GameStop pystytti oman pelijulkaisuyksikkönsä – kumppaneiden joukossa jo suomalaisväriä

GameStop on perustanut uuden GameTrust-nimisen pelien jakeluun ja markkinointiin erikoistuneen yksikön, joka on heti ryhtymässä yhteistyöhön varsin kovien nimien kanssa.

18.4.2016 19:11

Yhdysvaltalainen pelikauppajätti GameStop on perustanut oman pelien jakeluun ja markkinoimiseen erikoistuneen yksikkönsä. Uusi julkaisija on ristitty yhtiön toimesta GameTrustiksi ja se on saanut listoilleen jo peräti neljä varsin maineikasta kehittäjää.

Kehittäjistä yksi on tietysti Insomniac Games, jonka sukellusveneseikkailu Song of the Deep on tehnyt tuloaan jo tovin aikaan niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle kuin pc:llekin GameStopin avustamana. Pelin on tarkoitus saapua ladattavaksi sekä PlayStation Storeen, Xbox Games Storeen kuin Steamiinkin 12. heinäkuuta, minkä lisäksi ainakin Amerikan GameStop-myymälöihin pelistä tuodaan saataville myös fyysisiä versioita.

Muut GameTrustin kanssa kumppanuuteen tähän mennessä ryhtyneet kehittäjät ovat niin espanjalaisstudio Tequila Works, yhdysvaltalainen Ready at Dawn sekä kotimainen Frozenbyte. Frozenbyte tunnetaan parhaiten tietysti Trine-sarjastaan, kun taas Ready at Dawn on tehnyt aiemmin sekä kannettavia God of War -pelejä että myös PlayStation 4:n The Order: 1886:n. Tequila Worksin peliportfolio koostuu toistaiseksi vain zombiseikkailu Deadlightista, joskin sen on määrä saada lähitulevaisuudessa seuraa myös vielä fantasiavetoisemmasta Rimesta.

GameStopin sisäisten kehitysten johtajana toimivan Mark Stanleyn mukaan yrityksellä ei ole tarkoituksena lähteä kilpailemaan suoranaisesti muiden julkaisijoiden kanssa. Aikomuksena sillä on sen sijaan tuoda GameTrustin kautta ulos nimenomaan pienempiä pelikokemuksia ajankohtina, jolloin ne eivät joudu kilpailemaan varsinkaan suurempien pelien kanssa huomiosta. Stanley myös huomioi, että GameTrust tulee toimimaan erillään GameStopista.

Lähde: Associated Press

Lisää luettavaa