GameCuben historia avautuu - Mukana erikoisuuksia sekä kuvottavuuksia / Uutiset / pelaaja.fi

GameCuben historia avautuu - Mukana erikoisuuksia sekä kuvottavuuksia

6.10.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
8

Loistavassa pelien ja konsoleiden historiaa tunkivassa Did You Know Gaming -sarjassa on ilmestynyt uusi jakso. Tällä kertaa jakson aiheena on Nintendon rakastettu GameCube-konsoli.

Jaksossa paljastuu laitteesta monia sellaisia asioita, joista pelaajat eivät välttämättä ole kuulleet. Tiesittekö, että GameCubella on yllättäviä yhteyksiä delfiineihin? Tai sitä, että GameCube oli ensimmäinen Nintendon konsoli, jonka julkaisupelien joukossa ei ollut tuotosta, jossa Mario olisi päähahmona?

Erikoisin ja kenties kuvottavin yksityiskohta konsoliin liittyen tapahtui vuonna 2001. Tuolloin Nintendo haki Amerikan kovinta Nintendo-fania, ja kilpailijat tekivät ja ennen kaikkea söivät melkoisen erikoisia asioita kisan voittaakseen...

Lisää paljastuksia GameCubesta löydät alta löytyvästä videosta. Mielenkiintoista infoa, ei voi muuta sanoa!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Edelleen yksi parhaimmista ohjaimista ja vieläkään en tajua kantokahvan ideaa.

Kaverin luona ekan kerran pelailin, myöhemmin ostin itselle käytettynä ja nyt jäänyt eteenpäin kun Wiillä voi samoja pelejä pelailla.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä snaketus

Kunpa Nintendo myisi tuota ohjainta vielä uutena, kun se virallinen adapterikin tulee Wii U:lle. Ihmiset pyytää käytetystä ihan älyttömiä ja yleensä preffaan ostaa ohjaumet uutena joten kuluu ja hajoaa vasta omassa käytössä.

GameCuben komponenttikaapelikin saisi palata valikoimaan yksi/asiakas tyylillä.. 200+ euroa tuosta kaapelista? Oikeesti?

TADAA: http://www.amazon.com/Super-Smash-Bros-Bundle-Wii-nintendo/dp/B00M35YLLY
Ei kyllä tavallaan ole paha hintakaan kun alkaa oikein miettimään ja jos laatu vastaa ihan aitoa alkuperäistä.
Toivon että tulee eurooppaankin sama bundle ja että todella tuo muunnin toimisi tietokoneessa. Nintendon tuntien ei toimi, mutta toivossa on hyvä elää vai miten se meni.

Jos en ihan väärin muista niin PAL version gamecubessa ei pysty käyttämään komponenttikaapelia (siksi itse omistin Scart liittimen jolla sai marginaalisesti parempaa kuvaa) ja itseasiassa lähes kaikista PAL version peleistä puuttuu suora 480p tuki. Tästä syystä preffaan Wiitä jossa voi pakottaa sen 480p:n päälle myös sitä tukemattomissa peleissä laajakuvatuen kera ja myös komponenttikaapelit on paljon helpompaa löytää.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Cuben ohjain on ollut kaikista peliohjaimista mielyttävin ja pelattavin, jonka haluaisin yhteensopivaksi kaikkiin koneisiin. Myös designiltään padi ja konsoli on väriään myöten todella tyylikäs.

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Vuosi sitten näin Japanissa tuliteriä, kolmen metrin kaapelilla ja helmiäisvalkoisella värillä varustettuja Cube-ohjaimia 1800 jenin, eli noin 13 euron hintalapulla varustettuna. En ostanut, kun en tarvinnut. Silti, olisi pitänyt ostaa, vaikkei tarvinnutkaan!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kunpa Nintendo myisi tuota ohjainta vielä uutena, kun se virallinen adapterikin tulee Wii U:lle. Ihmiset pyytää käytetystä ihan älyttömiä ja yleensä preffaan ostaa ohjaimet uutena joten kuluu ja hajoaa vasta omassa käytössä.

GameCuben komponenttikaapelikin saisi palata valikoimaan yksi/asiakas tyylillä.. 200+ euroa tuosta kaapelista? Oikeesti?

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Edelleen yksi parhaimmista ohjaimista ja vieläkään en tajua kantokahvan ideaa.

Paras ohjain - kantokahvan idea on että siitä voi konsolia kantaa. Leikkisä ja toimiva affordanssi.

Tarkoitus on kerätä kaikki Cubet ja rakentaa PC yhden sisälle, kunha rahaa on…

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Yliarvostetuin ohjain. Itsekkin pidin silloin gamecube-ps2-xbox aikakautena parhaana, muttei sillä ole enää mitään saumoja tämän genin ohjaimia vastaan, eikä edes viime genin.

Käyttäjän Rutkula kuva
Rutkula
Lainaus käyttäjältä gurgi

Yliarvostetuin ohjain. Itsekkin pidin silloin gamecube-ps2-xbox aikakautena parhaana, muttei sillä ole enää mitään saumoja tämän genin ohjaimia vastaan, eikä edes viime genin.

Ainakin PS4-ohjaimen testanneena voin sanoa, että tämä vie sitä kyllä kuin pässiä narussa :D