Friday the 13th -peli myynyt jo lähes kaksi miljoonaa kappaletta – ongelmistaan huolimatta / Uutiset / pelaaja.fi

Friday the 13th -peli myynyt jo lähes kaksi miljoonaa kappaletta – ongelmistaan huolimatta

6.08.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Klassiseen kauhuelokuvasarjaan perustuva Friday the 13th: The Game on myynyt 1,8 miljoonaa kappaletta. Pelin julkaissut Gun Media vahvisti lukeman reilut kaksi kuukautta sen jälkeen, kun peli julkaistiin virallisesti Xbox Onelle, PlayStation 4.lle ja pc:lle.

GamesIndustry-sivuston haastattelussa Gun Median perustaja Wes Keltner onkin vahvistanut, että pienehköllä budjetilla kehitetty Friday the 13th keräsi alkuperäiset kehityskustannuksensa takaisin nopeasti. Pieni budjetti on ollut kuitenkin myös ongelma pelille, sillä sen julkaisua ovat varjostaneet tekniset ongelmat, joita on saatu korjailla pitkin kesää.

– Emme pystyneet panostamaan pienellä budjetillamme suuren mittaluokan laaduntarkkailuun. Teimme pc-betan ja poimimme siitä paljon hyvää dataa. Emme olleet kuitenkaan valmiita pelaajavyöryyn, Keltner toteaa.

Varsinkin juuri teknisten ongelmien takia Friday the 13th -pelin arvostelut eivät ole olleet erityisen ylistäviä. Keltner näkeekin, että menestykseen pelin on ovat auttaneet striimaat ja YouTube-videoiden tekijät.

Kokonaisuudessaan GamesIndustryn haastattelun voi katsastaa läpi tästä.

Pelin päivittelyn ohella Gun Media ja kehittäjä IllFonic valmistautuvat parhaillaan tuomaan Friday the 13th: The Gamen saataville myös fyysisessä paketissa konsoleille. Sellainen alkaa ilmestyä kauppoihin 13. lokakuuta. 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Minäkin liityn tuohon joukkoon, kunhan saavat hinnan vielä kohdilleen. Eli toisin sanoen alennusmyyntejä odotellessa.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Vioistaan huolimatta Friday the 13th on peli jota jaksaa pelata kaveriporukan kanssa illasta iltaan. Vielä kun matchmaking saataisiin kunnolla toimimaan, nimittäin odotukset tuppaavat olemaan joskus melko pitkiä.

Isot plussat myös kehittäjille, sillä peli osaa kunnioittaa alkuperäislähdettä.