Gamescom-viikon kysymys: Kuinka tärkeänä pidät Kölnin perinteisiä Gamescom-messuja? / Uutiset / pelaaja.fi

Gamescom-viikon kysymys: Kuinka tärkeänä pidät Kölnin perinteisiä Gamescom-messuja?

19.08.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
8
Gamescomin kotikaupunki Köln. Kuva: Ville Arvekari

Pelaaja.fin viikon kysymys on jälleen vaihtunut alkaneen viikon myötä!

Pelimaailman katseet kääntyvät tällä viikolla kohti Saksan Kölniä ja sen Gamescom-pelimessuja. Pelaaja.fin tämän viikon kysymys kuuluukin, kuinka tärkeänä pidät tapahtumaa pelivuoden ohjelmakalenterissa?

Gamescom-viikko! Kuinka tärkeänä pidät Kölnin perinteisiä Gamescom-messuja pelivuoden ohjelmakalenterissa?

  • Erittäin tärkeänä 
  • Melko tärkeänä
  • En erityisen tärkeänä 
  • En lainkaan tärkeänä 
  • En tunne koko tapahtumaa

Vastaa kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Isot messut menettää merkitystään kun julkaisijat ja alustanomistajat tekevät yhä enemmän julkistuksia omilla kanavillaan ja striimeissään. Halvemmaksihan tuo jälkimmäinen tulee ja 99%:lle yleisöstä lopputulema on aivan sama.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan onhan se juuri noin kuten Lahis sanoi, mutta mielestäni on silti tärkeää alan kannalta että näitä isompiakin tapahtumia järjestetään. Säälihän se olisi jos kaikki pitkäaikaiset/perinteiset pelitapahtumat katoaisivat kokonaan.

Eli vastaan melko tärkeänä.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Kuten olen jo aiemmin kommentoinut, mulle Gamescom-messujen videot ovat aina olleet kiinnostavampia kuin E3:n vastaavat. Parasta Gamescom-tapahtumassa on se, että se keskittyy pelikonsolien, oheislaitteiden ja palvelujen sijaan itse pelien esittelyyn. Lisäksi Gamescomissa uutuuspeleistä on aina esitty enemmän aitoa pelikuvaa kuin E3-trailereissa, joissa turhaan mainostetaan pelejä jopa kolme vuotta ennen niiden julkaisua.

Koko pelialan kannalta pidän Gamescom messuja tärkeänä varsinkin keskisuurten pelitalojen ja eurooppalaisten indiepelien kannalta. Vaikka messuilla kävisivät pelaajien sijaan vain toimittajat, pelikehittäjien haastattelut isoilla YouTube-kanavilla lisäävät indiepelien näkyvyyttä pelkkiin trailereihin verrattuna. Samalla kehittäjät saavat tilaisuuden selittää pelinsä mielenkiintoisimpia ominaisuuksia, vaikka trailerit saisivatkin sen näyttämään vaikkapa geneeriseltä Souls-kloonilta.

Viime vuoden messuilta jäi mieleen erityisesti IGN:n haastattelu, joka keskittyi RIDE 3:n uusiin ominaisuuksiin. Vasta se sai minut vakuuttumaan siitä, että RIDE 3 on kaikin puolin hiotumpi kuin keskinkertaiset edeltäjänsä. Myyntipuheen kuuntelu kannatti, sillä pidän tätä edelleen kaikkien aikojen parhaana moottoripyöräpelinä.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Melko tärkeänä, varsinkin tänä vuonna kun E3-messut olivat melko unohdettavat ilman Sonyn panosta.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Ei noiden olemassaolo ole itseä ainakaan haitannut. Saapahan viikon ajan lukea peliuutisia ja katsoa gameplay-videoita tulevista peleistä.

E3-messut sen sijaan ovat olleet melko mielenkiinnoton tapahtuma jo vuosien ajan.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Eurooppa ansaitsee myös yhden ison pelikonferenssin vuodessa. Messut polkaisevat mukavasti syksyn käyntiin, mikä on lähes poikkeuksetta pelaajien jännintä aikaa vuodesta.

Toki E3-messuista on vain pari kuukautta aikaa, eikä Tokyo Game Show -messuihin ole aikaa kuin alle kuukausi. Ja pelivuoden kasaan kokoo The Game Awards. Keväällä ei mitään ihmeempiä vuotuisia messuja ole, joten E3-messut voisi nykyisellään siirtää alkuperäiseen ajankohtaan toukokuun puoleen väliin. Samoin TGS:n voisi ehkä siirtää vuoden alkuun, esimerkiksi CES-messujen kylkeen, tai lähelle sitä.

Tällä tahdilla tuntuu väkisinkin siltä, että takki on edelleen tyhjä E3:n jälkeen ja Gamescomissa nähdään lähinnä jämät ja enemmän E3:n julkistuksista. Oma mielenkiinto nousisi huomattavasti, jos messuja olisi tasaisemmin. Henkilökohtaisesti en saurannut kuin E3- ja TGA -hippoja viime vuonna ja ehkä vähän edellisinäkin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olen huomannut, että E3:ssa enemmänkin fiilistellään, hypetetään ja ilmoitellaan peleistä kun taas Gamescomissa enemmän oikeasti esitellään niitä pelejä.

Tuohon tosin vaikuttanee paljon se, että toinen on kesällä ja toinen syksyllä. Niin kuin täällä jo mainittiin, on kesä hiljaisempaa aikaa julkaisujen osalta, joten syksymmällä pidettävillä messuilla on syystäkin enemmän varsinaista näytettävää.

Vastasin "melko tärkeänä".

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna
Lainaus zappah

Olen huomannut, että E3:ssa enemmänkin fiilistellään, hypetetään ja ilmoitellaan peleistä kun taas Gamescomissa enemmän oikeasti esitellään niitä pelejä.

Vastasin "melko tärkeänä".

No tämä näin.