GameStop-pomo vannoo: "Pelilevyt eivät ole katoamassa minnekään" / Uutiset / pelaaja.fi

GameStop-pomo vannoo: "Pelilevyt eivät ole katoamassa minnekään"

1.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
19
GameStop-pomo vannoo: "Pelilevyt eivät ole katoamassa minnekään"

Digitaalisen median suosio ei ole suoranainen uhka fyysisille pelilevyille, uskoo GameStop-pelikauppaketjun toimitusjohtaja Paul Raines.

Fortune-lehdelle antamassaan tuoreessa haastattelussa Raines kieltää kauhistelevansa digitaalisen jakelun räjähdysmäistä suosiota, vaikka GameStopin toimintamalli perustuu fyysisten levyjen myyntiin ja vaihtoon. Viime vuonna digitaaliset myynnit valtasivat vajaan miljardin lohkon kauppaketjun 9,3 miljardin dollarin tuotoista.

– Näen digitaalisen jakelun täydentävän tavanomaista bisnesmalliamme tulevaisuudessa: kuten teemme jo konsoleiden kohdalla, myisimme digitaalisia latauksia levyjen kyljessä. Virtuaalitodellisuuspelit tulevat todennäköisesti noudattamaan tätä mallia, Raines kertoo haastattelussa.

GameStopin liikevaihto pohjaa vahvasti käytettyjen pelien jälleenmyyntiin, eikä moinen ole mahdollista digitaalisten pelien piireissä. Käytettyjen levyjen kauppa lienee yksi suurimmista syistä Rainesin horjumattomaan uskoon, ja mies uskoo sen suosion vain kasvavan, kun pelikansa jättää edellisen sukupolven pölyt vihdoin pysyvästi taakseen.

– Pelilevyt eivät tule koskaan katoamaan. Fyysisen musiikin myynti on vajonnut puoleen huippuvuosistaan ja fyysisten elokuvien myynti on laskenut 60 prosentin edestä, mutta fyysiset pelit tulevat selviämään vielä pitkään, tapahtuipa mikä tahansa tuomiopäivän skenaario, Raines summaa mietteensä.

Lähde: Fortune, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DreamDemon kuva
DreamDemon

Nii ja ohan noissa sekin et saa kannet hyllyyn koristamaan. :P

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Hmm. Niin. En ole oikein varma, että mitä mieltä täydestä digitalisoitumisesta pitäisi olla. Toisaalta koteloita on mukava hypistellä ja ne ovat usein hienon näköisiäkin. Toisaalta ne voivat viedä myös aivan tuhottomasti tilaa. Pelin ostaminen ja lataaminen digitaalisesti on nopeaa ja helppoa, mutta toisaalta on myös mukavaa asioida pelikaupoissa ja heittää vaikka vähän läppändeerosta myyjän kanssa. Kovalevyltä pelattava peli kulkee aina matkassa ja se on helpompi käynnistää, mutta toisaalta levyllä olevan pelin uudelleenasentaminen ei vaadi nettiyhteyttä eivätkä pelin käyttöoikeudet ole kiinni konsolissani tai gamertagissäni.

Molempi parempi siis. Mutta jos fyysisten kopioiden tuottaminen lopetettaisiin, niin miten paljon enemmän rahaa jäisi itse pelien kehittämiseen? Se on minulle se kysymys, joka tekee asiasta kinkkisen.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Pelaan lähes kaikki pelini digitaalisena (aivan kuin videopelejä pystyisi analogisesti pelaamaankaan, heh heh), mutta suurten tiedostokokojen takia jouden tyytymään vanhempiin julkaisuihin ja indieen, 10M yhteydellä kun ei tee mieli ladata kovinkaan montaa kymmentä gigatavua vaativaa peliä, vaan mieluummin ostan pelit koteloissa. Nintendon pelien kohdalla tämä tulee jopa halvemmaksi.

Käyttäjän Electric_Carcass kuva
Electric_Carcass

Mielenkiintoinen tuo että fyysinen musiikki on laskusuhdanteessa, mutta pelit tulevat selviämään. Itse kuitenkin haluan säästää tilaa ja omistan suurimman osan peleistäni mielummin Steam-kirjastossa kuin hyllyn täytteenä. Mitä nyt muutamat Witcherien kaltaiset lempparit halusin koteloineen hyllyyn esille. Musiikkia kuitenkin tykkään keräillä etenkin second handin kautta hyllyä koristamaan. Mutta toisaalta oonkin musiikkiharrastaja ekana, ja pelaaja vasta toisena. Liekö sitten musiikin keräilyharrastuskin yleisessä laskusuhdanteessa ja kuluttavatko ihmiset musiikkinsa nykyään kertakäyttöisesti netin kautta?

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Itse suosin levy-/fyysisiä versioita. Siinä vaan on se jokin tunne kun pitää pelin koteloakin kädessä.... tietää/tuntee oikeasti omistavansa sen pelin tms. :)

Käyttäjän mpp kuva
mpp

Omasta hyllystä katosi pelilevyt viimeisimpään konsolisukupolveen siirtymisen aikaan. PC:llä olen tottunut ostamaan pelejä diginä jo vuosia, ja nyt myös Xbonella ja PS4:llä olen siirtynyt pelkästään digijakeluihin.
Lähin Gamestop (tai yleensä pelejä myyvä kauppa) löytyy yli 100km päästä, eikä tulisi mieleenkään lähteä pelejä ostamaan niin kauas, koska se onnistuu sohvalta käsin digitaalisena ostona silloin kun haluaa.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Kirjat, musiikki, pelit. Kaikki vielä jonkin nettiyhteyden takana, niin mitä sit kun siihen tulee katkos? Pyörittelee peukaloita tai lähtee käveleen. Ois siellä hyllyssäkin mun mielestä hyvä jotain olla. Jos ei muuten, niin pahan päivän varalle.
Vähän sama kun ihmisillä on aina vain vähemmän käteistä rahaa. Kerran Coffeehousessa edessäni oli pitkä jono asiakkaita, kun maksuyhteydet alkoi temppuileen. Edessäni oleva koko helvetin ihmisrivi käveli liikkeestä ulos. Kellään ei ollut käteistä, paitsi minulla. Ja kahvi maistui hyvälle.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Ostan todella harvoin PC pelejä fyysisinä koska ne sisältää yleensä steam aktivointi pakon joka tekee levystä muovipaskaa ja kaiken lisäksi steam vaatimus ilmoitetaan aika harvoin nettikaupoissa.
Kukakohan niitä käytettyjä steam pelejä vie kirppikselle?

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Fyysiset kopiot on turhia, ostan vain jos on halvempia kuin digitaaliset versiot. Esim call of dutyssä se pätee hyvin, koska digitaaliset hinnat ei putoo millään, mutta fyysiset putoo hetkessä.

Kuten täällä sanottukkin jo, niin vaikka olisikin fyysinen kappale pelistä, niin et todennäköisesti edes omista sitä, koska vaatii steamin. Jos haluaa aikuistenoikeasti omistaa jonkun pelin, niin silloin ostaa gog;ista. Sit voi pistää pelin muistikortille, eikä tarvii mitää online paskaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Lopetan uusien pelien oston sitten, kun fyysistä ei ole enää saatavilla ja tarkoitan oikeaa fyysistä jolla on jälleenmyyntiarvoa. Ei tätä kakkaa jota pc-pelien fyysiset kopiot ovat nykyään. Konsoleilla en tue, enkä koskaan tule tukemaan digitaaliata jakelua. Pc:llä teen poikkeuksen muutamista syistä, lähinnä siitä, pelit maksaa yleensä sen alle kympin tai jopa vitosen, mutta pääsee nauttimaan hyvästä pelikokemuksesta.