Fortnite suljetaan Kiinassa / Uutiset / pelaaja.fi

Fortnite suljetaan Kiinassa

1.11.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
Fortnite suljetaan Kiinassa

Epic Gamesin Fortnite sulkee ovensa Kiinassa, pelin virallisilla sivuilla julkaistu ilmoitus kertoo.

Ilmoituksen mukaan Fortnite on lakannut tänään ottamasta vastaan uusia kiinalaiskäyttäjiä, eikä pelin sikäläinen versio ole enää ladattavissa. Nykyiset kiinalaispelaajat voivat kuitenkin jatkaa pelaamista marraskuun puoliväliin saakka, jonka jälkeen paikalliset pelipalvelimet suljetaan.

Kiinalainen Fortnite on monin paikoin kokonaan oma pelinsä, joka poikkeaa merkittävästi muussa maailmassa pelatusta versiosta. Pelin ottelut ovat esimerkiksi tavanomaista lyhyempiä ja tarjoavat useammille pelaajille mahdollisuuden voittoon. Peliin ei lisäksi myydä virtuaalivaluuttaa, vaan pelaajat pystyivät ansaitsemaan sitä suorittamalla pelihaasteita.

Sulkemistiedotteessa annetaan ymmärtää, että Fortniten kiinalainen versio olisi ollut tarjolla vain kokeiluna, sillä pelaajia kiitetään testiin osallistumisesta. Fortnite kuitenkin julkaistiin Kiinassa jo vuonna 2018, joten testi olisi siinä tapauksessa venähtänyt poikkeuksellisen pitkäksi.

Epic Games tai Kiinan versiota operoiva teknologiajätti Tencent eivät ole kommentoineet tapausta sen kummemmin, ja syyt sulkemisen taustalla ovat toistaiseksi hämärän peitossa. Kiinan hallinto on kuitenkin viime aikoina pyrkinyt rajoittamaan etenkin nuorten verkkopelaamista merkittävästi.

Elokuussa Kiinan kerrottiin rajoittaneen alle 18-vuotiaiden peliaikaa enintään kolmeen tuntiin viikossa viitaten nuorten fyysisen ja henkisen kasvun turvaamiseen.

Lähde: Cnet

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Joutas sulkee kaikkialla muuallakin

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Kommunistisen hallinnon tekemisiä. Kaiken muun sensuurin myllerryksen keskellä nyt yrittävät myös karsia lasten pelaamista, kun ovat kauhuissaan nuorison "rappiosta". Nyt äkkiä sieltä virtuaalimaailmoista uhraamaan sielunne äitimaalle ja residentille!

Nostoja