Fortniten uuden sukupolven versiot esiteltiin – näin PS5:llä ja Xboxeilla räiskitään heti julkaisussa / Uutiset / pelaaja.fi

Fortniten uuden sukupolven versiot esiteltiin – näin PS5:llä ja Xboxeilla räiskitään heti julkaisussa

2.11.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Fortnite, epic games, ps5, Xbox Series X, Xbox Series S, next gen, nextgen, uusi sukupolvi

Fortniten konsoliversioihin uuden sukupolven laitteiden myötä saapuvat ehostukset ovat saaneet tarkemman esittelyn Epic Gamesilta.

Kehittäjän mukaan sekä pelin PlayStation 5- että Xbox Series X -versio tukevat mahdollistavat pelaamisen 4K-resoluutiolla 60 ruutua sekunnissa pyörivällä ruudunpäivityksellä. Kyseiset versiot nauttivat myös dynaamisista fysiikoista ja visuaalisista elementeistä, kuten räjähdyksiin reagoivista puista ja ruohikosta sekä näyttävämmästä savusta.

Xbox Series S hyötyy vielä sekin nopeammista latausajoista niin kuin myös 60 ruutua sekunnissa pyörivästä jaetun ruudun moninpelistä. Se saa myös "pääosan" samoista visuaalisista ehostuksista kuin Series X -versio. Lähtökohtaisesti Series S -versio on rakennettu 1080p-resoluution varaan.

PlayStation 5:llä peli käyttää hyödyksi vielä DualSense-ohjaimen yksityiskohtaisempaa tärinää ja ohjelmoitavia liipaisimia. PS5:n aktiviteettiominaisuuden ansiosta verkkoauloihin voi hypätä suoraan PS5:n päävalikosta

Muiden versioiden tavoin Fortnite nauttii myös uusilla alustoilla sekä alustojen välisestä moninpeluusta että edistymisen siirrosta pelilatteesta toiselle. Pelin kehittyminen ei jää myöskään vielä tähän, vaan Epic lupaa tutkia vastaisuudessankin, miten Fortnite voisi hyötyä enemmän uusista alustoista.

Xbox Series X ja S julkaistaan 10. marraskuuta. PS5 seuraa perässä Suomessa 19. marraskuuta.

Lähde: Fortnite (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.