Final Fantasy X on pian jo 20 vuotta vanha peli, mitä on juhlistettu tällä viikolla japanilaislehti Famitsun sivuilla. Haastatteluunsa se on saanut muun muassa alkuperäisen teoksen hahmosuunnitelijana toimineen Tetsuya Nomuran sekä käsikirjoittajat Kazushige Nojiman ja Motomu Toriyaman, joiden mukaan mahdollinen seuraaja Final Fantasy X-3 voisi vielä teoreettisesti tapahtua.

– Nojima on kirjoittanut enemmän tai vähemmän kehyksen sille, millainen Final Fantasy X-3 voisi olla. Final Fantasy X: Will [-kuunnelma} ja Final Fantasy X-2.5 [-romaani] perustuivat siihen. Se on parhaillaan käyttämättömänä, mutta konsepti on kyllä olemassa, Nomura kuvailee.

Mitenkään malttamattomasti uudesta Final Fantasy X -pelistä ei silti kannata innostua. Toriyama nimittäin lisää, että vaikka peli voisikin vielä tapahtua, on Square Enixillä prioriteetit, jotka on ensin hoidettava alta pois.

– Mahdollisuus ei ole nolla. Mutta en voi puhua asiasta ennen kuin saamme Final Fantasy VII Remaken ensin valmiiksi.

Final Fantasy X ilmestyi alkujaan PlayStation 2:lle Japanissa heinäkuussa 2001, mistä se päätyi ensin Amerikkaan saman vuoden joulukuussa ja lopulta Eurooppaan seuraavan vuoden toukokuussa. Vuosina 2003-2004 sen tarina jatkui Final Fantasy X-2:n merkeissä.

Lähde: Gematsu, Famitsu, Ryokutya2089

Lisää luettavaa