Microsoft paljasti E3-messuilla ensimmäisen free-to-play-malliin luottavan pelinsä. Signal Studiosin kehittämä Ascend: New Gods saapuu Xbox 360:lle ja Windows Phone -puhelimille ensi vuonna.

Yksityiskohtia free-to-play-mallin toteutustavasta ei vielä Microsoftilta herunut. Yhtiö piti aikaisemmin mikromaksut kurissa Xbox 360:lla, mutta mitä ilmeisimmin suuntaus on muuttumassa.

Free-to-play on rahoitusmallina kasvattanut hurjasti suosiotaan viime aikoina. Kyseisessä mallissa pelaajille tarjotaan peli ilmaiseksi ja rahaa taotaan myymällä siihen lisää sisältöä pienemmissä tai suuremmissa annoksissa. Sisältö voi vaihdella Team Fortress 2:n hatuista aina uusiin hahmoihin tai kenttiin.

Ascend: New Gods on toimintapainotteinen roolipeli, jossa pelaaja saa ohjattavakseen miehekkään supersoturin. Tarjolla on kolme eri jumalaa, joiden nimeen taistelijallaan voi vannoa. Pelaajia kannustetaan uhraamaan ja uusimaan hahmoaan.

Ascendin moninpelin luvataan toimivan asynkronisesti eli pelaajien ei tarvitse olla linjoilla samanaikaisesti. Yksityiskohdat jäivät vielä hämärän peittoon, mutta pelaajat saattavat päästä vaikuttamaan toistensa pelimaailmoihin.

Signal Studiosin meriittilistalle kuuluvat Live Arcadessa menestyksekkäästi tykittäneet Toy Soldiers -tornipuolustuspelit.

Lähde: Edge Online

Lisää luettavaa