Flappy Bird poistettiin, koska se oli liian koukuttava - Kehittäjälle satelee uhkauksia / Uutiset / pelaaja.fi

Flappy Bird poistettiin, koska se oli liian koukuttava - Kehittäjälle satelee uhkauksia

11.02.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
9

Flappy Bird on kuollut pysyvästi, kertoo pelin kehittänyt Dong Nguyen. Kehittäjä veti mobiilihittinsä hiljattain jakelusta, koska omien sanojensa mukaan pelin suosio vaikutti negatiivisesti hänen elämäänsä. Tuoreessa haastattelussa Nguyen nyt kertoo, että osasyynä pelin poisvetämiseen oli sen koukouttavuus.

- Flappy Bird suunniteltiin pelattavaksi rentoutuneena muutaman minuutin pyrähdyksissä. Siitä kuitenkin alkoi muotoutua liian koukuttava, minkä takia siitä tuli ongelma. Sen ratkaisemiseksi Flappy Bird oli parasta vetää pois jakelusta, se on poissa pysyvästi, Nguyen sanaili.

Nguyen on tehtaillut myös muita varsin menestyksekkäitä mobiilipelejä, kuten Super Ball Juggling ja Shuriken Block. Kyseiset pelit ovat hänen mielestään harmittomia, eivätkä ne todennäköisesti koe Flappy Birdin kohtaloa. Haastattelun mukaan Nguyen ei kuitenkaan epäröisi poistaa muita luomuksiaan, mikäli ne koukuttaisivat pelaajiaan pahemmin.

Hän painottaa myös Twitter-tilillään välittämäänsä viestiä, ettei pelin poistamisessa ole minkäänlaisia laillisia syitä. Eräiden spekulaatioiden mukaan Nintendo olisi painostanut Nguyenia syytteellä, sillä Flappy Bird sisälsi vihreitä putkia, jotka muistuttivat erehdyttävästi Super Mario Bros. -pelien vastaavia. Nguyenin mukaan Nintendolla ei kuitenkaan ollut tapahtuneeseen osaa eikä arpaa.

Internet-kansa ei ole suhtautunut pelin poisvetoon kovinkaan tyylikkäästi: Nguyenin Twitter-tilille on lähetetty lukuisia tappuhkauksia, joissa vaaditaan pelin uudelleenjulkaisemista.

Teknologiasivusto Vergen arvioiden mukaan Flappy Bird alkoi takoa pelin sisäisillä mainostuloillaan noin 50 000 dollaria päivässä, vaikka peli itsessään oli ladattavissa ilmaiseksi.

Lähde: Forbes // VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän susikoira kuva
susikoira

Ei kyl pysty ymmärtää että lähetetään tappouhkauksii kun poistetaan peli pois jakelusta. Mihin tää maailma on oikee menossa !!??

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Vähän tuli sellain fiilis, että noi putket tais kyllä laukasta ihmisten aivoissa jotain outoja reaktioita, kun tollee menee uhkailemaan.

Käyttäjän Bleemak kuva
Bleemak

Noi joillekin jotkut pelit on ilmeisesti niin tärkeitä että voisi tappaakin jos vain saisi pelata...

Siis oikeesti mitä hittoa.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Sehän poistettiin koska hänelle lähetettiin uhkauksia ja nyt niitä tulee vaikka peliä ei ole...

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Perus kakarat netissä uhkaa tappamisella, jos joku nyt oikeasti aikoo tappaa niin se tappaa eikä soita suutaan. Tietty ne kaikkein epätasapainoisimmat voivat ollakkin tosissaan näillä uhkauksilla, mutta itse en ottaisi nin vakavasti tuollaista sanan helinää.

Käyttäjän artapo kuva
artapo
Lainaus käyttäjältä susikoira

Ei kyl pysty ymmärtää että lähetetään tappouhkauksii kun poistetaan peli pois jakelusta. Mihin tää maailma on oikee menossa !!??

Internets man, internets.

Käyttäjän Sitsor_Of_Makkaiver kuva
Sitsor_Of_Makkaiver

Ziiz ei voi ymmärtää hei tätä. Gamezi takas tai tapan. Perus PlaystationPelaajaWinetysta.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer
Lainaus käyttäjältä Sitsor_Of_Makkaiver

Ziiz ei voi ymmärtää hei tätä. Gamezi takas tai tapan. Perus PlaystationPelaajaWinetysta.

Mitä tuo PlayStation tuossa sun lauseessa teki? Taasko täällä on joku Xbotti? Luulin että niistä on jo päästy. Pelatkaa niitä pelejä ja lakatkaa kilpailemasta. Mulla on kaikki konsolit koska mä haluan nauttia peleistä. Toi oli taas tuollaista XbottiWaretusWinetystä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Sehän poistettiin koska hänelle lähetettiin uhkauksia ja nyt niitä tulee vaikka peliä ei ole...

Kylläpäs nyt asiaa vääntyy, ei ole mitään muuta syytä annettu kuin äijän oma twitter viesti, ettei kestä tätä enää. https://twitter.com/dongatory/status/432227971173068800

Kyllä luulisi kenen tahansa sekoavan jos noin helvetin simppelillä pelillä saa aivan järkyttävän määrän suosiota. Tuo peli on ihan oikeasti "Spank the monkey" tasoinen räpellys! Tähän tosin käy taas sama viisaus, että jos jotain nettiin laittaa niin ei sitä sieltä ikinä saa pois: http://kippykip.net78.net/games/fappybirdHAWseewhatididthere.html
Apple laitteilla varmaan pitää jailbreakkaa tai ostaa laite jossa peli on valmiiksi asennettuna.

EDIT: Miksen mä tuota hokassut, tuohan on kopio flash pelistä "Helicopter" :D