Final Fantasy Tactics -ohjaajan uusin strategiaroolipeli Kickstarteriin

Yasumi Matsunon vuoropohjainen Unsung Story -roolipeli kutsuu pelaajilta apua muuttuakseen muuksikin kuin mobiilipeliksi.

14.1.2014 20:21

Taktisten roolipelien mestarina tunnetun Yasumi Matsunon tuorein peliprojekti Unsung Story: Tale of the Guardians on ottanut suunnaakseen Kickstarterin. Viime vuonna alkujaan mobiililaitteille julkistettua peliä yritetään joukkorahoituksen avulla saada nyt niin Windowsille kuin Macillekin, mutta menestyksen salliessa teoriassa myös PlayStation Vita- ja 3DS-versio ovat myös mahdollisia.

Yhteistyössä yhdysvaltalaisen Playdekin kanssa työstetty Unsung Story on Matsunolle sopivaan tapaan jälleen yksi vuoropohjainen taktinen roolipeli. Pelissä miekoin ja magioin varustettua pelaamista päästään harrastamaan muun muassa kolmiulotteisilla alueilla käytävissä taisteluissa, joissa erilaisten hahmoluokkien hallitseminen on avainasemassa.

Juonensa osalta peli pyrkii käsittelemään konseptia unohdetuista sankareista. Koska historian kirjoittamisesta vastaavat aina voittajat, on fantasiamaailma Rasfaliassa monen henkilön tarina vaipunut unohduksiin, vaikka he olisivatkin vaikuttaneet suuresti kyseisen maailman kehitykseen. Ilmeisesti tarinan edetessä juonta tutkitaankin näin ollen muun muassa välillä merkittävästikin toisistaan eroavien hahmojen ja osapuolten näkövinkkelistä.

Matsuno tunnetaan erityisesti peleistä kuten Final Fantasy Tactics, Tactics Ogre, Vagrant Story ja Final Fantasy XII. Hänen työtään on usein rytmittämässä nähty myös muun muassa säveltäjä Hitoshi Sakimoto, joka tarvittavan rahoitusmenestyksen myötä voi myös liittyä mukaan Unsung Story -projektiin.

Minimitavoite projektin rahoitukselle on asetettu 600 000 dollariin.

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa