Alkuperäisen PlayStationin roolipeliklassikko Final Fantasy IX on saapunut vihdoin virallisesti pelattavaksi myös Windows-koneille

Peli on napattavissa Steamista, jossa julkaisija Square Enix on aikeissa kaupitella sitä pääasiallisesti noin 21 euron hintaan. Julkaisunsa kunniaksi se on napattavissa kuitenkin aina huhtikuun 20. päivään asti 20 prosentin alennuksella.

Pc:llä Final Fantasy IX vastaa laajalti aiemmin tänä vuonna iOS- ja Android-laitteille saatuja pelin mobiiliversioita. Peliä on mahdollista päästä pelaamaan siis kevyesti terävöitetyllä ulkoasulla, minkä lisäksi siihen on ujutettu mukaan myös saavutuksia ja joukko niin sanottuja booster-ominaisuuksia. Boosterit antavat mahdollisuuden kokea klassikon varsin uudenlaisin keinoin, sillä niiden voimin peliä voi esimerkiksi nopeuttaa, satunnaistaistot voi ottaa pois päältä ja onpa pelin hahmojen tasotkin laitettavissa manuaalisesti maksimiin.

Alunperin Final Fantasy IX teki debyyttinsä vuonna 2000 ja se oli pitkään vain ja ainoastaan pelattavissa alkuperäisellä PlayStationilla. Ajan myötä se tuotiin kyllä PlayStation 3:lle ja kannettaville PlayStationeille emulaation voimin, mutta ennen tätä vuotta peliä ei ole koskaan varsinaisesti käännetty uusille alustoille. Tämä on ollut sinällään sääli, sillä kuten monet maailman viisaimmista ihmisistä voisivat hyvinkin sanoa, on kyseessä sentään se Kaikkien Aikojen Parhain™ Final Fantasy -peli.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa