GameStop pystytti oman pelijulkaisuyksikkönsä – kumppaneiden joukossa jo suomalaisväriä / Uutiset / pelaaja.fi

GameStop pystytti oman pelijulkaisuyksikkönsä – kumppaneiden joukossa jo suomalaisväriä

18.04.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Yhdysvaltalainen pelikauppajätti GameStop on perustanut oman pelien jakeluun ja markkinoimiseen erikoistuneen yksikkönsä. Uusi julkaisija on ristitty yhtiön toimesta GameTrustiksi ja se on saanut listoilleen jo peräti neljä varsin maineikasta kehittäjää.

Kehittäjistä yksi on tietysti Insomniac Games, jonka sukellusveneseikkailu Song of the Deep on tehnyt tuloaan jo tovin aikaan niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle kuin pc:llekin GameStopin avustamana. Pelin on tarkoitus saapua ladattavaksi sekä PlayStation Storeen, Xbox Games Storeen kuin Steamiinkin 12. heinäkuuta, minkä lisäksi ainakin Amerikan GameStop-myymälöihin pelistä tuodaan saataville myös fyysisiä versioita.

Muut GameTrustin kanssa kumppanuuteen tähän mennessä ryhtyneet kehittäjät ovat niin espanjalaisstudio Tequila Works, yhdysvaltalainen Ready at Dawn sekä kotimainen Frozenbyte. Frozenbyte tunnetaan parhaiten tietysti Trine-sarjastaan, kun taas Ready at Dawn on tehnyt aiemmin sekä kannettavia God of War -pelejä että myös PlayStation 4:n The Order: 1886:n. Tequila Worksin peliportfolio koostuu toistaiseksi vain zombiseikkailu Deadlightista, joskin sen on määrä saada lähitulevaisuudessa seuraa myös vielä fantasiavetoisemmasta Rimesta.

GameStopin sisäisten kehitysten johtajana toimivan Mark Stanleyn mukaan yrityksellä ei ole tarkoituksena lähteä kilpailemaan suoranaisesti muiden julkaisijoiden kanssa. Aikomuksena sillä on sen sijaan tuoda GameTrustin kautta ulos nimenomaan pienempiä pelikokemuksia ajankohtina, jolloin ne eivät joudu kilpailemaan varsinkaan suurempien pelien kanssa huomiosta. Stanley myös huomioi, että GameTrust tulee toimimaan erillään GameStopista.

Lähde: Associated Press

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Song of the Deep vaikuttaa hyvältä kuten myös Rime. Muutkin kehittäjät luultavasti tekevät ihan pelattavaa kamaa, joten mikäs siinä, kunhan ei mitään yksinoikeuspelleilyä aleta tekemään.

-"Vain Gamestopista hintaan 79,95!"

EDIT: Niin, tuossahan kyllä lukeekin, että toimii erillään Gamestopista...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hieno logo, ei muuta.