Fire Emblem Fates, uusi Mario Maker -haku ja muuta – Nintendolla piisasi asiaa taas viime yönä

Nintendon uusin Direct-lähetys toi uutisia niin Splatoon- ja Mario Maker -päivityksistä kuin myös Fire Emblem Fatesin julkaisumallista.

13.11.2015 15:50

Nintendo järjesti torstain ja perjantain välisenä yönä pitkästä aikaa jälleen yhden kuuluisista Direct-lähetyksistään. Tämänkertainen show koostui taas kerran erityisesti pienemmistä ilmoitusluontoisista asioista, jotka koskivat niin sekä jo kaupoissa saatavilla olevia pelejä että myös lähitulevaisuudessa siintäviä tuotoksia.

Jo kaupoissa oleviin peleihin liittyen Nintendo vahvisti sekä Splatoonin että Super Mario Makerin saavan pian jälleen päivityksiä. Mario Maker on saamassa seuraavaksi joulukuussa verkkoselaimella käytettävän web-portaalin, jonka voimin pelaajat voivat aina vain entistä yksityiskohtaisemmin etsiä uusia kenttiä esimerkiksi näiden tyypin ja teeman mukaan, vaikka he eivät olisi Wii U:n äärellä. Splatoon vuorostaan laajenee nyt perjantaina 40 uudella varusteella ja päivää myöhemmin yhdellä kokonaan uudella Museum D’alfonsino -moninpelikentällä. Myös toinen kenttä Mahi-Mahi Resort tekee hiljalleen tuloaan, mutta tarkkaa julkaisupäivää sille ei vielä ole annettu.

Uudesta Splatoon-sisällöstä voi katsoa videomateriaalia alta. Nintendo on luvannut, että se on aikeissa tuoda uutta sisältöä Splatooniin ainakin vielä tammikuun loppuun saakka.

Directin myötä Nintendo antoi viimein myös vahvistettua tietoa siitä, miten se aikoo julkaista Fire Emblem Fatesin ensi vuonna Euroopassa. Varmaa nyt on, että kauppoihin pelistä saadaan tosiaan kaksi eri pääversiota, joista toisessa (Conquest-versio) pelaaja liittyy aggressiivisen Nohr-kuningaskunnan ja toisessa (Birthright-versio) rauhaa rakastavan Hoshidon puolelle. Pelin tarina ja haasteet vaihtuvat valitun version mukaan, minkä lisäksi eShopiin tuodaan myöhempänä ajankohtana saataville myös kolmes Revelation-versio, jonka Nintendo suosittelee pelaamaan tarinansa puolesta viimeisenä, jos se vain kiinnostaa.

Nintendo lupaa alennuksia heille, jotka ostavat ensin yhden version ja sitten jälkeenpäin toisen. Innokkaimille Fire Emblem -faneille saataville tuodaan tosin myös Fire Emblem Fates Special Editionin, joka päästää käsiksi kaikkiin kolmeen pelin versioon sekä kaupan päälle annettavaan taidekirjaan.

Tarkkaa julkaisupäivää Fatesilla ei vielä Euroopassa ole. Yhdysvaltoihin se saapuu 9. helmikuuta.

Mitä tulee Square Enixin 3DS.lle työstämään FInal Fantasy Explorersiin ja Bravely Second: End Layeriin, on kumpaakin tuotosta varten paljastettu nyt Euroopassa erikoisversiot. Molemmat paketeista tuovat mukanaan niin taidekirjaa kuin ääniraitaakin, mikä lisäksi Bravely Secondista löytyy sisuksista myös minifiguuri, kun taas Explorersiin isketään mukaan suoja 3DS:lle ja hieman ylimääräisiä lisäsisältötehtäviä.

Bravely Second julkaistaan Euroopassa joskus ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, kun taas Explorersin päiväys on edelleen 29. tammikuuta. Nintendon mukaan Explorers sisältää Euroopassa oletuksena kaiken sen lisäsisällön, mitä peliin on myyty erikseen Japanissa. 

Julkaisupäivien osalta varmaa nyt lisäksi on, että Wii U:n oma Star Fox -peli Star Fox Zero julkaistaan huhtikuussa. Yhdysvalloissa tarkka päiväys on 22. huhtikuuta, kun taas Euroopan osalta Nintendo ei ole halunnut mennä vielä yksityiskohtiin. Uusi traileri pelistä sentään saatiin.

Tänään perjantaina Nintendo on julkaissut 3DS:lle myös kokonaan uuden Nintendo Badge Arcade -sovelluksen. Ilmaiseksi ladattava ohjelmisto tarjoaa mahdollisuuden pelata pieniä minipelejä, joista on mahdollista voittaa erilaisia merkkejä, joilla koristella 3DS:äänsä. Myös siitä löytää trailerin alta.

Muita Direct-uutisia:

Lisää luettavaa