Final Fantasy VII:n uusioversio kokee muutoksia: "Emme tarvitse kahta samanlaista peliä" / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy VII:n uusioversio kokee muutoksia: "Emme tarvitse kahta samanlaista peliä"

18.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
32
Final Fantasy VII:n uusioversio kokee muutoksia

Final Fantasy VII:n juuri julkistettu uusioversio ei ole suora käännös alkuperäisestä.

Elektroniikkasivusto Engadgetille antamassaan haastattelussa uusioversion ohjaaja Tetsuya Nomura toteaa tiukasti, ettei täysin uskolliselle uusintaotolle ole tarvetta. Nomuran mukaan pelkkä graafinen parantelu ei ole myöskään riittävä pohja kokonaan uuden version julkaisulle.

– Jos parantelisimme peliä vain ulkonäöllisesti, minua ei tarvittaisi ohjaamaan. Final Fantasy VII:stä on jo saatu pc-käännös, joka matkaa nyt PlayStation 4:lle. Emme tarvitse kahta samanlaista peliä - täyden uusioversion kohdalla meidän täytyy vaihtaa lähestymistapaamme, Nomura pohtii haastattelussa.

Artikkelissa mies kertoo ymmärtävänsä pelaajien huolen mahdollisista muutoksista, mutta toteaa myös, ettei kaikkia yksinkertaisesti voi miellyttää. Pelin tuottaja Yoshinori Kitase ja käsikirjoittaja Kazushige Nojima ovat Nomuran mukaan häntä konservatiivisempia uudistuksien suhteen.

– Ihmiset iloitsevat Final Fantasy VII:n paluusta, mutta ovat huolissaan siitä, menettääkö peli prosessin aikana ne asiat, joista he aikoinaan pitivät. Kaikilla on eri vaatimukset, Nomura myöntää.

Muutosta kaipaavista osa-alueista Nomura ei kuitenkaan juuri hiisku haastattelussa. Selvää on silti, että ainakin itse pelimekaniikkaa tullaan modernisoimaan tiettyyn pisteeseen asti.

– Emme voi laittaa meidän uusia, kauniita 3D-hahmomallejamme vain pomppimaan edestakaisin rivissä hirviöiden edessä. Se olisi outoa, ja tulee todennäköisesti muuttumaan, mies kertoo.

Lähde: Engadget, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Ei! Pojat jos te oikeasti koskette taisteluun.. Ainoita asioita mitä odotin. Jos battle on nykykuraa niin jätän hyllyyn ja pelaan sitten vanhaa ps1 versiota!

Käyttäjän ryukenden kuva
ryukenden

Minä olen vahvasti sitä mieltä että koskea saa ja pitääkin mahdollisimman moneen paikkaan. Parempi tehdä nykypäivän näkemys kuin liian alkuperäselle orjallinen tuotos. taistelussa ei mitään vikaa vanhassa versiossa kylläkään. Pääasia että tulee kuitenkin.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Olen oikeastaan helpottunut tästä. Nyt voi hyvillä mielin pelata vasta hankitun PS1-version ilman pahaa mieltä

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Voi olla, että vihdoin myös meikäpoika pääsee itkemään tietyssä kohtaa peliä...

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

"Emme voi laittaa meidän uusia, kauniita 3D-hahmomallejamme vain pomppimaan edestakaisin rivissä hirviöiden edessä. Se olisi outoa, ja tulee todennäköisesti muuttumaan, mies kertoo."
Yllättävää että Kingdom Hearts ohjaaja sanoo noin. Onko mies oikeasti nähnyt mitä Advent Childrenistä tuli? Ne hypyt oli outoja, ei se että pelistä tehtäisiin vuoropohjainen. Ei hitto sentä! Niin paljon kun tästäkin pysty innostumaan ja niin kovaa korkeelta kun sitä sitten tiputetaan heti perään!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ainut asia oikeastaan mihin ei pitäisi kajota on taistelut ja materia-systeemi. Toki ymmärrän, että pelistä pitää tehdä moderni ja sitä pitää muuttaa, eihän siinä muuten olisi pointtia. Itselleni on kuitenkin pääasia, että pelistä tulee hyvä. Voin jopa oikeasti hyväksyä ajatuksen erilaisesta taistelusysteemistä, mutta ne materiahommelit toivon, että jättäisivät rauhaan. Sillä se systeemi oli paras ikinä!

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani
Lainaus käyttäjältä snaketus

Itselleni on kuitenkin pääasia, että pelistä tulee hyvä. Voin jopa oikeasti hyväksyä ajatuksen erilaisesta taistelusysteemistä, mutta ne materiahommelit toivon, että jättäisivät rauhaan. Sillä se systeemi oli paras ikinä!

Olen samaa mieltä.

Käyttäjän Pslyy kuva
Pslyy
Lainaus käyttäjältä snaketus

Ainut asia oikeastaan mihin ei pitäisi kajota on taistelut ja materia-systeemi. Toki ymmärrän, että pelistä pitää tehdä moderni ja sitä pitää muuttaa, eihän siinä muuten olisi pointtia. Itselleni on kuitenkin pääasia, että pelistä tulee hyvä. Voin jopa oikeasti hyväksyä ajatuksen erilaisesta taistelusysteemistä, mutta ne materiahommelit toivon, että jättäisivät rauhaan. Sillä se systeemi oli paras ikinä!

Samaa mieltä. Ei sitä täsmälleen samaa peliä jaksaisi enää pelata ties kuinka monetta kertaa, vaikka grafiikat olisivatkin paremmat. Kun aika on niin rajallista, niin mielummin pelaisin vaan kokonaan uutta peliä.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Muutokset oli varmaan ihan odotettavissa, se lienee ollut varmaa heti alusta alkaen. Se mikä tässä eniten huolestuttaa on se, että kyseessä ei ole vanha Enix tai Square tai edes vanha Square Enix, vaan nykyinen Sqeenix joka on tuottanut sellaista "laatua" kuin FFXIII/-2/-3, All the Bravest jne..

Vielä sivuhuomiona sen verran, että tässä on hyvin samanlainen tilanne kuin vanhojen sarjojen henkiinherättämisessä, mitä tulee ihmisten miellyttämiseen. Jos mennään liikaa johonkin suuntaan vanhat fanit huutavat sinut suohon nanosekunnissa ja ne jotka eillä ei ole tunne sidosta vanhojen fanien tapaan eivät edes välitä.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

No niin..... Arvasihan sen että se pitää modernisoida. Olisivat sitten antaneet olla tekemättä. Oisko se nyt ollu liikaa pyydetty että edes taistelusysteemi pysyis vuoropohjaisena. En nyt haluais olla liian negatiivinen mutta ei toi nyt kuulosta ollenkaan hyvältä. Kyllä tässä taas innostus aika äkkiä hävisi.

Nostoja