Final Fantasy -pelien taustoja paljastava Ultimania-kirjasarja saapuu viimein länteen asti

Square Enixin pelejä varsinkin Final Fantasy -sarjan osalta taustoittanut Ultimania-kirjasarja alkaa hivuttautua viimein lännen puoleen.

6.10.2017 17:14

Toistaiseksi pääasiassa vain Japanissa julkaistu Square Enixin Ultimania-kirjasarja on hivuttautumassa ainakin kevyesti vielä länteen. Kustannusyhtiö Dark Horse on ilmoittanut, että 5. heinäkuuta 2018 se julkaisee englanniksi Final Fantasy Ultimania Archive Volume 1:n, jossa tarjolla on reilun 300 sivun edestä taidetta, muistiinpanoja ja muuta vastaavaa taustainfoa kuudesta ensimmäisestä Final Fantasy -pääsarjan osasta.

Hinnaksi Volume 1:lle näyttäisi muodostuuvan 40 dollaria.

Myös ranskalainen julkaisija Mana Books on käännellyt viime aikoina omalle kielelleen Ultimania Archiven toista osaa, joka keskittyy Final Fantasy -peleihin VII-IX. Sen julkaisun pitäisi tapahtua aivan näillä näppäimillä. Dark Horse kääntänee kirjan englanniksi joskus ensimmäinen osan julkaisun jälkeen.

Japanissa kolmiosainen Final Fantasy Ultimania Archive on tunnettu nimellä Final Fantasy 25th Memorial Ultimania ja se debytoi kotimaassaan vuonna 2012. Ensimmäinen Ultimania-kirja julkaistiin vuorostaan jo vuonna 1999, ja sellaisia on tehty sittemmin tukemaan varsinkin isompia Final Fantasy -julkaisuja sekä muutamia muita Square Enix -pelejä, kuten Chrono Crossia ja Kingdom Heartsia.

Ultimania-kirjoja edelsi vuosina 1998 ja 1999 myös Perfect Work-niminen kirjasarja, joka ehti käsitellä Xenogersia, SaGa Frontier II:ta ja Front Mission 3:a.

Lähde: Dark Horse

Lisää luettavaa