Forza Motorsport 6 sai yllättäen mikromaksuja / Uutiset / pelaaja.fi

Forza Motorsport 6 sai yllättäen mikromaksuja

17.11.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
13
Forza Motorsport 6 sai yllättäen mikromaksuja

Forza Motorsport 6 -pelaajat ovat saaneet tilaisuuden käyttää oikeaa rahaa pelissä etenemiseen.

Xbox Onen yksinoikeusautoilun kauppasivustolle on putkahtanut yllättäen mahdollisuus ostaa Forza Motorsport 6 -pelivaluuttaa. Ainakin Australian ja Yhdysvaltain Xbox Storeen saapuneilla mikromaksuilla voi hankkia Forza Motorsport 6 -merkkejä 100-20000 kappaleen erissä. Merkit voi muuntaa 500 pelikreditiksi, joilla voi taas avata uutta sisältöä peliin. Yhdysvaltain Xbox Storessa merkkejä myydään 0,99-99,99 dollarin hintaan.

Forza Motorsport 6 -pelaajat voivat halutessaan kytkeä merkit pois pelin valikoista. Tällöin merkit eivät esiinny pelin käyttöliittymässä.

Mikromaksujen saapumisen ajoitus on poikkeuksellinen, sillä Forza Motorsport 6:n julkaistusta on kulunut jo kaksi kuukautta. Tuolloin Forza Motorsport 6 otettiin lämpimästi vastaan Pelaajan ja lukijoiden toimesta. Tutustu arvioon täällä!

Lähde: Turn10, Xbox Store

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Voi voi...

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Varsinainen mikromaksu kun lyöt 99,99 dollaria pöytään.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ovela taktiikka. Positiiviset arvostelut ja ensivaikutelmat maailmalle, että peliä ei ole näillä syövätty ja sitten parin kuukauden päästä PAM, haistakaa paska. Mikromaksu, vaan satasen! Kai sekin mikromaksu jollekin öljysheikille on.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Mielestäni tässä pelissä saa rahaa riittävästi kisoista ja niistä arpapyöräytyksistä (joista saa myös aika kalliita autojakin). Jos en nyt väärin ymmärtänyt, niin pelin sisäistä valuuttaa saisi tuolla 99,99 dollarilla 10 000 000 krediittiä, mikä tuntuu aika vähältä sillä itselläni pyörii ihan normaalilla pelaamisella miljoonissa krediiteissä rahat vaikka ostelenkin autoja. Kieltämättä tuntuu lähinnä rikkaille suunnatulta oikotieltä, mutta siinäkin on hyvin vähän järkeä, koska satasellakaan ei saa juuri paskaakaan pelin sisäistä rahaa, jota muutenkin tulee ajamalla ja juurikin se ajaminen on mielestäni paras asia Forzassa. Peli on kyllä muuten tosi hyvä, ja tuo rahapolitiikka tuntuu toimivan paremmin kuin esim. Forza Horizon 2:ssa, jossa rahaa jaettiin omaan makuuni turhan kitsaasti.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

jos tämä trendi jatkuu niin säästyypähän ainakin rahaa uusien pelien kohdalla.

Lainaus käyttäjältä snaketus

Ovela taktiikka. Positiiviset arvostelut ja ensivaikutelmat maailmalle, että peliä ei ole näillä syövätty ja sitten parin kuukauden päästä PAM, haistakaa paska. Mikromaksu, vaan satasen! Kai sekin mikromaksu jollekin öljysheikille on.

Melko kieroa kieltämättä, herää myös kysymys siitä että kuinka kauan tämä on ollut suunnitteilla ja onko se vaikuttanut pelin suunnitteluun esim. sisältöä leikelty pois tai jonkun valuutan keräilystä tehty poikkeuksellisen työlästä.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Tämä on kyllä jo vähän hämmentävää, kun peli kuitenkin maksaa itsessään sen 60e. Mutta en konsolipuolen liiketoimintaan ole tarkemmin perehtynyt, niin en sitten tiedä. Selvittäisi nyt täällä konsolipuolellakin sen parhaan konseptin pelin ilmaiseen jakeluun. Ehkä vielä hetki...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eikö noita ollut jo Forza Horizonissa? Ei itseäni häirinnyt, rahaa riitti ajamalla/pelaamallakin. Kaikkiin autoihin ei riittänyt mutta kun möi pois vähemmän kiinnostavia niin taas oli uutta kiesiä tallissa.

Ei nämä "mikromaksut" (oikeasti, 100 euroa on "mikromaksu"? Enemmän kuin peli!) haittaa jos pelaamalla ei tunnu siltä että etenemistä on hidastettu maksujen vuoksi. Esimerkissäni näin ei ollut ja niin kauan kuin näin on - kuten epäilen myös Forza 6:ssa olevan - ei homma ainakaan minua haittaa. Tosin tuosta voidaan lähteä ikävään suuntaan jos kehittäjä niin typeryyksissään tai ahneuksissaan päättää.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Hirveästi ihmiset valittavat näistä vastaavanlaisista mikromaksuista. Jos peli säilyy entisellään muuttumattomana, niin keneltä on pois, jos joku haluaa käyttää rahaa sisällön saamiseksi nopeammin. Itseltäni on jäänyt aina autopelien kohdalla avaamatta ja saavuttamatta vaikka kuinka paljon sisältöä, kun en ole jaksanut pelata ja tuhlata aikaa tuhottomasti. Jos löytyisi ylimääräistä rahaa enemmän, niin saattaisin joitakin erikoisautoja mielenkiinnosta ostaa. Nämä vastaavat mikromaksut on ok, kunhan ei tietoisesti heikennetä perus pelin ostajan etenemistä. Kunhan kaikki aukeaa pelaamalla sujuvasti ilman turhaa "grindaamista", niin tämä käy hyvin itselleni.

Eri asia on sitten moninpelit kuten Battlefield ja vastaavat, jossa pystyy ostamaan eri hahmoluokille kaikki aseet ja lisä härpäkkeet yms oikealla rahalla. Mielestäni tämä on täysin väärin muita pelaajia kohtaan. Pay to win takia olen ainakin itse lopettanut melkein kokonaan kännykkä / tablet pelien pelaamisen. Haluisin tukea enemmän maksullisia mobiilipelejä, joissa on mahdollista saada jotain pientä extraa rahalla, mutta annettaisiin samat edellytykset pärjätä, käyttää pelin sisällä rahaa tai ei.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ihan sama, en tuu käyttämään.

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Jos pelinsisäinen valuutta lopussa, ajakaa joku kahden tunnin endurance-kisa Showcaseista ja lyökää kolme kertakäyttöstä 60% XP-boostaajaa (ja/tai affinity-nostajaa) niin johan on taas mania tilillä.

Nostoja