Genshin Impact -pelin ääninäyttelijä sai potkut seksuaalisen häirinnän vuoksi

Huippusuositun roolipelin kehittäjä antoi potkut sopimattomasta käytöksestä epäillylle ääninäyttelijälle.

16.2.2023 17:31

Genshin Impact -pelin kehittäjä HoYoverse on lopettanut yhteistyön ääninäyttelijän kanssa häirintätapausten vuoksi.

Tighnari-hahmoa esittänyttä Elliot Gindiä syytetään pelin faneihin kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Viime viikolla julki tulleissa väitteissä Gindin kerrotaan esimerkiksi lähestyneen alaikäisiä fanien seksuaalisin viestein. Gindi vahvisti itse keskusteluista julkaistut kuvakaappaukset todenmukaisiksi, mutta kiisti tienneensä olevansa tekemisissä alaikäisten kanssa.

Gindi pyysi viestissään anteeksi myös muuta sopimattomaksi koettua käytöstä. Hän kertoo esimerkiksi striimanneensa toisinaan alusvaatteisillaan, joskin hän kiistää, että kyseisissä tapauksissa olisi ollut kyse seksuaaliseksi tarkoitetusta toiminnasta. Gindi kertoi myös ennen syytösten julkituloa aikovansa hakeutua terapiaan, joskaan hän ei tuolloin tarkentanut syytä avun hakemiselle.

HoYoverse on kertonut pelin Twitter-tilillä päättäneensä yhteistyön Gindin kanssa Genshin Impactin tulevissa versioissa. Studio kertoo myös neuvottelevansa paraikaa Tighnarin nykyisten repliikkien nauhoittamisesta uudelleen toisen ääninäyttelijän kanssa.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa