Games for Windows Live vaipuu koomaan kuoleman sijaan / Uutiset / pelaaja.fi

Games for Windows Live vaipuu koomaan kuoleman sijaan

23.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Microsoftin pelipalvelu Games for Windows Livessa sykkiikin vielä elämää enemmän kuin moni saattoi uskaltaa odottaa. Aina viime elokuusta asti palvelun on uskottu olleen sulkeutumassa tulevan heinäkuun aikana, mikä Microsoftin viimeisimmän tiedonannon perusteella ei pidä kuitenkaan paikkaansa – ainakaan täysin.

– Me olemme jatkamassa Games for Windows Live -palvelun tukemista. -- Vaikka asiakkaat eivät pysty ostamaan uusia pelejä kauppapaikalta tai vastaanottamaan päivityksiä, he voivat nauttia aiemmin ostamastaan sisällöstä lataamalla hankintojaan Games for Windows Live -asiakasohjelman kautta kuten ennenkin, Microsoftin edustaja kertoi pelilehti Game Informerille.

Uskomus Games for Windows Liven kuolemasta on peräisin Age of Empires Online -pelin tukisivuille viime vuonna ilmestyneestä sulkeutumisviestistä. Viesti kyllä poistettiin sivuilta nopeasti heti sen ilmestymisen jälkeen, mutta koska Microsoft ei koskaan antanut selventävää kommenttia tapahtumasta, olettivat monet Games for Windows Liven kuoleman olleen näin ollen vääjäämättä edessä. 

Nykyisessä muodossaan Games for Windows Liven voidaan toki katsoa olevan jo enemmän tai vähemmän kuollut. Palvelun tarjoamien ominaisuuksien katoamisen myötä monet sen varaan aiemmin rakennetut pelit ovat tehneet siirtymää esimerkiksi Steamworksin syliin. Microsoft itsekin on osoittanut viime aikoina uutta kiinnostusta pc-pelaamista kohtaan, mutta ilman erityisempää Windows Liveen kohdistuvaa mainintaa.

Lähde: Game Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän HCjäbä kuva
HCjäbä

Irroittakaa vain ne hengityslaitteen johdot, tätä syöpäpesäkettä ei voida pelastaa.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Toisin sanoen niillä ei ole hajuakaan mitä tehdä PC:llä koska haluavat pitää Xboxin vallassa, mutteivät halua menettää PC:tä kokonaan Linuxille ja Valvelle.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Yhteenkään peliin en enää koske mitä tämä paska syöpää. Asennat Windowsin uusiksi, etkä satu ottamaan sitä jotain randomia ID numero tiedostoa talteen niin et pääsee omiin talletuksiisi enää käsiksi. Käsittämättömän paska viritys. Kuolis nyt vaan ihan kokonaan.

Toivottavasti muutamien vuosien kuluttua PC pelaaminen ei tarkottaisi enää käytännössä Windows pelaamista edes.

Käyttäjän JiiiHaad kuva
JiiiHaad

Tämä tais tulla mulle Batman: Arkham Asylymin matkassa ja asennus oli täyttä tuskaa. Asennuksen jälkeen se piti vielä päivittää kolmisen kertaa ja alussa vihasin turhaketta 100-0.
Vuosien aikana "turhakkeesta" kumminkin oppi pitämään, se kun oli iso apu Street Fighter 4:ssa. Nykyinen Steamworks lagittaa ja sekoilee, eikä pelaamisesta tule enää yhtään mitään. Yksityisviestejäkään en ole saanut enää lähetettyä.

Nytkin Steamin alessa loistava SSF4:AE 4,99€, mutta toimivuus on mitä on. Ennen Saksaan, Ranskaan, Englantiin ja Venäjälle pystyi pelaamaan lähes ilman lagia, mutta nykyään peli jämähtelee ja lagittaa silloin tällöin jopa Suomessa pelatessa! Ai niin, jos äänet alkavat lagittaa ota yhteensopivuustila pois päältä steam.exe:stä ja napsauta samalla "Run this program as an administrator" päälle.

Oispa vielä GFWL. :-(

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä snaketus

Käsittämättömän paska viritys. Kuolis nyt vaan ihan kokonaan.

Toivottavasti muutamien vuosien kuluttua PC pelaaminen ei tarkottaisi enää käytännössä Windows pelaamista edes.

Minkä takia koko Windows pitäisi poistaa vain sen takia että sinulla on huono(ja) kokemu(k)s(ia) GFWL:stä? En itsekään erityisemmin välitä GFWL:stä mutta Linuxia ja Macia kokeilleena jatkan kyllä ihan mieluusti Windowsin parissa, erityisesti pelien suhteen. Steamboxikin on vain rajoitettu pc (eli konsoli), joten ei kiitos.

Käyttäjän xeemelio kuva
xeemelio

Elikkä pystyy saamaan achievementejä kooman alkaessa ? Vai, onko tietoa ?

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Ihan sama. GFW-pelit ovat aina olleet omalla kohdalla niitä, jotka toimivat kaikkein epätodennäköisimmin. Katson sinua, Halo 2:den pc-portti!

Käyttäjän raahka kuva
raahka

Xeemelio, kaikkuu jatkuu uutisen perusteella niin kuin tähänkin asti tuon kauppapaikan sulkeutumisen jälkeen, eli koomaan vaipuminen tapahtui jo noin vuosi sitten - uutisen otsikko on harhaan johtava.

Käyttäjän anattigamer kuva
anattigamer

Antakaa sen kuolla.

Käyttäjän OhYeah kuva
OhYeah

Minulta löytyy kaikki GWL pelit miltei koska pidän juurikin tuosta että voin pelata samalla profiililla Xbox ja PC. Ei myöskään koskaan ole ongelmia ollut mutta saattaa johtua siitä että aina ollut aidot käyttöjärjestelmät ja päivitykset asennettuna eikä minulla ole koneen käytön kanssa muutenkaan ongelmia.

Nostoja