Final Fantasy XV:lle ei näy loppua – näin tarina jatkuu vielä vuonna 2019 / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy XV:lle ei näy loppua – näin tarina jatkuu vielä vuonna 2019

7.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Final Fantasy XV on saamassa uutta sisältöä ainakin vielä vuoden 2019 puolella, Square Enix on virallisesti vahvistanut.

PAX East -tapahtumassa pitämässään paneelissa pelijätti julkisti ensinnäkin, että tänä vuonna se on julkaisemassa pelin Comrades-moninpelilaajennukseen kaikkiaan kaksi uusilla haasteilla kyllästettyä sisältöpäivitystä. Ensimmäinen näistä saapuu kesän aikoihin, jolloin Comrades olisi tarkoitus tuoda myyntiin myös itsenäisenä pelinä.

Vuoden 2019 puolella peli saa vuorostaan neljä uutta tarinaepisodia. Ensimmäinen näistä pohjustaa pelin Ardyn-hahmoa ja kertoo myös tämän pitkästä kärhämästä Lucis-valtakunnan kanssa. Toinen episodi on sivutarina ja keskittyy Araneaan sekä Niflheimin synkkenemisen hetkiin. Tätä seuraa Lunafreyaan paneutuva tarina, kunnes lopulta kaikki päättyy Noctikseen, jonka viimeinen koitos tarjoaa vaihtoehtoisen lopun Final Fantasy XV:lle.

Uudet tarinasisällöt kehitetään saman ohjaajan alaisuudessa, joka auttoi luomaan myös lisäsisältöseikkailu. Episode Ignisin.

Ilmaisia päivityksiä on edelleen niitäkin tulossa. Luomaan pääpelissä pääsee vielä oman pelattavan avatar-hahmonsa Comrades-tilan malliin. Pc-versioon on siihenkin matkalla vielä kunnolliset modityökalut, joiden ensimmäinen palanen ilmestyy nyt keväällä. Syssymmälle Square säästelee vielä kenttäeditoria.

Comrades-moninpelilaajennuksen lisäksi Final Fantasy XV on saanut tähän mennessä kolme isompaa tarinalaajennusta, uusia maksullisia haasteita lisäävän Royal Pack -paketin sekä joukon ilmaisia sisältöpäivityksiä. Peli julkaistiin konsoleille alunperin vuoden 2016 lopulla ja pc:lle nyt maaliskuussa.

Lähde: ResetEra, DualShockers

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tätä peliä eivät näemmä eräät pääse ikinä pelaamaan kun kokonaista ei ole ihan heti tulossa.

Itse tuli ostettua 20 eurolla se emopeli eikä ole vielä löytynyt edes kiinnostusta sitä aloittaa. Osasyynä se, että jo se vaatii sen verran tunteja että ei ole vielä halunnut sille niitä uhrata. Jos kyseessä olisi joku täysi paketti niin olisi vieläkin hankalampi ottaa peli pelaukseen.

Toki itsekin pidän kokonaisista teoksista mutta jos pääpelillä on kestoa ns. tarpeeksi ja tarina ehjä, niin en minä siitä mitään isompaa valitusta keksi. Ei ehkä paras vertauskohde mutta Witcher 3 oli loistava teos, jolla oli kuitenkin kestoa sen verran että toivoin sen välillä jo loppuvan. Silti ostin myöhemmin myös ne (monien tuntien mittaiset) lisärit ja nautin niistäkin. Olen vielä harkinnut jopa gotyn ostoa että saisi kaikki fyysisessä paketissa eikä haittaa yhtään että peliin on nyt jo mennyt 60 + 30 + 30 eli 120 euroa. Hyvästä ei haittaa maksaa ja muutenkin tuota Witcherin julkaisumallia haluaa tukea: todella loistava pääpeli, jolla kestoa todella riittävästi sekä kaksi lisäriä, joilla niilläkin kestoa kuin vanhan mallin lisälevyillä.

Käyttäjän ff-fanboy kuva
ff-fanboy

Hieman harmittaa Squaren uusi suuntaus games as a service- malliin. Eipä tulla enää näkemaan PS1 aikakauden valmiita ja täydellisiä pakkauksia pelistä, vaan ripotellaan vuosien ajan pieniä palasia tarinasta. Tämä on harmi, mutta kaippa sitä voi jäädä odottamaan vuodelle 2019 mahdollisesti saapuvaa fyysistä pakettia missä mukana kaikki lisäykset ja muutokset peliin levyn muodossa. Hyvin voi olla putkiunta, kun viimeisimpään FF XV Royal Editioniin kaikki extra sisältä oli kivasti DLC koodeina yyyyyh :D.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus zappah

Tätä peliä eivät näemmä eräät pääse ikinä pelaamaan kun kokonaista ei ole ihan heti tulossa.

Jep. No ei tässä pelattava lopu tätä odotellessa. Siihen mennessä kun tämä on kokonaan julkaistu, niin onkin varmaan jo mylly millä saa parhaan mahdollisen kokemuksen. Ei meinaa nykyinen jaksa preffatulla detaljella, resoluutiolla ja ruudunpäivityksellä.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani
Lainaus snaketus

Jep. No ei tässä pelattava lopu tätä odotellessa. Siihen mennessä kun tämä on kokonaan julkaistu, niin onkin varmaan jo mylly millä saa parhaan mahdollisen kokemuksen. Ei meinaa nykyinen jaksa preffatulla detaljella, resoluutiolla ja ruudunpäivityksellä.

Siihen mennessä on tullut niin iso läjä parempia pelejä, että ei tätä enää muista edes. No, en tiedä sitten kuinka kova fani olet.

Vähän hajuton peli mielestäni. Omat hahmot helvetin karismattomia eikä maailmakaan ole kovin kummoinen. Ihan hauskoja hetkiä kuitenkin paikoitellen ja taistelu on välillä intensiivistä joskin toisinaan myös todella sekavaa.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Vanhat FF on parempia kun Nyky Final fantasyt.Mutta silti kaikki pääsarjat on pelattu =).10 jälkeen pelisarja on mennyt alas.Ennen Final Fantasyt sai 10 tai 9 arvosanan nykyään se on 8 tai 7 =(

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Episode Luna on kaikki mitä toivoin ja vaadin ja nyt voin levätä rauhassa. Paitsi jos se onkin surkea. Sitten itken. (Toisaalta Episode Ignis oli kolmikosta selvästi paras joten eiköhän nuo ole ihan hyvissä käsissä.)