Squarella jo vuodesta 1983 työskennellyt pelinkehittäjä Hiromichi Tanaka jättää yhtiön. Asiasta ilmoitettiin tänä viikonloppuna järjestetyssä Final Fantasy IX Vana Fest 2012 -tapahtumassa.

Japanilaisen Famitsu-lehden mukaan miehen suurin syy lähtöön oli tämän nykyinen terveydentila. Hän jättääkin työnsä jo tämän viikonlopun jälkeen.

Tanakan kädenjälki on nähtävissä useissa Squaren niin vanhoissa kuin hieman uudemmissakin peleissä. Hän oli vahvasti mukana esimerkiksi niin kolmen ensimmäisen Final Fantasyn, Secret of Manan, Xenogearsin kuin myös Chrono Crossin kehityksessä.

Mies tunnetaan erityisesti myös MMO-peli Final Fantasy XI:n tuottajana. Peli julkaistiin alkujaan vuonna 2002 ja se on tähän päivään mennessä onnistunut nousemaan tuottavimmaksi Final Fantasy -peliksi koskaan. Pelin elinkaaren loppukaan ei liene vielä aivan heti käsillä, sillä hiljattain Square Enix julkisti tuovansa peliin Seekers of Adoulin -nimisen laajennuksen.

Tanakan paikan Final Fantasy XI:n tuottajana ottaa Final Fantasy XIV:n taistelusuunnittelija aiemmin toiminut Akihiko Matsui.

Lähde: Andriasang(1), (2), Famitsu

Lisää luettavaa