Final Fantasy XV:n konsolidemot videovertailussa – ongelmia molemmilla alustoilla / Uutiset / pelaaja.fi

Final Fantasy XV:n konsolidemot videovertailussa – ongelmia molemmilla alustoilla

6.04.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
9
Final Fantasy XV:n konsolidemot videovertailussa – ongelmia molemmilla alustoill

Final Fantasy XV:n tuore ilmaisdemo on joutunut kokoversion puutteessa tiukkaan grafiikkasyyniin.

Digital Foundryn vertailuvideon tulokset eivät juuri yllätä grafiikan saralla. Sekä Xbox One että PlayStation 4 ottavat täyden ilon irti dynaamisesta resoluutiosta, mutta Xbox häviää kilpailijalleen reilusti pikselimäärissä ja kuvan tarkkuudessa. Pelin omat jälkikäsittelysuodattimet kuitenkin tekevät kokonaisuudesta suttuisen oloisen molemmilla alustoilla.

Sekä PlayStation 4:n että Xbox Onen suorituskyky jää vajaaksi paikoittain, eikä demo pyöri kummallakaan konsolilla toivotulla 30 kuvan sekuntivauhdilla koko aikaa. Vaikka PlayStation pyörittää peliä hiuksenhienosti Xboxia paremmin paperilla, nykii sen ruudunpäivitys silminnähtävästi enemmän.

Vertailuvideon voi katsastaa kätevästi suoraan alta.

Final Fantasy XV ilmestyy konsoleille 30. syyskuuta.

Lähde: Eurogamer, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Nykysukupolven konsolit tuottavat pettymyksen, jälleen kerran.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Olen pelannut demoa molemmilla konsoleilla yhtä paljon ja aktivoinut samoja sääefekteja päälle samoissa paikoissa. Odotin, että PS4-versio olisi parempi japanilaisena tuotteena, mutta olin väärässä. Pikselimäärällä (joka ei silmämääräisesti Xbox Onella ole mitenkään oleellisesti heikompi kuin PS4:llä) ei ole mitään väliä niin kauan kun ruudunpäivitys on tasaista. Xbox One -versio ei sekään ehkä yllä täysin 30 fps:ään, mutta ruudunpäivitys ainakin on tasainen. PS4-versiossa ruudunpäivitys taas takkuilee todella pahasti jopa sellaisissa kohdissa, joissa ei luulisi olevan minkäänlaista rasitusta enginelle. Pahimmillaan pleikkaversio on kuin diashow.

Yhteistä molemmilla versioille on anti-aliasingin puute tai sitten se vain on totaalisen aneeminen. Noctiksen silmät, kasvot ja hiukset värisevät yhtenä pikselimössönä ja etenkin lopun sahalaitainen auto tuo mieleen PS2:n alkukauden kuuluisat "jaggiet". Sääefektit ovat ehkä about 10 vuotta ajasta jäljessä ja todella vaisuja.

Pelillisesti demo on yhtä säälittävä. Yksinkertainen Kindgom Heats -klooni, tosin paljon innottomampi, ja taistelu on typistetty Episode Duscaen notkeasta ja ripeästä tappelusta yhden napin pohjassa painamiseksi. Uuuhhh.... Odotukset putosivat täysin nollaan. Toki FF XV:n aikanaan hankin, mutta vasta sitten, kun se lojuu alekorissa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tuota demoa nyt pelanneena voin sanoa, että peli on edelleen varmasti vähintäänkin mielenkiintoinen, mutta tuo ala-arvoinen dippaileva ruudunpäivitys pilaa koko kokemuksen, ihan niinkuin edellisessä demossakin. Pc-versio on ainoa pelastus, jos sen nyt päätyvät tekemään. Tyhmänä ostan tämän hyllyyn, koska pakko saada. Eri asia kuinka kauan jaksan sitä tuolla ruudunpäivityksellä pelata. Kai sitten joskus saa sen asianmukaisen kokemuksen 2020 Steam-alesta tai PS5 remaster. Tämän sukupolven konsolit on säälittäviä.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

PC versiota odotellessa

Käyttäjän Torvi_Myyrä kuva
Torvi_Myyrä

Itsellä pysyi pelatessa aina siinä 20 paremmalla puolella, joten ihan riittävä fps.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Minuakaan ei fps häirinnyt - tämä ei tarkoita etteikö se voisi olla parempi - mutta pelin taistelumekaniikka ja kuvakulmat oli kyllä huolena. Odotan peliä kyllä ja eiköhän siitä hyvä peli vielä synny.

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Itseä häiritsi se miten paljon peli muistutti Kingdom Hearts peliä.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes
Lainaus käyttäjältä snaketus

Tämän sukupolven konsolit on säälittäviä.

Miksi? Ai että ei ole tehoja tarpeeksi vai mitä? Eiköhän tuo ole kuitenkin pelinkehittäjistä kiinni, mitä asioita pitävät tärkeinä pelin mukavuuden kannalta. Jos yrittävät liian hienoa ulkoasua, mutta peli on yhtä diashowta, niin väkisinkin syö pelinautintoa. Aivan yksi hailee onko se alusta alitehoinen Wii U vai huipputehokas PC, niin peli se on joka ratkaisee, ei rauta. Niin on ollut aina.

Eiköhän tämäkin valmistuessaan pyöri sulavammin, ainakin toivon mukaan. Pitää varmaan ostaa se PS4K jotta saa paremman kokemuksen, tai sitten jos tosiaan tulee se PC-versio, tai jopa NX:lle. Vaikka näin sanonkin, niin siitä huolimatta olen sitä mieltä että se ei ole raudan vika jos "tehottomille" alustoille saa paskaa koko rahalla, vaan SE on tehnyt paskamaisen tempun jos tarjoaa samasta pelistä eriarvoisia kokemuksia.

Käyttäjän myllylyly kuva
myllylyly

yllättikö? ei.