Final Fantasy XV -demo vahvistui, uudet trailerit julkaistu! / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy XV -demo vahvistui, uudet trailerit julkaistu!

18.09.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
9

Final Fantasy XV:stä ja Final Fantasy Type-0 HD:stä julkaistiin uudet trailerit. Tänään käynnistyneillä Tokyo Game Show 2014 -messuilla Square Enixin uutuuspeleistä julkistettiin ja vahvistettiin myös lukuisia yksityiskohtia.

Square Enix muun muassa vahvisti eiliset raportit Final Fantasy XV:n pelattavasta Episode Duscae -demosta, johon jaetaan latauskoodeja Final Fantasy Type-0 HD -pelin mukana. PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle ilmestyvän uusiopelin julkaisupäiväksi vahvistui Euroopassa 20. maaliskuuta.

Demosta huolimatta varsinaiselle Final Fantasy XV:lle ei vieläkään vahvistettu julkaisupäivää.

Samalla kerrotaan, että Final Fantasy XV:n ohjaaja on vaihtunut sitten viime näkemän. Sarjaa ja peliä pitkään luotsannut Tetsyua Nomura on siirtynyt ohjaajan paikalta Kingdom Hearts III:n kaltaisiin projekteihin.

Uusi pääohjaaja on nyt projektin entinen kakkosohjaaja Hajime Tabata, joka on ollut suuressa roolissa aiemmin muun muassa PSP:n Crisis Core: Final Fantasy VII:ssä ja alkuperäisessä Final Fantasy Type-0:ssä, jonka pohjalta myös tuleva HD-versio on tehty.

Katsasta uudet trailerit ohesta.

Final Fantasy XV -traileri

Final Fantasy Type-0 HD -traileri

Lähde: Square Enix, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Kyllä kiitos.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eli tämä on vain digitaalinen juttu? Täytyy harkita vielä.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Ei hitto 13 oli ihan kuraa mut nyt kun sopeutunu siihen ajatukseen ettei final fantasyt enää ole vuoropohjasia ja tässä näytti alueetkin laajemmalta niin tämä jopa kiinnostaa.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Tuntuu että hakivat vähän Xenoblade tyylistä tunnelmaa tuohon FF XV videoon onnistumatta siinä. Olisivat samalla näyttäneet enemmän tuota taistelua (skillejä ja taikoja) koska ainaki omaa silmää tuo FF Type-0 taistelusysteemi näytti moninkertaisesti paremmalta/hauskemmalta.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Jaaha, täytyneekin ostaa uuden sukupolven konsoli tuon Final Fantasy XV:n takia: aluksi suhtauduin peliin nyrpeästi, mutta täytyy myöntää, että näyttäähän tuo houkuttelevalta.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Final Fantasy viidennentoista taistelusysteemi vaikuttaa erittäin mielikuvituksettomalta perus hack'n slash rpg -pelin toimintasysteemiltä. Tuli mieleen dragon's dogma esiin ilmestyvillä numeroilla. Taistelusysteemistä vastaa kuitenkin kingdom hearts -peleistä tuttu ihminen joten odotan että lopputulos toimii kaikesta huolimatta. Pelistä saa myös sellaisen kuvan, että se on openworld peli jossa voi kruisailla autolla ja tutkia luolia ja tuntemattomia maita tiimin kanssa yms. Toivoisin että Final Fantasy olisi pysynyt vuoropohjaisena roolipelinä vielä jonkun aikaa ennen kuin sarja muutetaan ihan kokonaan eri peliksi ja pelin nimeä käytetään vain saamaan fanit ostamaan peli pelkän final fantasy -nimen perusteella.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Toivon edelleen perinteisen ja selkeän vuoropohjaisen taistelun paluuta JRPG -peleihin. Selkeällä ja perinteisellä tarkoitan jotain ihan muuta mitä FFXIII ja/tai FFXII tarjosivat. Mutta silti en voi kieltää että tuo FFXV traileri olisi nostanut hypeä meikäläisen kohdalla. Jos PS4:sta ei tule hommattua BloodBornen tullessa, niin FFXV:n aikaan todennäköisesti viimeistään.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Olen samaa mieltä tiedän kanssa siitä, että vuoropohjainen taistelu oikeasti toimi esim. X:ssä. Tykkäsin siitä todella.

Käyttäjän Jiguzo Pazuru kuva
Jiguzo Pazuru

Varmasti menee poistoon molemmat pelit kun on fina fantasy niin lähellä sydäntä ollut ekasta kokeilusta .... 13 oli kyllä hirveetä kuraa joten en paljo näiltä uusilta odota mutta samahan ne on kokeilla josko niihin olisi vähän parempaa ja vanhempien finaleitten kaltasta tunnelmaa saatu

Nostoja