Square Enix on vahvistanut Final Fantasy XVI:n kehitystyön viivästyneen melkein puoli vuotta meneillään olevan koronapandemian vuoksi.

Final Fantasy XVI -tuottaja Naoki Yoshida jakoi uutisen Twitterissä kertoen, ettei pelistä ole uutta esiteltävää ennen ensi kevättä. Yoshida pahoitteli, ettei voinut pitää tiiminsä kanssa aiemmin antamaansa lupausta paljastaa lisäuutisia tämän vuoden puolella.

PlayStation 5:lle kehitettävän Final Fantasy -sarjan seuraavan osan työstämisestä vastaa laaja kansainvälinen tiimi. Square Enix on joutunut hajauttamaan henkilöstöään koronapandemian vuoksi ja moni kehittäjä työskenteleekin kotoa käsin. Tämän kerrotaan vaikeuttaneen viestintää Tokion toimistolta johtaen moniin viivästyksiin sekä peruutuksiin.

Yoshida kuitenkin vakuuttaa, että ongelmia on ratkottu ahkerasti tänä vuonna, joten vuoden 2022 pitäisi olla toivoa täynnä. Final Fantasy XVI -kehitystiimi voi keskittyä nyt paremmin graafisiin parannuksiin, taistelumekaniikkaan ja välianimaatioiden viimeistelemiseen. Päätavoitteena on työstää peliä siten, että se on kiillotettu sopivaan valmiuteen esiteltäväksi keväällä 2022.

Lähde: Final Fantasy XVI (Twitter)

Lisää luettavaa