GC06: Pelaajan testissä Wii-peli Battalion Wars 2 / Uutiset / pelaaja.fi

GC06: Pelaajan testissä Wii-peli Battalion Wars 2

23.08.2006 // Kirjoittanut: Riot
10

Todellinen yllätys Games Conventionissa oli Wiille kehityksessä oleva Battalion Wars 2. Kyseessä on siis jatko-osa reilun vuoden takaiseen GameCube-peliin. Peli oli pelattavissa suljettujen ovien takana Nintendon osastolla. Jatko-osa jatkaa edeltäjänsä viitoittamalla reitillä: luvassa on kevyttä, Battlefieldin henkistä sotimista isolla ripauksella Advance Warsia.

Kaunis saksalaisnainen selitti minulle monimutkaiselta kuulostavan ohjaussysteemin, jonka kanssa sinuiksi pääsemisessä meni tovi. Pelatessani viereeni tunki lisää saksalaisia, jotka repivät huumoria pelaamisestani. Osasivat ihan Suomeakin: "Joulupukki", he totesivat ja nauroivat räkäisesti. Itsetuntoni aleni entisestään.

Testattavissa oli moninpeli, punaiset vastaan siniset. Kumpikin osapuoli koostuu muutamasta erilaisesta jalkasotilas, taistelukopterista ja parista tankista. Pelaaja voi vaihtaa näiden välillä lennossa ja aina komentamaan ryhmänsä muita jäseniä. Kaikki ovat koko ajan taistelussa mukana.

Demokenttä sijoittui idylliseen viidakkoon. Wiimotella ohjataan ruudulla näkyvää kursoria, joka liikkui hieman kankeasti. Wiimote oli oikeassa kädessäni ja sillä osoitin minne halusin liikkua ja ammuin liipasimella. Vasemmassa kädessäni oli puolestaan Nuncha-ohjain, jonka analogitikulla liikuttiin ja liipasimella lukituttiin kursorin osoittamaan kohteeseen. Omia joukkoja komensin Wiimoten A-napista, jolloin omat hyökkäävät pelaajan osoittamaan suuntaan.

Halusin siirtyä kopteriin, joka ei luonnistunut ihan heti. Ristiohjaimella selataan läpi oman joukkueen kalusto/miehistä ja valinta aktivoidaan nuncha-ohjaimen nappeja pohjassa pitämällä. Kun opin tämän, homma alkoi toimia. Kopterilla lentäminen ei kauan kestänyt, sillä minut ammuttiin alas lähes heti.

Hektinen taisteleminen pysyi selkeänä ja viholliset erottuivat selvästi omista joukoista. Pommitin vihollistankin maihin lukittumalla siihen ja kiertämällä vinhasti sitä ympäri käskiessäni omieni tulittaa samaa kohdetta.

Battalion Wars 2:n demo oli rajoittunut, mutta varsin hauska. Pelaaminen oli yllättävän työlään tuntuista, sillä kädet saavat runsaasti liikuntaa. Visuaalisesti peli oli samaa tasoa kuin GameCubelle julkaistu Battalion Wars. Kaiken kaikkiaan erittäin kiva yllätys, ja oikeastaan ainoa todellinen uutuus Nintendolta messuilla. Kursorin liikkuminen on tosin syytä saada sulavammaksi.

Screenshot Battalion Wars 2 with Player.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vaikka varmasti hyvä peli onkin, on peli ulkonäöllisesti mielestäni pienoinen pettymys. Lisää yllätyspelejä!

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Hmm... näyttää melko mukavalta, mutta miltä se Wii oikein loppujenlopuksi tuntuu?

Käyttäjän Rider kuva
Rider

Mun mielestä BWii näyttää iha hyvältä. Ei tollasessa pelissä grafiikalla tee mitää. Jos Resident Evil Wiille näyttäs tolta nii sitte se oliski toinen juttu..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Joku saksalainen sanoi Thomasille joulupukiksi. x-)

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri

Pitääpi hankkia tämä ja edellinen BW:kin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Peli on varmaan loistava ja ohjaus hyvä, mutta tuo grafiikka ei mielestäni sovi kolmanteen sukupolveen.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Kuten aiemminkin on sanottu, Wii panostaa kekseliäsyyteen, ei niinkään grafiikkaan.
Enkä edes sanoisi BW2:sta rumaksi, sarjakuvamainen graafinen tyyli tuo suoraan mieleen Advanced Warssin (ja kuvista tuli mieleen myös sellainen PS1 klassikko kuin Team Buddies).

Toivottavasti projekti onnistuu, moninpelin pitäisi olla uskomattoman hauskaa!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä kun lisäsivät moninpelin!

Käyttäjän Aivovamma kuva
Aivovamma

Kyllä, BW:2 graiikat ovat kauheat, kun miettii, mitä Wii voi oikeasti tarjota. Mutta tämä on pelin tyyli. Itse aijon ostaa Wiin, mutten tätä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Iste tykkäsin kyllä ekasta, aino mikä siitä puuttu oli tuo moninpeli. Sen kanssa se olisi ollut mielestäni viime sukupolven parhaimpia pelejä.