Gears of War -kehittäjien kannattavin peli onkin mobiilipeli / Uutiset / pelaaja.fi

Gears of War -kehittäjien kannattavin peli onkin mobiilipeli

27.06.2012 // Kirjoittanut: Paavo Niskala
2

Epic Gamesin kannattavin peli ei ole suinkaan Gears of War vaan Infinity Blade, ainakin jos verrataan tienattuja senttejä panostettuihin miestyövuosiin.

Yhtiön toimitusjohtaja Tim Sweeney kertoi asiasta Gamasutran haastattelussa. Paljastus auttoi häntä perustelemaan uskoa free-to-playn eli ilmaispelien mahtiin.

Sweeney luottaa myös siihen, että PC:n ja konsolien markkinat lähestyvät tulevaisuudessa toisiaan. Näin samat ilmaispelit voidaan julkaista molemmille alustoille.

− Pohjoisamerikkalaiset ja eurooppalaiset kehittäjät ovat hyvin, hyvin kaukana kehityksen huipulla olevista aasialaisista liiketoimintamalleista. Me olemme rakentaneet Gears of Warin kaltaisia pelejä, joiden kohdalla mennään kauppaan ja ostetaan palanen muovia! Ostetaan vain se DVD. Tämä muuttuu nopeasti, Sweeney maalaili.

Teknologiastaan tunnettu Epic Games on tuottanut Gears of Waria yksinoikeudella Xbox 360:lle. Infinity Blade on puolestaan vaikuttanut Applen mobiililaitteilla. Yhtiö on tuottanut myös liudan Unreal-räiskintäpelejä.

Hiljattain samanlaisia lausuntoja kuultiin toiselta teknologiafirmalta, kun Crysis-kehittjä Crytekin toimitusjohtaja paljasti, että yhtiö luottaa tulevaisuudessa puhtaasti ilmaispeleihin.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri

Eipä kauheasti yllättänyt - tässä sitä on kiroiltu kuinka Metroidvaniat kuolevat ja Chair ei tee jatkoa Shadow Complexille.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Vissiin siellä Applen marketin myydyimpien listalla, eikä ihme. Jatkossa olisi nastaa nähdä enemmänkin isoja pelifirmoja tekemässä myös pelattavaa mobiilialustoille.