Garry’s Mod -kehittäjän uutuuspeli hengittää jo edeltäjänsä niskaan

Garry's Mod on yhdeksän vuoden elinaikanaan ehtinyt tuottamaan iloa useammallekin miljoonalle ihmiselle. Keskeneräinen selviytymispeli Rust voi jo lähitulevaisuudessa jättää sen kuitenkin varjoonsa.

20.1.2014 17:48

Maailman teknologialelu Garry’s Modilla lähes kymmenen vuotta sitten siunannut Garry Newman on onnistunut iskemään jälleen kultasuoneen. Miehen oman Facepunch Studios -tiimin työstämä selviytymisseikkailu Rust on ehtinyt olla myynnissä vasta joulukuun alkupuoliskolta alkaen, mutta jo nyt se on tuottanut Newmanin mukaan 55 prosenttia siitä rahamäärästä, mitä 3,5 miljoonaa kappaletta myynyt Garry’s Mod on onnistunut tekemään koko elinaikanaan.

Rust kyhjöttääkin kirjoitushetkellä pelipalvelu Steamin myydimpien pelien listan kärjessä, jossa sille seuraa tekee myöskin hiljattain myyntiin tuotu DayZ. Sen ohella, että kummatkin peleistä tarjoavat verkossa pelattavia selviytymiskokemuksia, yhdistää pelejä myös se asia, että kummatkin tuotoksista ovat keskeneräisiä ja näin ollen myynnissä Steamin Early Access -osaston puolella.

Facepunch Studiosille Rust ei ole tällä hetkellä ainut projekti työn alla, mutta Newman lupaa kuitenkin, että pelin kehitys jatkuu niin pitkään, kunhan se jatkaa kehittäjiensä kulujen kattamista. Optimistisena mies kuvaileekin jo, että vaikka peli jonain päivänä saavuttaisikin ”valmiin” tilansa, voi se jatkaa päivittymistä ja näin ollen kehittymistä ilman varsinaista päätepistettä – hieman niin kuin Garry’s Mod.

Lähde: Garry Newman (Twitter), Gamesindustry

Lisää luettavaa