Final Fantasy -luojan uusin peli peruttiin / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy -luojan uusin peli peruttiin

30.12.2008 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
31

Mistwalkerin ja Cavian kehittämä Xbox 360 -toimintaroolipeli Cry On on pistetty jäihin. Kyseessä oli kolmas Final Fantasy -luoja Hironobu Sakaguchin Xbox 360:lle ilmoitetuista roolipeleistä.

Cry Onin parissa työskenteli myös muita Final Fantasy -kasvoja, kuten säveltäjä Nobuo Uematsu. Vuonna 2005 julistetusta pelistä ei koskaan näytetty pelikuvaa.

Pelin julkaisija AQ Interactiven mukaan peli peruutettiin nykyisen markkinatilanteen ja siitä johtuvien tulevaisuudennäkymien takia.

Lähde: 1UP

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kAmui kuva
kAmui

Lost Odyssey oli ihan toimiva peli, eli sääli ettei tästä tullut mitään. Tosin LO on vieläkin kesken, koska se loppu on ollut todella puuduttava ja ne mukana tulevat kakarat lähinnä v***ttaa. Mutta ei siitä sen enempää :P Toivottavasti koko Mistwalkeria ei pistetä kiinni.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Pelin julkaisija AQ Interactiven mukaan peli peruutettiin nykyisen markkinatilanteen ja siitä johtuvien tulevaisuudennäkymien takia."

In other words, siksi, ettei JRPG:t yksinkertaisesti myy niin paljoa X360:llä, etenkään Japanissa, JRPG:iden päämarkkina-alueella. Uskaltaisinko väittää, että jos HD-JRPG on pakko tehdä, niin kannattavinta se on tehdä PS3:lle. WKC, peli joka sai TODELLA huonon vastaanoton kriitikoilta ja joka on vielä uusi IP, myi 132k ensimmäisenä päivänään Japanissa joka on äärimmäisen hyvin Level 5:n peliltä, jotka ovat PS2:llakin myyneet vain noita määriä, ja PS2:han install base on jossain määrin suurempi..
Ja vielä kun mainostettaisiin peliä, joka on vanhoilta FF-konkareilta, joka tarkottaa korkeita pisteitä Famitsulta, voisin jopa väittää että se voisi yltää jopa monen sadan tuhannen myynteihin PS3:lla Japanissa.
No oli miten oli, ikävää että peruuttivat, uudet JRPG:t ovat aina tervetulleita. Vaikka oliskin UE3:lla tehtyjä =P

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

God Damn! Yksi peli jota todella odotin. No kiitos LO:sta joka oli huippi jrpg.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"In other words, siksi, ettei JRPG:t yksinkertaisesti myy niin paljoa X360:llä, etenkään Japanissa, JRPG:iden päämarkkina-alueella."

Puhut kyllä huttua. RPG:den suosio on laskenut Japanissa kun taas lännessä se on ollut pienessä kasvussa, kiitos FF-sarjan. Miksei pelistä olisi voinut tehdä multiplattiä. Onko muuten ihme että PS3:n peli jonka on tehnyt japanilainen myy Japanissa ja vielä japanilaisella konsolilla?
LO:kin myi n. 500000-700000kpl

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

hahaaa! :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

varmaan olis ainaski ollu tosi huno peli, pleikka rulaa!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Onko muuten ihme että PS3:n peli jonka on tehnyt japanilainen myy Japanissa ja vielä japanilaisella konsolilla?"

Öö ei, ja siksi PS3 olisikin kannattavampi alusta JRPG:ille.
JRPG:t saattaisivat myydä myös länsimaissa paremmin PS3:lla jo pelkästään PS2:n kovan JRPG-brändin takia, nimittäin jo minä olen täydellinen esimerkki ihmisestä, joka osti PS3:n JRPG:itä silmällä pitäen. Jo pelien myyntejä katsoessa huomataan, että Boxi on yhä livepelaamiseen ostettu konsoli, ei JRPG:iden pelaamiseen. Kun WKC saavutti jo 232k:n myydyn kappaleen ensimmäisenä neljänä päivänä, voisin uskoa sen yltävän ehkä 400k-500k kokonaismyynteihin Japanissa ja ehkä samoihin määriin muualla, eli Euroopassa ja Amerikassa. Se olisi jo paremmin kuin yksikään Boxin JRPG.

On totta, että multiplattarius olisi kaikista kannattavin veto, mutta jos pelistä on pakko yksinoikeus tehdä, voisin väittää että PS3 olisi kannattavempi alusta. Jo siitä pelaajien jakautumisesta.

Tosin myönnän olleeni väärässä tuossa päämarkkina-aluejutussa, katselin tuossa tuota Capcomin lausuntoa ja vedin turhan nopeita johtopäätöksiä ( http://www.ps3center.net/news/2048/capcom-rpgs-no-longer-sell/#comment-1 )

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

miten saan tilattua lehden tämän sivutson kautta? kun ei tuo oikein tilaa osasto oikein toimi....

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

tilaa ennemmin pelit lehti

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

miksi? onko parempi?

Nostoja