GC06: Tältä tuntuu uusi PES! / Uutiset / pelaaja.fi

GC06: Tältä tuntuu uusi PES!

23.08.2006 // Kirjoittanut: Riot
28

Pro Evolution Soccer 6 saapuu laajempana rintamana kuin yksikään aikaisempi sarjan peli. Lokakuun lopussa PES6:sta julkaistaan versiot PSP:lle, PS2:lle, pc:lle, Xbox 360:lle ja DS:lle.

Merkittävin näistä on Games Conventionissa debyyttinsä saanut Xbox 360 -versio, jota menin heti ensimmäiseksi tsekkaamaan. Olin aivan täpinöissäni, kun sarjan luoja Seabass oli hehkuttanut E3-messuilla, että Xbox 360 -versiota tehdään erityisellä huolella.

Odotukset eivät grafiikan suhteen olleet korkealla, sillä pelisarjan tekijäryhmä ei ole aiemminkaan panostanut erityisesti grafiikkaan. Peliä olivat jo tsekkaamassa Microsoftilta parikin brittiä, jotka totesivat, ettei näytä kovin hyvältä.

PES6 Xbox 360 booth.JPG

Xbox 360 -versio ei ole graafisesti huippuluokkaa, joskin peli oli jonkin verran kesken ja käytössä ollut tv-näyttö kehno - en ole edes varma oliko se HD-tarkkuudelle asetettu. Kun näin tämän jälkeen FIFA 07:n Xbox 360:lla, visuaalisesti EA:n peli vie selvästi voiton, NBA 2K7:sta puhumattakaan.

PES6-demo sisälsi vain neljä maajoukkuetta: Brasilia, Italia, Espanja ja Tsekki. Jälkimmäistä Seabass muuten fanittaa! Miehen suosikkipelaaja on sen sijaan Robbie Fowler Adrianon ohella. Bayern Munchen on ainakin yksi uusista lisensoiduista seurajoukkueista. Lehdistötiedote kertoo, että Manchester United, Sporting Lissabon, Benfica, Olympiakos Pireus ja Ranskan liiga ovat nekin lisensoitu mukaan.

Asiaan. Ainoa pelattavissa ollut stadion oli Monaco, joka oli ihan kohtalaisen näköinen, joskin kentän päädyt hohtivat valkoisina, koska mainokset puuttuivat. Pelasin wide-kuvakulmasta. Pelaajien animaatio on kaunista ja erittäin sulavaa. Ruudunpäivitys ei pätkinyt kertaakaan.

Pelatessa grafiikka näyttää lähinnä kirkkaalta muttei erityisen loistokkaalta. Hidastuksissa pelaajamallit esiintyvät enemmän edukseen. Joissakin tapauksissa pelaajien kasvot olivat todella upean näköisiä, kuten kuvista näkee.

Digikameralla otettuja kuvia PES6:n Xbox 360 -versiosta:

PES6 Xbox 360 Rosicky-Poborsky.JPGPES6 Xbox 360 D Villa.JPGPES6 Xbox 360 Cesc.JPGPES6 Xbox 360 Pelaaja 5 menu.JPGPES6_Xbox360_Pelaaja_1.JPG

Wide-kuvakulmasta pelatessakin huomasi, kuinka pelaajamallien kasvot olivat ilmeettömiä - sen verran terävä kuvanlaatu siis oli, että tuollainen pisti silmään. Pallokin tuntui ihan helvetin pieneltä... enemmän biljardipallolta, kuin futikselta!

Pallofysiikka oli totutun laadukasta ja läpisyötöt etenkin mahtavia. Pelaajien rimpuilut, törmäykset ja taklaukset ovat selvästi paremman ja monipuolisemman näköisiä kuin mitä tähän asti ollaan nähty.

Itse pelaaminen tuntui parin matsin perusteella melkolailla siltä miltä PS2:n Winning Eleven 10:n pelaaminen. Tähän peliin Pro Evolution Soccer 6 tietenkin pohjautuu. Se meinaa sitä, että keskikentällä on ruuhkaa ja alhaisempaa tempoa. Kivaa on se, että taitopelaajilla pystyi pujottelemaan aika näppärästi pelaajien seassa.

En pysty pelaamaan PES5:sta Xbox 360:lla ohjaimen takia, mutta nyt tuntuu siltä, että homma toimii. Ristiohjaimella pelaamisen voi yhä unohtaa, mutta analogitikulla pelaaminen tuntui erittäin toimivalta. Pelaajat liikkuivat sopivassa tahdissa ja tottelivat hanakasti komentoja. Pelasin erästä saksalaisheppua vastaan ja pääsin vasta toisen erän lopussa peliin kunnolla mukaan. Upotin Xavilla vaparin - vetomittari muuten liikkuu huomattavan hitaasti - ja sitten kiskaisin vielä Torresilla ylämummon yliajalla! Mahtavaa.

Xbox 360 -versio oli hyvin rajoittunut demo, joten en voinut katsella minkälaisia uusia vaihtoehtoja valikot kenties sisältäisivät. Ulkoasultana menut olivat tismalleen samat kuin PS2-versiossa.

Seabass esitteli peliä lyhyesti lavalla ja ehdin vaihtaa miehen kanssa vain pari sanaa. Hieman sekavassa tilaisuudessa lavalla todettiin, että PlayStation 2- ja pc-versioita voi pelata netissä vastakkain. Samoin todettiin, että PS2-versiota voi pelata verkossa kahdeksan pelaajan voimin. Tämä kuulosti kyllä epäilyttävältä. Lehdistötiedotteessa kerrotaan, että PS2- ja pc-versioita voi pelata neljällä koneella kahdeksan henkeä... en tiedä vielä miten pelaajat jakautuvat. Saksan Konami sallii vain englantilaisten, saksalaisten ja ranskalaisten haastattelevan Seabassia. Suomi ja Skandinavia eivät ole tarpeeksi tärkeitä markkina-alueita. Katsotaan, mitä saadaan aikaan.

Kuvia PS2-versiosta:

PES6_network__01.jpgPES6_network__00.jpgPES6_mode_select.jpgPES6_ITA va AUS 2.jpg

Kuvista selviää, että ainakin PS2-version verkkopelipuolella on tehty selkeitä uudistuksia ja parannuksia. Erittäin tervetulleilta näyttävät Competition (turnaukset) ja Group (klaanit) -vaihtoehdot.

Kuvia Xbox 360 -versiosta:

133.221.106.89-image17.jpg133.221.106.89-image13.jpg133.221.106.89-image36.jpg133.221.106.89-image40.jpg

DS-versiota pelasin minuutin ja se riiitti. Ei kiitos!

PSP-versio oli huomattava parannus. Latausajat olivat nopeat ja nyt sai pelata wide-kuvakulmasta. Tekoäly tuntui kahden matsin perusteella hieman emopeliä yksinkertaisemmalta, mutta kyllä PSP-versio oli nyt sellainen jota teki mieli pelata. PS2-version kanssa voi taas vaihtaa dataa, mutten vielä tarkemmin tiedä mitä. Pc-versio oli muuten erityisen hieno.

Xbox 360 -versio ei räjäyttänyt tajuntaa graafisella totetuksellaan, mutta pelattavuushan ratkaisee. Siitä on parin matsin perusteella paha mitään sanoa, mutta mitä tulee ohjaukseen ja pelin kulkuun niin se tuntui totutun mahtavalta.

Kuvia PSP-versiosta:

2006-08-02.00-51-30-9841.bmp2006-08-02.00-38-32-265.bmp

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Näyttää oikeastaan erm.. samanlaiselta kuin ennenkin. Toisaalta mitäpä minä tietäisin jalkapallopeleistä, muuta kuin sen, ettei PESsit ole juurikaan ketään fudisfania kylmäksi jättäneet, eli laatupeliä on varmasti luvassa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eikös PES6 360:lle ole vain porttaus PS2:lta.

Todellinen next-gen versio tulee vasta 2007 lopulla?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Eikös PES6 360:lle ole vain porttaus PS2:lta.

Todellinen next-gen versio tulee vasta 2007 lopulla?"

Näin olen itsekkin ymmärtänyt. Mitä siis Sonypoika menettää PES6lla? Ei mitään. Seuraava OIKEA PES nähdään myös PS3lla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Taitaa taas $ony-pojat ruikuttaa!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onhan toi PES6:n 360-versio huomattavasti tyylikkäämpi ainakin kuvien perusteella. Onneksi myös animaatiota on parannettu, koska PS2-versio on ollut animaation puolesta hieman kankea..

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Mitäs jos tuo eräs vierailija valittamisen sijaan antaisin kunnon argumentin ensi kerralla? (tämä kohdistettu tästä viestistä kaksi ylemmäs)
Pelistä en sano mitään muuta kuin että ei se nyt kyniin mahtavalta näytä graafisesti. En kyllä ole pelannut jalkapallopelejä hyvin pitkään aikaan kylläkään myöskään. Animaatiot taitavat olla 360-version koukku, mutta saa nähdä myykö tämä peli niinkään paljon konsoleita kuin odotetaan. Japanissa ei ainakaan, mutta Euroopassa iso mahdollisuus.

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Itse odotan PES6:n Xbox 360 -version huomattavasti laajempaa pelinäkymää. Pitkien pallojen pelaaminen toivottavasti helpottuu.

PES-käsikonsoliversioita en uskalla odottaa enää tippaakaan, viime vuoden PSP-katastrofin jälkeen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

tollasii digikameroil otettuja kuvia nyt ei paljon tarvis laitella uutisiin, aika turhia ja niistä ei saa yhtään mitään selvää oikeesti miltä se peli todellisuudessa näyttää... sama kun katsoisit elokuvan videokameralla kuvattuna teatterissa. turha turhaa ja vielä kerran turhaa... oisitte jättänyt kuvat pois ja odottanut kunnes niitä oikeita kuvia pistetään ulos.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Voiko PS3 ohjaimella pelata XBOX 360 versiota??

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kuukauden paras kysymys. Ja ei voi.