Fire Emblem -sarja palaa Eurooppaan toukokuussa, yhteispeli Shin Megami Tensein kanssa osuu kesäkuulle / Uutiset / pelaaja.fi

Fire Emblem -sarja palaa Eurooppaan toukokuussa, yhteispeli Shin Megami Tensein kanssa osuu kesäkuulle

4.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Nintendo on saanut vihdoin vahvistettua Eurooppaa koskevan julkaisupäivän seuraaville Fire Emblem -peleille. Sekä tarinaltaan että myös pelattavuudeltaan hieman toisistaan poikkeavat 3DS -seikkailut Fire Emblem Fates: Conquest ja Fire Emblem Fates: Birthright saapuvat kauppoihin 20. toukokuuta.

Samoihin aikoihin saataville tuodaan myös Fire Emblem Fates -erikoisversio, joka sisältää sekä molemmat edellä mainitut Fates-versiot että myös kolmannen Revelationsiksi kutsutun version pelistä. Jos erikoisversiota ei hanki, on Revelationsiin mahdollista päästä käsiksi 9. kesäkuuta ostamalla sen Nintendon eShop-kauppapaikalta.

Atlusin kehittämä Fire Emblem- ja Shin Megami Tensei -sarjoja yhdistävä Wii U -roolipeli on saanut vihdoin myös virallisen nimen ja julkaisupäivän lännessä. Alunperin ihan vain Shin Megami Tensei x Fire Embleminä julkistettu peli tunnetaan täkäläisillä markkinoilla tästä lähtien Tokyo Mirage Sessions #FE -nimellä ja se saapuu kauppoihin Euroopassa 24. kesäkuuta. Nintendo on nyt myös kertonut, että hyvin japanilaisen luonteensa johdosta peliä ei dubata lainkaan englannin kielelle, vaan sen sijaan vain sen tekstit tyydytään kääntämään lontooksi.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Molemmat menee kyl ehdottomasti hankintaan! Fatesista täytyy varmaan tuo special edikka poimia niin saa kerralla koko setin :)

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Genei Ibunroku ♯FE japaniaudiolla länteen! Kunhan eivät lähde siitä mitään sensuroimaan niin alkaa luotto Nintendoon pikkuhiljaa palaamaan.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Mikä idea tuolla fatesilla on kun erikoisversio sisältää kaikki pelit, mutta muuten pitää ostaa erikseen ja DLC:n kanssa? Kuulostaa sellaiselta meiningiltä että jos jokin muu iso peliyritys olisi lähtenyt tuolle tielle olisi internetin raivo ollut valtaisa o_O

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Mä yleensä olen vierastanut Pokemon-sarjaakin sen takia, että sen pelit on kahtena versiona. En halua hankkia vain toista puolikasta. Tällainen yhteispaketti on hyvä juttu ja todennäkisesti ostan sen, kuten myös Tokyo Miragen. Ja kyllä sitä on kuulemma sensuroitu. Se nyt vaan sattuu olemaan niin, että länsimaissa on olemassa todella estoisia ihmisiä, minkä takia me suomalaisetkin joudutaan kärsimään. Joudun ainakin toistaiseksi pelaamaan pelit englanniksi, koska ei se japaninkieli ollutkaan niin helppo oppia, kuin luulin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Mikä idea tuolla fatesilla on kun erikoisversio sisältää kaikki pelit, mutta muuten pitää ostaa erikseen ja DLC:n kanssa? Kuulostaa sellaiselta meiningiltä että jos jokin muu iso peliyritys olisi lähtenyt tuolle tielle olisi internetin raivo ollut valtaisa o_O

Tämä ja siihen päälle järkyttävät muutokset (sensuroinnit) Amerikkalaisia pumpuli-ihmisiä varten jotka loukkaantuu ihan kaikesta, vsrsinkin nykyään. Eurooppa luonnollisesti saa sen saman raiskatun version ja myöhemmin. Eurooppa on vieläkin Japanilaisille kehittäjille ja julkaisijoille "after thought", mistä lypsää rahaa, sitten joskus. Okei Amerikkalaiset ei pysty käsittelemään kieli poskella tehtyä homon parannusta (mukamas), mutta Eurooppalainen yleisö kyllä olisi. Mikäli tämä oli tuo peli missä toi homma oli, muistaakseni oli.

Ja kun en sitä Japania vieläkään osaa ja tuskin koskaan osaankaan, niin ikävä kyllä jää nämä pelit väliin. En voi nauttia niistä kun tiedän, että pelaan SJW-apinoiden ja muiden feminatsien takia raiskattua ja pilkottua versiota.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Qvistus

Mä yleensä olen vierastanut Pokemon-sarjaakin sen takia, että sen pelit on kahtena versiona. En halua hankkia vain toista puolikasta.

Pokémon-peleissähän eri versioiden erothan ovat sen verran minimaaliset, että et todellakaan osta vain "toista puolikasta" yhteen versioon tyytymällä. Fire Emblem on sen sijaan vähän jännempi tapaus, sillä kukin peli eroaa toisistaan tarinaltaan ja tehtäviltään paljoltikin, joten vain yhteen versioon tyytyminen saa helposti tuntemaan, että nyt jotain jäi kokematta.