Final Fantasy XV uudistaa sarjan tarinankerrontaa – esikuvana The Last of Us / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy XV uudistaa sarjan tarinankerrontaa – esikuvana The Last of Us

5.01.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
Final Fantasy XV uudistaa sarjan tarinankerrontaa – esikuvana The Last of Us

Uusin Final Fantasy järisyttää sarjan ikiaikaisia perinteitä.

Pitkäikäinen sarja on aina kasvanut ja kehittynyt pelaajien mieltymysten ja tottumusten mukana, ja niin tulee käymään myös tulevana vuonna ilmestyvän Final Fantasy XV:n kohdalla. Examiner.com-sivustolle antamassaan uunituoreessa haastattelussa pelin ohjaaja Hajime Tabata kertoo, kuinka uusimman fantasiaeepoksen tarinankerronta kosiskelee nykypäivän pelaajia.

– Pyrimme todella siihen, että tarinankerronta ja peli itse ovat täysin yhtä, Tabata vannoo haastattelussa.

Sarjan aiemmista osista tutun välianimaatiopainotteisen juonikulun sijaan tarinaa punotaan nyt pelaamisen kautta. Tabatan mukaan peli ammentaa inspiraatiota uuteen kerrontatapaansa muun muassa Naughty Dogin parin vuoden takaisesta The Last of Usista, jonka juonta ylistettiin aikanaan maasta taivaisiin.

– Final Fantasy XV eroaa The Last of Usista siinä, että se on täysi roolipeli. Voimme kertoa syvällisemmän, raskaamman ja täyteläisemmän tarinan ja katsella hahmojen kehitystä laajemmasta kulmasta, Tabata selittää.

Final Fantasy XV ilmestyy tämän vuoden puolella Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Peli ei ole vielä saanut tarkkaa julkaisupäivää.

Lähde: Examiner.com, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Katsotaan nyt mitä tulee.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Toivottavasti onnistuvat, inhoan nykyään välivideoita yli kaiken (tosin en jätä pelejä pelaamatta niiden takia, ne vain latistavat tunnelmaa ja pelin nautittavuutta). Pelien valttikortti muihin ilmaisumuotoihin verrattuna on nimenomaan interaktiivisuus, jonka kanssa passiivinen välivideoiden katsominen on pahassa ristiriidassa.

Harmi vain, etten luota enää Square Enixin taitoon saada aikaan mitään hyvää.

Käyttäjän Miizozo kuva
Miizozo

Esirenderöityjä videoita tuskin kaipaa enää kukaan, mutta meikäläiselle ovat pelimoottorilla tehdyt välinäytökset maistuneet esim. Metal Gear Solideissa ja FF12:ssa oikein hyvin.

Meinaakohan tämä sitä, että kerronnassa palataan takaisin vanhojen Final Fantasyjen (1-6) tyyliin? Hyvin sulkeutuu ympyrä...

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Jaa että eroaaLast of usista sillä että ne voi kertoa täyteläisemmän, raskaamman ja syvällisemmän tarinan.. Onhan se mahdollista mut ei kyllä helppoa. Last of usin tarina oli kyl niin huippu alusta loppuun ja siinä käytiin kyllä kaikki tunne tilat läpi.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Miizozo

Esirenderöityjä videoita tuskin kaipaa enää kukaan, mutta meikäläiselle ovat pelimoottorilla tehdyt välinäytökset maistuneet esim. Metal Gear Solideissa ja FF12:ssa oikein hyvin.

Itseasiassa mahtavan näköistä cgi:tä on nimenomaan ikävä. Toinen mikä toimii on in-engine välivideot, mutta itselle tökkii pahasti suuresti pakatut enginellä tuotetut ensirenderöidyt välivideot. Ne näyttää niin paskalta ja out of place, kun pelaa esim. 4K ja joku suttuinen raskaalla kädellä max 1080p (ja vielä usein 30 fps) video lähtee rullaamaan, niin siinä ei voi kun miettiä, että jos täytyy olla esirenderöity, niin olisi edes hulppean näköistä cgi:tä kuten ennenvanhaan. Reaaliajassa enginellä olevat vielä menee, kun näyttävät juuri, niin hyvältä kun itse pelikin.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Josko ne sais ton viimeinkin ulos. Tuntuu että peli on ollu kehityksessä ikuisuuden.

Nostoja