Final Fantasy VII palaa PS4:llä – tältä odotettu uusioversio nyt näyttää! / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy VII palaa PS4:llä – tältä odotettu uusioversio nyt näyttää!

5.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Square Enix on julkaissut uuden trailerin kuumeisesti odotetusta Final Fantasy VII:n uusioversiosta. Uusi video ei ole enää samanlainen kiusoittelupätkä kuin aiemmin kesällä E3-messuilla nähty ensitraileri, vaan se sukeltaa nyt esittelemään tarkemmin pelin modernia taidetyyliä ja jopa siihen kaavailtua pelattavuutta.

Square Enix ei ole vielä mennyt tarkemmin yksityiskohtiin siitä, miten esimerkiksi pelin uusi taistelujärjestelmä on toimimassa. Trailerin perusteella luvassa olisi kuitenkin jotain selvästi toiminnallisempaa kuin mitä alkuperäisessä lähes 20-vuotiaassa klassikossa aikoinaan koettiin. Nähtäväksi tosin jää, miten suuri osa on tästä vaikutelmasta johtuu nimenomaan vain taisteluihin lisätystä visuaalisesta tykityksestä.

Final Fantasy VII:n uusioversio on työn alla ainakin PlayStation 4:lle. Julkaisuajankohtaa sille ei ole vielä annettu.

Square Enix on uuden trailerin paljastamisen yhteydessä lisäksi varmistanut, että alkuperäinen Final Fantasy VII saapuu nyt tänään lauantaina saataville PlayStation 4:lle ainakin Pohjois-Amerikassa. Peli perustuu Final Fantasy VII:n parin vuoden takaiseen pc-käännökseen ja se on varustettu näin ollen esimerkiksi omilla trophy-saavutuksillaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Vuoropohjaisuutta suosivana ihmisenä en jostain syystä lämmennyt tuolle yhtään, vaikken ole edes pelannut alkuperäistä. Tuo näyttää vähän liiankin modernille (erityisesti synkkä, tympeä värimaailma), että se saisi minut kiinnostumaan.

Tosin tämä on vain yhteen videoon perustuva ensireaktio, voi olla, että jos pääsisin varsinaista tuotosta pelaamaan, muuttuisi mieleni, mistäpä sen tietää.

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

Odotan sitä itkun määrää kun ei ookkaan turnbased battlejä rivissä pomppien :D Ite tykkään ihan älyttömästi siitä mitä nään. Tommonen FFXII:n olonen taistelusysteemi on oikeestaan just se mitä odotinkin.

Mitä tulee värimaailmaan niin kuvamateriaali on ihan pelin alkumetreiltä ja pelin alun tapahtumat sijoittuvat synkkään ja ankeaan suurkaupunkiin ja sen slummeille. Tuskin maltan odottaa miltä näyttää Gold Saucer tai Costa Del Sol suhteessa Midgariin.

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

True, sitä se oikeestaan enemmän on. Mutta pääasia itelle on et vaikuttaa toimivalta ainakin näin ensisilmäyksellä. Lopullinen balansointi ja hiominen sitten näyttää kuinka hauskaa pelattavaa se loppupeleissä on oli taistelusysteemi mikä tahansa.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11
Lainaus käyttäjältä BlazeAce

Odotan sitä itkun määrää kun ei ookkaan turnbased battlejä rivissä pomppien Ite tykkään ihan älyttömästi siitä mitä nään. Tommonen FFXII:n olonen taistelusysteemi on oikeestaan just se mitä odotinkin.

Mun mielestä toi taistelusysteemi ei muistuta mitenkään FFXII:n taistelua vaan enemmänkin Crisis Coren erona että hahmoa voi luultavasti vaihtaa kesen battlen.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Tuon videon perusteella ei voi vielä sanoa yhtään mitään taistelusysteemistä. Vaikka vuoropohjaiset klassikot on sydäntä lähellä ja mielestäni on varsin surullista että niitä ei enää juurikaan nähdä kuin käsikonsoleilla (Onneksi P5 tulee pelastamaan kun viimein saapuu <3) niin tykkään kyllä kovasti esimerkiksi Tales sarjan taistelusysteemeistä. Kunhan ei tehdä mitään puolivillaista sekasikiöö, koin FF XII:n todella tylsäksi pelata, koska gambiteilla sait tehtyä melkein täydellisen auto combatin kaikkiin tilanteisiin. Ja FF XIII ja sen jatko-osat jäänyt kokeilematta kun ovat jo videoiden muodossa jättäneet kylmäksi, eikä vain taistelusysteemin takia. Eli vieläkin tämän suhteen olen toiveikas, mutta en odota kuuta taivaalta

Käyttäjän samitarium kuva
samitarium

Pitkällisen, luovan suunnittelutyön tuloksen Cloud on saatu näyttämään timmiltä 70-vuotiaalta maratoonari-naiselta. Taistelusysteemi lienee myös ajan hengen mukaan kustu totaalisesti, liekö FF X-2:n luokkaa... Tuo alkuperäinen menee varmaan kyllä hankintaan, kunhan lähtee alle 70 eurolla.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11
Lainaus käyttäjältä samitarium

Pitkällisen, luovan suunnittelutyön tuloksen Cloud on saatu näyttämään timmiltä 70-vuotiaalta maratoonari-naiselta. Taistelusysteemi lienee myös ajan hengen mukaan kustu totaalisesti, liekö FF X-2:n luokkaa...

Ei ole pakko osallistua jos ei tykkää.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Näitä ne jaksaa tehdä loputtomiin. Jatko osien lisäksi vielä uusintoja. Rahastusta......

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Visuaalisesti tuo näyttää ihan hyvältä tai ainakin Midgariksi sen tunnistaisi. Barretin designista en sen sijaan menisi vannomaan, jotenkin turhan "try-hard" paremman termin puutteessa ja suosittelisin sora dietin lopettamista. Taistelusysteemi... ...no, jos jätän sen kommentoinnin tarkemmin siihen pisteeseen, kun siitä saa ei traileri kuvaa, vaikka tämän perusteella ennuste ei ole kovin kummoinen.

Käyttäjän Miizozo kuva
Miizozo

Alkuperäisten välivideoiden hahmodesignit olisivat olleet ne ainoat oikeat hahmot, mutta mennään nyt näillä Advent Children -hepuilla. Tulen ostamaan ihan siksikin, koska olen nostalgiajäärä, joka ei pelkää, vaikka pettyisikin remakeen lopulta.