Forza Horizon 3 valmistui – uutuusajopelin pc-suositukset ja saavutuslista paljastuivat / Uutiset / pelaaja.fi

Forza Horizon 3 valmistui – uutuusajopelin pc-suositukset ja saavutuslista paljastuivat

30.08.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
14

Xbox Onelle ja Windows 10:lle matkaava Forza Horizon 3 on valmistunut. Syyskuun 27. päivä virallisesti julkaistava peli on seuraavaksi matkaamassa kohti monistuskoneita, minkä kunniaksi siitä on julkistettu joukko erinäisiä uusia yksityiskohtia.

Ensinnäkin julki on nyt saatu Forza Horizon 3:n pc-suositukset. Samassa yhteydessä pelin on luvattu tarjoavan pc:llä myös laajoja graafisia asetuksia aina perinteisestä v-syncin kytkemisestä heijastuksiin ja peliympäristöjen dynaamisuuteen asti. Mitä tulee vastaavasti pelin rattitukeen, on Microsoftilta luvattu lisätietoja asian suhteen piakkoin.

Forza Horizon 3:n pc-suositusvaatimukset näyttävät seuraavilta:

  • CPU: i7 3820 @ 3.6GHz
  • GPU: NVIDIA GTX 970 tai NVIDIA GTX 1060 | AMD R9 290X tai AMD RX 480
  • VRAM: 4 Gt
  • RAM: 12 Gt
  • Kovalevytyyppi: HDD
  • Vapaa tila: 55 Gt
  • Resoluutio: 1920 x 1080
  • Windows-versio: Windows Anniversary Edition 64-bit 14393.101

Myös virallinen lista Forza Horizon 3:n saavutuksista on parhaillaan luettavissa Forza-sarjan kotisivuilta. Uusi videokin pelistä on saatu ja siinä keskiössä nähdään Halo-sarjasta tuttu Warthog. Käsiksi siihen voi päästä pelissä ilmaiseksi, mikäli Xbox Onellaan on sattunut pelaamaan Halo 5:tä tai The Master Chief Collectionia.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Miten resoluutio voi olla suositus? Eikös kauneus ole katsojasta kiinni?

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Siis tässä varmaan ideana on se, että kyseiset speksisuositukset ovat fullhd resolle. Korkeammilla resoluutiolla sitten vaaditaan luonnollisesti kovempaa rautaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tuota Halon Warthogia ei olisi tarvittu tällaiseen enemmän oikean maailman autoilua kuvaavaan peliin immersiota tuhoamaan. Toivottavasti tuo kuvotus ei tule kovin usein vastaan online pelattaessa eikä peli pakota sillä missään kohtaa ajamaan.

Lainaus käyttäjältä laurihon

Miten resoluutio voi olla suositus? Eikös kauneus ole katsojasta kiinni?

Voi olla, että jotkut detaljet ei toistu ihan niinkuin kehittäjät on tarkoittanut alhaisemmilla resoluutioilla tai esim. 16:10 tai 21:9 resoluutioilla jotka ovat myös suosittuja pc-pelaajien keskuudessa, kuvaan tulee mitä todennäköisimmin elokuvista tuttuja mustia palkkeja ruudun ylä- ja alareunaan tai sivuille.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä appa-king

Siis tässä varmaan ideana on se, että kyseiset speksisuositukset ovat fullhd resolle. Korkeammilla resoluutiolla sitten vaaditaan luonnollisesti kovempaa rautaa.

Juurikin näin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Öh, 12 gt rammia? i7? Xbox Onellakin pyörivään peliin? Okei, jos on hyvä porttaus ja oikeasti merkittävästi parempi pc:llä niin i7 vielä jotenkin ok mutta 12 gt muistia. Mihin ihmeeseen? Itsellä on nykyisessä vehkeessä 8 gt ja käytän sitä videoeditointiin. Nyt olen uutta konetta tilailemassa ja siihen olen ottamassa 16 gt ram. Eli jos tuota sillä pelaisin - jos siis pelikoneen siitä tekisin - niin pahimmillaan jää vain 4 gt muulle koneelle käyttöön. Varmasti.

Käyttäjän Max Limitz kuva
Max Limitz

Kyseessä on siis Windows _10:n_ Anniversary Edition -päivitys. Ei ole olemassa Windows Anniversary Edition -käyttöjärjestelmää.

Käyttäjän akitus kuva
akitus

Oiskohan nuo specsit 60fps ja 1080p

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Prossua ja muistia lukuunottamattta tehot riittäisi. Onneksi peli on käytännössä samanlainen Xboxilla.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Portable

Prossua ja muistia lukuunottamattta tehot riittäisi. Onneksi peli on käytännössä samanlainen Xboxilla.

Ja 30 fps, millä on aikamoinen merkitys ajop... melkein jokaisessa pelissä... mutta varsinkin kilpa-ajopelissä.

Lainaus käyttäjältä zappah

Eli jos tuota sillä pelaisin - jos siis pelikoneen siitä tekisin - niin pahimmillaan jää vain 4 gt muulle koneelle käyttöön. Varmasti.

Mitäs sillä koneella pitää samaan aikaan pelaamisen kanssa tehdä? Ehkä joku pelikuvankaappaus ja/tai striimaminen voi viedä jokusen sata megaa extraa. Veikkaan, että tuo 12GB on vain varmuuden vuoksi ja kyseessä on muutenkin suositus. Olen aika varma, että 8GB riittää enemmän kun hyvin tämän pelaamiseen. Xbox Onessa kun on yhdistettyä 8GB ja siitäkin pelejä varten varmaan vain joku 6GB korkeintaan (villi arvaus ei fakta), niin ei varmasti tule vaatimaan mitään 12 gigaa.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Niin nämä ms "portaukkset" pc:lle ovat vaatimuksiltaan ihan poskettomia...Forza, Halo etc, jossain pikkuisen on fibaa ms. Ja mikähän mahtaa olla amd:n prossu? phenom, fx vai A-series?

Nostoja