Final Fantasy VII Remaken kehitysjärjestelyt muuttuvat, ulkopuolista kehitysapua karsitaan / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy VII Remaken kehitysjärjestelyt muuttuvat, ulkopuolista kehitysapua karsitaan

29.05.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
13

Square Enix on laitellut uusiksi tapaa, jolla Final Fantasy VII Remake on saamassa syntynsä. Kun projekti paljastettiin alunperin vuonna 2015, kerrottiin Naruto-peleistä ja Asura's Wrathista tunnetun CyberConnect2:n olleen vahvasti mukana kehitystyössä. Nyt projekti on siirretty kuitenkin kehitettäväksi pääasiallisesti Square Enixin sisälle.

Tieto on tullut julki Squaren hiljattaisessa Mobius Final Fantasya koskeneessa japaninkielisessä verkkolähetyksessä. Siinä pelin projektijohtaja Naoki Hamaguchi ilmoitti liittyneensä osaksi Final Fantasy VII Remaken kehitysjohtoa ja että pelin työstäminen on siirretty Squaren sisälle, jotta yhtiö voisi olla paremmin vastuussa sen laadusta ja tasaisesta kehitysaikataulusta.

Täysin selvää ei ole vielä, onko CyberConnect2 jatkossa tyystin ulkona projektista. Muutoksen vaikutuksista pelin suuntaankaan ei ole tietoa.

Toistaiseksi Final Fantasy VII Remakesta tiedetään hyvin vähän. Siitä on julkaistu hyvin hajanaisesti pelikuvaa, joka on vahvistanut pelin ottavan hieman toiminnallisemman otteen kuin alkuperäinen teos. Ohjausvastuita projektista hoitelee Kingdom Hearts -sarjaakin vetävä Tetsuya Nomura.

Ainakin jossain muodossa Remakeen olisi tarkoitus päästä Square Enixin mukaan käsiksi seuraavan kolmen vuoden sisällä. Suunnitelmissa Squarella on ollut jakaa Remake useampaan peliin.

Lähde: Gematsu, FF-Reunion

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tämä on vain hyvä uutinen. Toivottavasti oltaisiin myös luovuttu episodimaisesta julkaisumallista. Hitman rebootti jo todisti, että pelaajat eivät sitä halua, se oli myös Square Enix, joten toivottavasti siitä on jotain yhtiön sisällä opittu. Odotan tätä peliä vaikka kymmenen vuotta, että saan koko pelin kun sen ostan. Vaikka kyseessä olisi FFVII Remake, niin tuota episodi paskaa vain en tue. Yksinkertaista.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Saa nähdä, miten kauan tässä menee. Tuleekohan lopulta edes nykyiselle konsolipolvelle?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Rokkijani

Saa nähdä, miten kauan tässä menee. Tuleekohan lopulta edes nykyiselle konsolipolvelle?

Toisaalta toivon, että ei edes tule. Seuraavan sukupolven konsolit antaisi pelille paljon enemmän mahdollisuuksia ja peli muutenkin on vähintään jossain parin kolmen vuoden päässä, niin parempi vain jos seuraava sukupolvi olisi siinä kohtaa jo hyvin käynnissä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä velor85

Mahtaako mennä yhtä pitkään, mitä meni FFXV kanssa. Noh kyllä mä ainakin jaksan odottaa koska, Kyseessä on helmi ja samalla nostalgiaa.Itse toivon että se tulee Ps4, ennen kun tulee Ps5.Sitä paitsi mistä tiedetään onko PS5 edes hyvä arvata sopii

No kyllä se ainakin objektiivisesti tehojensa puolesta tulee PS4:n hakkaamaan mennen tullen ja palatessa.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Mahtaako mennä yhtä pitkään, mitä meni FFXV kanssa. Noh kyllä mä ainakin jaksan odottaa koska, Kyseessä on helmi ja samalla nostalgiaa.Itse toivon että se tulee Ps4.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85
Lainaus käyttäjältä snaketus

Lainaus käyttäjältä velor85Mahtaako mennä yhtä pitkään, mitä meni FFXV kanssa. Noh kyllä mä ainakin jaksan odottaa koska, Kyseessä on helmi ja samalla nostalgiaa.Itse toivon että se tulee Ps4, ennen kun tulee Ps5.Sitä paitsi mistä tiedetään onko PS5 edes hyvä arvata sopii
No kyllä se ainakin objektiivisesti tehojensa puolesta tulee PS4:n hakkaamaan mennen tullen ja palatessa.

Se ainoa huono puoli on se että, Jos PS5 ei ole levy asemaa se on huono juttu. Mutta kyllä siihen ajan kanssa tottuu.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus käyttäjältä snaketus

Lainaus käyttäjältä RokkijaniSaa nähdä, miten kauan tässä menee. Tuleekohan lopulta edes nykyiselle konsolipolvelle?
Toisaalta toivon, että ei edes tule. Seuraavan sukupolven konsolit antaisi pelille paljon enemmän mahdollisuuksia ja peli muutenkin on vähintään jossain parin kolmen vuoden päässä, niin parempi vain jos seuraava sukupolvi olisi siinä kohtaa jo hyvin käynnissä.

Saa vain nähdä mitä se seuraava polvi sitten on. Ms on sanonut, että Scorpio pistää lopun idealle konsolisukupolvista, kun taas Scorpion devaaja on sitä mieltä, että Scorpio on jo ns. Next-Gen konsoli. Siellä on vain riippukivenä se vanha versio konsolista, jolla uusien pelien tulee myös toimia. Eli kovasti vaikuttaa siltä, että mennään vain enemmän PC:n suuntaan säädettävine resoluutioineen ja detailjineen, jolla saadaan peli pyörimään vanhallakin raudalla.

http://www.ign.com/articles/2017/01/25/project-scorpio-is-a-full-blown-next-gen-machine-says-xbox-dev

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä velor85

Lainaus käyttäjältä snaketusLainaus käyttäjältä velor85Mahtaako mennä yhtä pitkään, mitä meni FFXV kanssa. Noh kyllä mä ainakin jaksan odottaa koska, Kyseessä on helmi ja samalla nostalgiaa.Itse toivon että se tulee Ps4, ennen kun tulee Ps5.Sitä paitsi mistä tiedetään onko PS5 edes hyvä arvata sopii
No kyllä se ainakin objektiivisesti tehojensa puolesta tulee PS4:n hakkaamaan mennen tullen ja palatessa. Se ainoa huono puoli on se että, Jos PS5 ei ole levy asemaa se on huono juttu. Mutta kyllä siihen ajan kanssa tottuu.

Siinä tapauksessa menen full pc. Konsoleiden ainut plussa on oikea omistettava fyysinen media.

Lainaus käyttäjältä Boblick

Lainaus käyttäjältä snaketusLainaus käyttäjältä RokkijaniSaa nähdä, miten kauan tässä menee. Tuleekohan lopulta edes nykyiselle konsolipolvelle?
Toisaalta toivon, että ei edes tule. Seuraavan sukupolven konsolit antaisi pelille paljon enemmän mahdollisuuksia ja peli muutenkin on vähintään jossain parin kolmen vuoden päässä, niin parempi vain jos seuraava sukupolvi olisi siinä kohtaa jo hyvin käynnissä.Saa vain nähdä mitä se seuraava polvi sitten on. Ms on sanonut, että Scorpio pistää lopun idealle konsolisukupolvista, kun taas Scorpion devaaja on sitä mieltä, että Scorpio on jo ns. Next-Gen konsoli. Siellä on vain riippukivenä se vanha versio konsolista, jolla uusien pelien tulee myös toimia. Eli kovasti vaikuttaa siltä, että mennään vain enemmän PC:n suuntaan säädettävine resoluutioineen ja detailjineen, jolla saadaan peli pyörimään vanhallakin raudalla.

http://www.ign.com/articles/2017/01/25/project-scorpio-is-a-full-blown-next-gen-machine-says-xbox-dev

Ikävä kyllä tähän suuntaan ollaa menossa. Microsoft on menossa vain palvelu suuntaan. Scorpio devaajien puheisiin en paljon luottaisi, värkki on suorituskyvyltään kuitenkin marginaalisesti nykysukupolvea parempi. Se että pelit pyörii 1080p sijaan 4K:na ei paljon hetkauta jos detalje on edelleen sama ja ruudunpäivitys säälittävät 30 fps. Nintendo menee vain mobiili suuntaan. Toivottavasti Sony pitää vielä perinteisen konsolisukupolven elossa. Jos ei niin full pc kutsuu. Tietysti jos jotenkin konsolipäivityksien lomassa onnistuvat pitämään oikea omistettavan fyysisen kopion hengissä, niin sitä aion tukea. Myöskin toivon, että seuraavan sukupolven aikana kiinnitettäisiin paljon enemmän huomiuota pelien suorituskykyyn ja 60 fps tulisi normiksi myös konsoleilla.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Odotukset tähän on kyl hyppiny laidasta toiseen ja etenkin kun tuo FF XV tuli viimein pelattua, niin en oikeastaan odota tältä mitään. XV:tä on kehuttu paljon ja itse koin että se oli vähän sekasotku. Ei oikeastaan huono peli, oli siinäkin hyviä ideoita ja hetkiä, mutta kokonaisuus jätti vähän kylmäksi.

Oikeastaan nyt toivonkin vähän että tää tuleva VII Remake on sitten joskus vain keskinkertainen (Ja episodeihin jakaminen kuullostaa omaan korvaan todella pahalta) ja saa siitä sitten sapiskaa, niin ehkä Squarella viimein havahdutaan siihen että hei, ehkä meijän pitäs antaa tän sarjan viimeinkin levätä ja siirtyä eteenpäin. Tiedän, aika mahdoton ajatus että näinkin ison nimen lypsämistä ei jatkettas ikuisesti, mut kyllä miun mielestä näinkin iso ja merkittävä nimi ansaitsee levon.

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari

Täältä myös ääni "kokonaiselle" julkaisulle. Itsekin kuuluin niihin pelaajiin, jotka ostivat mm. Hitmanin kaikki episodit kerralla levyllä.

Mitä tulee henkilökohtaiseen mielipiteeseeni Scorpiosta ja PS4 Prosta, en käsittele niitä uutena konsolisukupolvena, koska tehot edelliseen/nykyiseen polveen nähden eivät nyt niin suuret ole, kuin aiemmissa sukupolven vaihdoksissa on totuttu näkemään.

Mutta kuten FF XV oli alunperin ps3-peli, niin en hämmästyisi, vaikka FF7 Remake tulisi vasta seuraavalle sukupolvelle. Jos vain uudelleenjulkaisu on laadukasta (kuten alkupäerinen Resident Evil vs Gamecuben Resident Evil Remake), niin jaksan kyllä odottaa.