E3-messujen yhteydessä varovaisesti julkistettu Final Fantasy Pixel Remaster -uusiojulkaisujen sarja on saamassa hiljalleen kolme ensimmäistä osaansa.

Heinäkuun 28. päivä alkaen pc:llä ja mobiililaitteilla päästään pelaamaan uusittuja versioita niin ensimmäisestä Final Fantasysta, Final Fantasy II:sta kuin Final Fantasy III:sta. Näitä seuraavat myöhemmin perässä vastaavat remasteroinnit Final Fantasyistä IV, V ja VI.

Uusien versioiden myötä Squaren roolipeliklassikot ovat saaneet hahmosuunnittelijaveteraani Kazuko Shibuyan johdolla tehdyn tuoreen pikseliulkoasun ja myös musiikeista on tehty uusia sovituksia alkuperäissäveltäjä Nobuo Uematsun valvovan silmän alla. Mukana on myös kyseenalaisella fonttiratkaisulla varustettu uusittu käyttöliittymä sekä pieniä ekstroja, kuten musiikkisoitin ja taidegalleria.

Pixel Remaster -julkaisujen myötä Square Enix on vetämässä samalla pois saatavilta aikaisempia versioita Final Fantasy -klassikoita. Tällaisen kohtalon kokevat niin Final Fantasy V:n ja VI:n Steam-versiot kuin mobiililaitteilla nähdyt aiemmat 2D-uudelleenjulkaisut ensimmäisistä Final Fantasyista. Pois vedettävät versiot ovat olleet tunnettuja ”piirrosmaisella” tyylillä varustetusta uudesta ulkoasusta, joka on kerännyt haukkuja rumuudestaan koko olemassolonsa ajan.

Hintaa yksittäisille Pixel Remaster -peleille on kertymässä ensimmäisen ja toisen osan tapauksessa 12 euroa. Muut versiot kustantavat oletuksen 18 euroa.

Ohessa ruutukaappauksia kolmesta ensimmäisestä julkaisusta.

Lähde: Steam (1), (2), (3)

Lisää luettavaa