Gabe Newell: Xbox Series X on parempi kuin PS5 / Uutiset / pelaaja.fi

Gabe Newell: Xbox Series X on parempi kuin PS5

29.07.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
29
Gabe Newell on valinnut Xbox Series X:n uuden konsolisukupolven parhaaksi.

Pelijätti Valven perustaja Gabe Newell on kertonut mielipiteensä tulevan sukupolven konsolikisasta.

Newell on majaillut koronaviruspandemian vuoksi keväästä saakka Uudessa-Seelannissa, jossa hän järjestää ilmaiskonsertin kiitoksena vastaanotostaan. Newell esiintyi äskettäin esittelemässä konserttia paikallisessa The Project -ohjelmassa, jossa häneltä kysyttiin myös mielipidettä tulevasta konsolisukupolvesta. Newellillä oli välitön vastaus Microsoftin ja Sonyn väliseen kilpailuun: Xbox Series X on parempi kuin PS5.

-Minulla ei ole panosta siinä kisassa, Newell tarkensi.

-Teemme tietysti suurimman osan kehitystyöstämme tietokoneille, mutta noista kahdesta valitsisin ehdottomasti Xboxin.

Newellin haastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan alla:

Lähde: YouTube

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Joo, sillä ei ole varmaan mitään tekemistä asian kanssa, että MS tuo paljon pelejään Steamiin.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Gaben mielestä PS3:nkin oli ihan paskaa (mitä se kyllä olikin arkkitehtuurinsa puolesta), kunnes he sitten tekivät yhteistyötä Portal 2 kanssa. Sillon kehuja tuli :D Taisi kuitenkin sekin yhteistyö kariutua heti sen jälkeen. Gabenhan on ennen ollut Microsofting leivissä ja XSX on suhteellisen lähellä PC:tä (sama API jne.), joten en ihmettele jos se on hänelle XSX on ns. se helppo vaihtoehto.

Eipä taida Gabenkaan olla enää pelien kehityksessä mukana, joten en ihan tajua ketä ihan hirviänä kiinnostaa tietää mitä hän suosii. Toinen mitä ihmettelen on myös se, että uutisoidaan joidenkin indie kehittäjien mielipiteitä kumpaa suositaan. Varsinkin jos he kehittävät vain toiselle alustalle tai jos yksittäisistä ominaisuuksista valitetaan, kun ei riitä RND käyttämään hyödyksi konsolin X ominaisuutta.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

No eipäs ole! Juupas eipäs kylläpäs, debate!

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Taitaapi olla että Epic hypetti sen sijaan aika vahvasti PS5. Microsoft sitten tuonut pelinsä Steamiin. Kyllähän tässä kaktiajako valitettavasti näkyy. Alkuun ehkä suhtauduin avoimmesti kilpailuun eli Epic storeen, mutta nyt alkaa yhä enemmän toivoa, että olisi vain Steam. En jotenkin PC puolella kaipaisi alusta sotaa, Steam vs Epic, jossa molemmat rupeavat haalimaan excluja.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

😴

Käyttäjän Pupukello kuva
Pupukello
Lainaus Kornholic

Joo, sillä ei ole varmaan mitään tekemistä asian kanssa, että MS tuo paljon pelejään Steamiin.

Mietin tässä ihan samaa. Ja vaikka olisikin, niin minulla on PC millä voin pelata Microsoftin pelejä, varsinkin kun ne on alkanut valumaan sinne Steamiin. Ei edes välttämättä tarvitse sietää Windows Storen randomia toimivuutta.

PS5:sen taas ostan pelejä varten joita en voi PC:llä pelata. Aika yksinkertainen logiikka.

Tuli tästä vaan mieleen se takavuosien juttu kun tämä kyseinen herra paskansi PS3:sen päälle ja sitten vähän ajan päästä pokkuroi Sonyn E3-lavalla. Oli naurussa pidättelemistä.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Itseä kiinnostaa tietää minkälaisen vastaanoton tämä uutinen olisi saanut täällä jos vastaus olisikin ps 5.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Ei jaksaisi enää konsolisotaa, ja tuntuu, että Microsoftin ajatus on nyt se Gamepass & Xcloud. Tulevaisuudessa nähdään, kummalla taktiikalla taotaan enemmän rahaa.

Miehenkomentteihin liittyen, en osaa sanoa onko kummalle helpompaa koodata pelejä PS5 vai Xbox X. Mutta jos Microsoft tuo nyt pelinsä Steamiin, niin olettaisin että yhteistyö on sitten helpompaa Steamin kanssa kuin esim. Sonyn.

Edelleen alustan myynnit ja peleistä saatavat tuotot ovat ne, jotka tuovat voittoa. Ei myytyjen konsolien määrä. Ainakin tällä matematiikalla vanhat ja uudet pelit kannattaa tuoda myyntiin niin monelle alustalle kuin mahdollista. Steamista Valve saa osan voitosta ja samoin Microsoft. Yhteistyössä kumpikin voittaa.

Jos Sony ja Nintendo haluvat pitää peleistään kiinni ja myydä niitä omilla alustoillaan, niin halukkaat ostavat konsolit ja pelit. Todennäköisesti myyntiä vain tulisi paljon lisää, jos pelit löytyisivät Steamistä (tai miksei jostain omasta kaupasta Windows puolella). Ongelma tässä taitaa olla, se että omien alustojen myynti vähenisi tulevaisuudessa.

Tätä laskelmaa varmaan kaikki tekevät ja tulevaisuus näyttää onko Sonyn vai Microsoftin strategia kannattavampi. Mielenkiinnolla odottelen tuloksia.

Omasta näkökulmasta olen tyytyväinen, että voin pelata Microsoftin pelejä Steamin kautta. Kun TV käyttö on omassa taloudessa hankalaa järjestää.

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

No eipä valve julkaisu pelinsä xbox onelle ja ps4, saatikka switchillekään. Eipä sillä väliä kumpi on "parempi"

Tekee rahaa vaan muiden kustannuksella.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Kornholic

Joo, sillä ei ole varmaan mitään tekemistä asian kanssa, että MS tuo paljon pelejään Steamiin.

Sonykin kunnostautunut tällä saralla, joten bisnesmielessä fiksuinta olisi ollut antaa joku ympäripyöreä vastaus tyyliin "molemmat ovat hienoja laitteita, enkä malta odottaa saavani molemmat käsiini".