Final Fantasy -sarjan kruununjalokivi Final Fantasy IX saapui Steamiin / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy -sarjan kruununjalokivi Final Fantasy IX saapui Steamiin

15.04.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Alkuperäisen PlayStationin roolipeliklassikko Final Fantasy IX on saapunut vihdoin virallisesti pelattavaksi myös Windows-koneille

Peli on napattavissa Steamista, jossa julkaisija Square Enix on aikeissa kaupitella sitä pääasiallisesti noin 21 euron hintaan. Julkaisunsa kunniaksi se on napattavissa kuitenkin aina huhtikuun 20. päivään asti 20 prosentin alennuksella.

Pc:llä Final Fantasy IX vastaa laajalti aiemmin tänä vuonna iOS- ja Android-laitteille saatuja pelin mobiiliversioita. Peliä on mahdollista päästä pelaamaan siis kevyesti terävöitetyllä ulkoasulla, minkä lisäksi siihen on ujutettu mukaan myös saavutuksia ja joukko niin sanottuja booster-ominaisuuksia. Boosterit antavat mahdollisuuden kokea klassikon varsin uudenlaisin keinoin, sillä niiden voimin peliä voi esimerkiksi nopeuttaa, satunnaistaistot voi ottaa pois päältä ja onpa pelin hahmojen tasotkin laitettavissa manuaalisesti maksimiin.

Alunperin Final Fantasy IX teki debyyttinsä vuonna 2000 ja se oli pitkään vain ja ainoastaan pelattavissa alkuperäisellä PlayStationilla. Ajan myötä se tuotiin kyllä PlayStation 3:lle ja kannettaville PlayStationeille emulaation voimin, mutta ennen tätä vuotta peliä ei ole koskaan varsinaisesti käännetty uusille alustoille. Tämä on ollut sinällään sääli, sillä kuten monet maailman viisaimmista ihmisistä voisivat hyvinkin sanoa, on kyseessä sentään se Kaikkien Aikojen Parhain™ Final Fantasy -peli.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Eikö 7 olekaan se paras sitten? Noh. Tämä on kyllä todella hyvä. IX ja X omat lempparit. 7 en pelannut vielä.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Eikö 7 olekaan se paras sitten? Noh. Tämä on kyllä todella hyvä. IX ja X omat lempparit. 7 en pelannut vielä.

Ysin parhaushan on tunnustettu ihan Raamatussa asti. Maininta on aika niukasti isketty rivien väleihin, kun kyseessä on kuitenkin välillä aika herkkä aihe, mutta kyllä se sieltä löytyy kun tarpeeksi haluaa etsiä ;)

Käyttäjän Wili kuva
Wili

Vivin kaltaista olkihattua ei ole näkynyt sitten yhdeksännen osan jälkeen. Rakastin kaikkein eniten tuota designia. Siinä oli jotain todella kiehtovaa ja mystistä. Toivon, että Square-Enix tekisi joskus vielä pelin, jossa magiaan painottuva hahmo näyttäisi yhtä hienolta.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Sarjan paras. En ole kyllä pelannut kuin tätä ja kasia.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Kuten muutkin FF pelit ennen X ovat lähes töydellisiä paketteja, mutta FFIX selkeä heikkous oli sen visuaalisuus ja tyyli. Ja tietenkin Quina Quen...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Eikö 7 olekaan se paras sitten? Noh. Tämä on kyllä todella hyvä. IX ja X omat lempparit. 7 en pelannut vielä.

Jos totta puhutaan, niin seiskan ja kasin jälkeen tämä ei itselle iskenyt sitten yhtään (omistin tämän ja pelasin sitä kyllä). Olin nuori ja sitä rataa, nyt tämä voisi upota paremmin, mutta ei tästä ikinä omassa päässäni seiskaa parempaa tule. Se kun on se klassikko itselle. Se kun oli se neitsytmatka Final Fantasyn maailmaan itselle, sattuneista syistä, ei ikäni takia. Sekin tuli importattua kauan ennen kuin tuli virallisesti Eurooppaan.

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Eikö 7 olekaan se paras sitten? Noh. Tämä on kyllä todella hyvä. IX ja X omat lempparit. 7 en pelannut vielä.

Seiskan ongelma tänä päivänä on sen auttamaton vanheneminen pelinä. Tämä ilmenee hahmojen palikkamaisuutena, kehnohkona dialogina (etenkin osa käännöksistä on erittäin hämmentävää matskua) sekä joinakin pelillisinä ratkaisuina. Sen sijaan FFIX on vanhentunut mielestäni huomattavasti arvokkaammin tässä suhteessa. Toisaalta on tärkeää muistaa VII:n julkaisuajankohta ja sen konteksti: ensimmäinen 3D FF-peli upeilla musiikeilla sekä elokuvamaisella juonella, mikä oli tuohon aikaan suht poikkeuksellista peleille. Tänä päivänä peliä jaksaa lähinnä pelailla nostalgiahuuruissa.

Mutta joo, IX on myös allekirjoittaneen suosikki sarjan peleistä. Voin suositella lämpimästi kaikille RPG:n ystäville. :)

Käyttäjän velor87 kuva
velor87

ix on paras final fantasy mitä on tehty, ja se oli eka final fantasy joka sai mut arvostamaan final fantasy sarjaa. vaikka olin hiukan pelannut vii mut, ix ei muuta sanoo ku huhuhu.