Final Fantasy XIV:n päivittyminen viivästyy koronaolosuhteiden takia / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy XIV:n päivittyminen viivästyy koronaolosuhteiden takia

11.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
final fantasy, Final Fantasy XIV, Naoki Yoshida, korona, covid-19, mmo

Massiiviroolipeli Final Fantasy XIV ei ole sekään ollut immuuni koronapandemian aiheuttamille kehitysvaikeuksille. Pelin ohjaaja Naoki Yoshida vahvisti perjantaisessa viestissään, että siinä missä pelin viimeisimmät päivitykset ehdittiin saada uunista ulos ennen pahimpia kehitysjärjestelyjen muutoksia, on pelin tulevia päivityksiä koskevia aikataulusuunnitelmia jouduttu muuttamaan.

Ensimmäisenä tämä näkyy päivityksessä 5.3, jota Square Enix oli alun perin kaavaillut ulos kesäkuun puolivälissä. Tällä hetkellä pelitalo ei siltikään vielä tiedä, tuleeko viivästys olemaan parin viikon vai peräti kuukauden mittainen, sillä sen työstöön vaikuttavat useat muuttujat. Peli saa muun muassa runsaasti graafista tukea Japanin ulkopuolelta yhdessä ääninäyttelytöiden kanssa, minkä ohella Tokiossakin kotioloissa tapahtuva työ voi kokea viivästyksiä. Testausta ei sitäkään voida suorittaa tavanomaista pienemmällä kapasiteetilla.

Pelin palvelimien toimintaan etäilyn ei pitäisi suuremmin vaikuttaa, mitä nyt tukitoimet voivat viedä hieman tavanomaista pidempään.

– Olemme erittäin pahoillamme tästä mahdollisesti aiheutuvasta pettymyksestä, sillä tiedämme teidän odottavan innolla uusia päivityksiä. On kuitenkin tärkeää priorisoida niin kehitystiimimme fyysistä kuin henkistä hyvinvointia, mitä ilman emme voisi millään julkaista laadukkaita päivityksiä ja ominaisuuksia, joita odotatte FFXIV:ltä, joten pyydämme ymmärrystänne, kun säädä aikatauluamme nykyisen tilanteen mukaan, Yoshida toteaa.

Lähde: Final Fantasy XIV (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja