Vuotuinen videopelitapahtuma The Game Awards on paljastanut ehdokkaat vuoden 2021 parhaiksi peleiksi.

The Game Awards 2021:ssa ehdolla vuoden parhaiksi peleiksi on kaikkiaan 107 julkaisua viime vuoden loppupuolelta saakka. Yli sadan mediajulkaisun ja vaikuttajan äänestyksellä nimitetyistä ehdokkaista suosituimmaksi nousi Arkane Studiosin Deathloop, joka on ehdolla kaikkiaan yhdeksässä palkintokategoriassa.

Seuraavaksi eniten ehdokkuuksia keräsivät Ratchet and Clank: Rift Apart kuudella ehdokkuudellaan ja viisi ehdokkuutta saaneet It Takes Two ja Psychonauts 2. Kyseiset pelit ovatkin ehdolla vuoden parhaaksi peliksi yhdessä Metroid Dreadin ja Resident Evil Villagen kanssa. Ehdokkuuksia jaettiin myös CD Projektin kovaa kritiikkiä saanelle Cyberpunk 2077:lle, joka on ehdolla parhaan musiikkiraidan ja parhaan roolipelin kategorioissa.

Julkaisijoista eniten ehdokkuuksia keräsi Xbox Game Studios, joka ylsi Bethesda-kaupan myötä 20 nimitykseen. Sony Interactive Entertainment keräsi 11 ehdokkuutta sekä Square Enix ja Electronic Arts molemmat kymmenen ehdokkuutta. Nimitysten lista on nähtävissä kokonaisuudessaan lähdelinkistä.

The Game Awards 2021 järjestetään 9. joulukuuta Los Angelesissa. Tapahtuma on seurattavissa myös ilmaiseksi verkossa.

Lähde: The Game Awards

Lisää luettavaa