Flappy Bird on kuollut pysyvästi, kertoo pelin kehittänyt Dong Nguyen. Kehittäjä veti mobiilihittinsä hiljattain jakelusta, koska omien sanojensa mukaan pelin suosio vaikutti negatiivisesti hänen elämäänsä. Tuoreessa haastattelussa Nguyen nyt kertoo, että osasyynä pelin poisvetämiseen oli sen koukouttavuus.

Flappy Bird suunniteltiin pelattavaksi rentoutuneena muutaman minuutin pyrähdyksissä. Siitä kuitenkin alkoi muotoutua liian koukuttava, minkä takia siitä tuli ongelma. Sen ratkaisemiseksi Flappy Bird oli parasta vetää pois jakelusta, se on poissa pysyvästi, Nguyen sanaili.

Nguyen on tehtaillut myös muita varsin menestyksekkäitä mobiilipelejä, kuten Super Ball Juggling ja Shuriken Block. Kyseiset pelit ovat hänen mielestään harmittomia, eivätkä ne todennäköisesti koe Flappy Birdin kohtaloa. Haastattelun mukaan Nguyen ei kuitenkaan epäröisi poistaa muita luomuksiaan, mikäli ne koukuttaisivat pelaajiaan pahemmin.

Hän painottaa myös Twitter-tilillään välittämäänsä viestiä, ettei pelin poistamisessa ole minkäänlaisia laillisia syitä. Eräiden spekulaatioiden mukaan Nintendo olisi painostanut Nguyenia syytteellä, sillä Flappy Bird sisälsi vihreitä putkia, jotka muistuttivat erehdyttävästi Super Mario Bros. -pelien vastaavia. Nguyenin mukaan Nintendolla ei kuitenkaan ollut tapahtuneeseen osaa eikä arpaa.

Internet-kansa ei ole suhtautunut pelin poisvetoon kovinkaan tyylikkäästi: Nguyenin Twitter-tilille on lähetetty lukuisia tappuhkauksia, joissa vaaditaan pelin uudelleenjulkaisemista.

Teknologiasivusto Vergen arvioiden mukaan Flappy Bird alkoi takoa pelin sisäisillä mainostuloillaan noin 50 000 dollaria päivässä, vaikka peli itsessään oli ladattavissa ilmaiseksi.

Lähde: Forbes // VG247

Lisää luettavaa