Final Fantasy XV:n julkaisu ennätyksellinen koko sarjalle, New Game Plus -tila tulossa

Final Fantasy XV:n julkaisu vaikuttaa olleen pelin elinkaaren kannalta lupaava. Kuten odottaa sopii, on pelin julkaisu pelisarjansa suurin.

1.12.2016 19:22

Final Fantasy XV:stä on kasvanut varsin odotetusti Final Fantasy -sarjan tähän mennessä nopeimmin kaupaksi käynyt julkaisu. Square Enixin mukaan kun yhteen lasketaan sekä pelistä tähän mennessä tehdyt toimitukset jälleenmyyjille että digitaaliset myynnit ympäri maailmaa, on peliä liikkeellä nyt reilut viisi miljoonaa kappaletta.

Japanissa asti pelistä on tullut myös jo eniten ensimmäisenä päivänään latausmuodossa myynyt peli. Myös Japanin ulkopuolisilla Aasian markkinoilla Square kertoo pelin menekin olleen ennätyksellistä toimitusten ja digitaalisten myyntien kannalta.

Final Fantasy XV on ensimmäinen yhtäaikaisen maailmanlaajuisen julkaisun saanut yksinpelattava Final Fantasy -pääsarjan osa. Esimerkiksi Final Fantasy XIII julkaistiin lännessä vielä reilun kolmen kuukauden viiveellä sen Japanin debyytistä vuonna 2010.

Hiljattaisessa Famitsu-lehden verkkolähetyksessä Final Fantasy XV -ohjaaja Hajime Tabata on lisäksi vahvistanut, että peliin kaavaillaan ennen vuoden loppua myös ilmaista lisäsisältöä jonkinlaisen New Game Plus -tilan  ja pelin tasokaton säätöön liittyvien asetusten muodossa. Myös markkinointitarkoituksiin luotu pomotaistelu Square Enix -pomo Yosuke Matsudaa vastaan näyttää saavan pelissä vielä virallisen julkaisun lisäsisältönä.

Ohessa Final Fantasy XV:n julkaisua juhlistavaa videota Square Enixilta.

Lähde: Square Enix, Gematsu (1), (2)

Lisää luettavaa