häkellyttävän lyhyttä puoliminuuttista traileria, jossa uusista versioista nähtiin vain hyvin rajattu ja pikainen vilaus. Sen ohella Square Enix on kuvaillut uusia versioita lähinnä toteamalla, että odottaa sopisi pikselintarkkaa kasvojenkohotusta alkuperäisistä peleistä.

Pixel Remaster -versiot saattavat hyvinkin olla Squaren vastaus kritiikkiin, jota kaksiulotteisten Final Fantasyjen viimeisimmät uusiojulkaisut ovat keränneet pc:llä ja mobiililaitteilla jo pidemmän aikaa. Klassisen pikseliulkoasun sijaan niiden hahmomallit ja ympäristöt kun ovat nojanneet uusittuun taiteeseen, joka ei ole hivellyt juuri kenenkään silmiä.

Pixel Remaster -julkaisuille ei ole toistaiseksi annettu julkaisuajankohtaa. Aikeena Squarella olisi julkaista kaikki pelit erillään toisistaan, eli saataville ei kannata odottaa kaikki pelit yhteen kokoavaa kokoelmapakettia.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

PC-pelaajana olen toki iloinen, että peleistä saadaan viimein modernit versiot jotka eivät sulata silmiä päästä, mutta kieltämättä ihmeellistä, ettei konsolijulkaisusta mainittu mitään ja että julkistustraileri oli näin mitäänsanomaton ja vailla tarkkaa julkaisuaikaa.

Jännää kyllä, että kaikkien pelien grafiikat on nähtävästi piirretty jälleen kerran uusiksi, vaikka tyyli alkuperäisiä SNES-prlejä mukaileekin. Onneksi käyttöliittymä näyttää myös olevan PC:llä normaali, eikä mikään puoli ruutua täyttävä mobiilikammotus.

Käyttäjän Carpathian kuva
Carpathian

Dodii! Johan sitä hetken on odotettu että saatais ensimmäisestä kahdesta porttaukset PC:lle. Just viime viikolla sain ostettua puuttuvat Final Fantasyt steamista, joten nyt voikin näitä odottaa innolla.

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Minkä ihmeen takia tätä ei julkaista konsoleille? Melkoinen pettymys alkuinnostuksen jälkeen.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Hmmm, mutta silti julkaistaan puhelimille. Tiedän kyllä että Japanissa se on suosittua, mutta nyt on edelleen se pelko että kyseessä on pikkuruudulta tehty laiska porttaus suurelle näytölle ja se tulee näyttämään huonolta, kun kaikki lähelle zoomatut pikselit näyttävät epäselviltä ja jättimäiset tekstilootat peittävät puolet ruudusta. Jään odottamaan että onko nämä minkään arvoisia.

Nostoja