Firefall-kehittäjät pulassa palkanmaksuongelmien vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Firefall-kehittäjät pulassa palkanmaksuongelmien vuoksi

29.12.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0

Ilmaiseksi pelattavaa Firefall-verkkopeliä kehittävän Red5-studion kerrotaan joutuneen taloudellisiin vaikeuksiin joulukuussa.

Kiinalaisen The9-yhtiön omistama Red5 ei ole kyennyt maksamaan palkkoja työntekijöilleen joulukuun 25. päiväksi sattuneena tilipäivänä, studion sisäiset lähteet kertovat. Firefall-kehittäjästudio ei tiettävästi kertonut talousvaikeuksista 80 työntekijälleen ennen kuin ongelmasta oli tullut julkista tietoa pelimedian uutisoitua asiasta. Red5 on sittemmin kertonut yrittävänsä maksaa työntekijöidensä palkat 30. joulukuuta, mutta ei pysty takaamaan varojensa riittämistä.

Firefall-kehitystiimin huonot uutiset alkoivat jo ennen joulukuuta. Red5:n kerrottiin viime kuussa irtisanoneen jopa neljänneksen työntekijöistään Firefallin ilmestyttyä Kiinan markkinoilla.

Jo vuonna 2011 suljettuna betatestinä pelaajien käsiin saapunut Firefall julkaistiin virallisesti heinäkuussa 2014. Räiskintää ja roolipelielementtejä yhdistelevän Firefallin oli määrä ilmestyä myös PlayStation 4:lle, mutta uutisten valossa pelin tulevaisuus ei näytä vakaalta.

Lähde: GameInformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.