GameBrewery-kiihdyttämö saapuu tehostamaan uusien suomalaispelien syntyä / Uutiset / pelaaja.fi

GameBrewery-kiihdyttämö saapuu tehostamaan uusien suomalaispelien syntyä

31.05.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Suomi on saamassa tänä vuonna maan ensimmäisen pelialaan erikoistuneen yrityskiihdyttämön. GameBreweryksi kutsuttu kiihdyttämö on aloittamassa toimintansa virallisesti tänä syksynä Oulussa, jossa se viiden kuukauden pituisen kiihdytysohjelmansa voimin lähtee ensimmäisenä tukemaan aloittavia pohjoispohjalaisia yrityksiä.

Kiihdyttämön takana ovat ensisijaisesti peliammattilaiset Ilkka Immonen, Collin Foss ja Brendon Neuwerth, joilla kullakin kerrotaan olevan kokemusta pelialalla työskentelystä 10-15 vuoden edestä. GameBreweryn juuret ulottuvat myös Suomen pelialan kattojärjestönä toimivan Neogamesin valtakunnalliseen yhteistyötoimintaan, jonka tarkoituksena on ollut vahvistaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimivien yritysten kehitysmahdollisuuksia.

Nimenomaan Ouluun GameBreweryn on ensimmäisenä ajanut Oulun ammattikorkeakoulussa toimiva pelialan esihautomo OuluGameLabs, jonka on kuvailtu muodostaneen erinomaisen startup-alustan peliyritysten synnylle. Kiihdyttömätoimintaa on jatkossa määrä kuitenkin vielä laajentaa ja tietysti myös parantaa sen pohjalta, mitä ensimmäisten kokemusten perusteella opitaan.

Lähde: GameBrewery

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Tää on aivan huippujuttu, iso peukku! Ei muuta kuin hakemusta sisään.